Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

02. 06. 2022.

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori pozitivne transformacije kulturne baštine.

Događaj organizira Zagrebački inovacijski centar u suradnji s Muzejom grada Zagreba u sklopu EU projekta SACHE. Na događaju ćemo predstaviti primjere dobre prakse digitalizacije kulturne baštine, projektne ideje nastale u okviru SACHE Matchmaking radionice, kao i inovativne načine financiranja istih.

Pridružite se i saznajte kako tehnologije u današnje vrijeme, više nego ikad, daju mogućnost pristupa kulturi. Budimo svjedoci kreiranja novih odnosa između kulturne baštine i suvremenog stvaranja koji kroz inovativne načine financiranja omogućuju daljnji doseg za kreativnost i inovacije.

Molimo, prijavite se najkasnije do 6. lipnja 2022. putem linka https://bit.ly/3lVYNKD

*broj mjesta je ograničen i dodjeljivat će se po redoslijedu prijave. Potvrdu o sudjelovanju dobit ćete putem e-maila.

Program možete pronaći ovdje.

Projekt SACHE  ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Projekt će stvoriti mogućnosti da projektni partneri i njihovi dionici ojačaju transnacionalnu suradnju na više projekata kako bi se potaknule nove ideje kroz aktivnosti suradnje. Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje. Događaj se odvija u sklopu projekta SACHE, deliverable D.C.5.1 Local Events addressed to Cultural Operators and Institution.

Ostale novosti i projekti