Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

02. 06. 2022.

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori pozitivne transformacije kulturne baštine.

Događaj organizira Zagrebački inovacijski centar u suradnji s Muzejom grada Zagreba u sklopu EU projekta SACHE. Na događaju ćemo predstaviti primjere dobre prakse digitalizacije kulturne baštine, projektne ideje nastale u okviru SACHE Matchmaking radionice, kao i inovativne načine financiranja istih.

Pridružite se i saznajte kako tehnologije u današnje vrijeme, više nego ikad, daju mogućnost pristupa kulturi. Budimo svjedoci kreiranja novih odnosa između kulturne baštine i suvremenog stvaranja koji kroz inovativne načine financiranja omogućuju daljnji doseg za kreativnost i inovacije.

Molimo, prijavite se najkasnije do 6. lipnja 2022. putem linka https://bit.ly/3lVYNKD

*broj mjesta je ograničen i dodjeljivat će se po redoslijedu prijave. Potvrdu o sudjelovanju dobit ćete putem e-maila.

Program možete pronaći ovdje.

Projekt SACHE  ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Projekt će stvoriti mogućnosti da projektni partneri i njihovi dionici ojačaju transnacionalnu suradnju na više projekata kako bi se potaknule nove ideje kroz aktivnosti suradnje. Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje. Događaj se odvija u sklopu projekta SACHE, deliverable D.C.5.1 Local Events addressed to Cultural Operators and Institution.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...