Na Zagreb Connectu 2023,

startupovi postaju globalni igrači. 

Imaš viziju međunarodnog trijumfa? Dođi na Zagreb Connect i stekni neprocjenjiv uvid u putovanja uspješnih foundera. Kako su osvajali nova tržišta? S kojim su se izazovima mučili? I kada su prvi put osjetili okus uspjeha izvan granica Hrvatske? Odgovori na ova pitanja bit će središnje teme ovogodišnjeg eventa.

Startup konferencija Zagreb Connect također je i demo day akceleracijskih programa Startup Factory i Global Growth.

14 Startup Factory timova će pitchati za ukupni fond od 30.000 eura. Vidjet ćemo i pitcheve 6 Global Growth startupova koji su samim ulaskom u program osvojili ukupno 120.000 eura.

Pridruži nam se!

Dođi u ZICER ili prati naš livestream na YouTube kanalu i Facebook stranici.   

4000+

posjetitelja

100+

govornika

110+

startupova

9

uspješnih godina

Govornici Zagreb Connecta 2023

Frane Šesnić

Frane Šesnić

direktor, ZICER – Zagrebački inovacijski centar

Albert Gajšak

Albert Gajšak

direktor, CircuitMess

Ana Miličević

Ana Miličević

izvršna direktorica marketinga, Telemach

Matija Puškar

Matija Puškar

direktor, Byte Lab Grupa

Tomislav Križan

Tomislav Križan

direktor, Atomic Intelligence

Marijan Mumdžiev

Marijan Mumdžiev

direktor, Cambridge Mobile Telematics Europe

Marin Mrša

Marin Mrša

direktor, Peekator

PRO
GRAM

9:30 — 10:00

Registracija

10:00 — 10:15

Otvaranje Zagreb Connecta 2023

Pozdravni govori

10:15 — 10:30

Keynote govor 1: Uspjeh izvan granica Hrvatske

Albert Gajšak

Albert Gajšak

direktor, CircuitMess

10:30 — 11:15

Pitch session 1:
6 Startup Factory timova

11:15 — 11:30

Pauza

11:30 — 11:45

Keynote govor 2: Bez granica – izlazak na strano tržište

Ana Miličević

Ana Miličević

izvršna direktorica marketinga, Telemach

11:45 — 12:30

Pitch session 2:
7 Startup Factory timova

12:30 — 12:45

Pauza

12:45 — 13:45

Panel
Kako postati globalni igrač?

Moderator:

Frane Šesnić

Frane Šesnić

direktor, ZICER

Panelisti:

Matija Puškar

Matija Puškar

direktor, Byte Lab Grupa

Marijan Mumdžiev

Marijan Mumdžiev

direktor, Cambridge Mobile Telematics Europe

Tomislav Križan

Tomislav Križan

direktor, Atomic Intelligence

Marin Mrša

Marin Mrša

direktor, Peekator

13:45 — 14:15

Demo Day:
6 Global Growth startupova

14:15 — 14:30

Proglašenje Startup Factory pobjednika

14:30 

Ručak & networking

Finalisti Zagreb Connecta —
Global Growth 2023 startupovi

BITE ME

BITE ME je food startup s 10 proizvoda koji pružaju energiju, izvor biljnih proteina i potporu zdravoj probavi. Njihova posebnost leži u jedinstvenoj kombinaciji izvrsnog okusa, funkcionalnosti te iznimne kvalitete, uz potpuno veganske, bezglutenske i organske (prirodne) sastojke bez aditiva i rafiniranih šećera. Njihov najnoviji proizvod Protein Cookie osvojio je titulu “The best snack in the world” na IFE sajmu u Londonu. Zato s ponosom ističu kako stvaraju najbolje snacking proizvode na svijetu!

Bitreport

Bitlightov Bitreport je aplikacija koja pomaže tvrtkama s više lokacija u održavanju standarda bržem rješavaju svakodnevnih zadataka i ubrzavanju rada na terenu. Nakon uspješne primjene u brojnim hrvatskim tvrtkama cilj je otvoriti međunarodno tržište.

Flaster

Flaster je platforma za mjerljivo pokretno oglašavanje pomoću kojeg brendovi imaju benefit od velike izloženosti u željenim gradovima, a vozači od dodatne pasivne zarade. S prisustvom u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prvi je regionalni medij koji pojednostavljuje zakup pokretnog oglašavanja na internacionalnoj razini. Jedinstveno razvijenom tehnologijom za mjerenje pokretnih reklama, stvaraju konkurentsku prednost u širenju poslovanja.

Mod-ing

Zadatak Protosferinog Mod-inga je osigurati dostupnost rijetkih dijelova za njemačke oldtimere ljubiteljima automobila iz cijelog svijeta. Korištenjem digitalizacije, tim tvrtke Mod-ing gradi digitalni arhiv nedostupnih dijelova koji se po narudžbi izrađuju u hrvatskim firmama. Putem međunarodnih distributera, ovi dijelovi su isporučeni u više od 70 zemalja, pri tome pomažući stotinama kupaca da završe obnovu svojih klasičnih automobila.

RoMb Technologies

RoMb Technologies razvija inovativnu tehnologiju autonomnih vozila koja pomiče granice primjenjivosti autonomne navigacije. Njihova misija je olakšati automatizaciju logističkih procesa te omogućiti kvalitetnije, učinkovitije i ekonomičnije rješenje za proizvodne i logističke tvrtke. Njihova inovativna rješenja ciljaju na rastuću globalnu potrebu za automatizacijom u logistici, nudeći napredan, prilagodljiv i učinkovit pristup suočavanju s izazovima moderne industrije, te tijekom ovog projekta započinju izlazak na tržište DACH regije.

sportreact

sportreact se bavi razvojem sustava koji omogućuje sportašima da se kreću i reagiraju brže. Sustav je spoj mobilne aplikacije i hardverskih komponenti, odnosno senzora koji detektiraju reakcije sportaša. Mobilna aplikacija sadrži unaprijed definirane trening rutine, mogućnost kreiranja novih od strane korisnika te analitiku i praćenje napretka sportaša i/ili tima.

Finalisti Zagreb Connecta —
Startup Factory 2023 timovi

Auclio

Digitalna transformacija je ključ za uspjeh na tržištu, ali mnoge organizacije nemaju dovoljno inženjerskih resursa za takve pothvate, a razvoj specijaliziranih poslovnih aplikacija često je preskup u radu s vanjskim agencijama. Auclio je jednostavna platforma koja omogućuje izradu aplikacija za bilo koji poslovni problem bez potrebnog tehničkog znanja, namijenjena krajnjim korisnicima. Umjesto plaćanja vanjskih agencija i čekanja na aplikaciju mjesecima, Auclio omogućava korisnicima da sami kreiraju aplikacije brzo i jednostavno, te time izbjegnu ulaganje velikih financijskih i inženjerskih resursa.

Crobot Buddies

Crobot Buddies je projekt Crobotic Solutionsa u sklopu kojeg se razvija modularni, programabilni robot koji pospješuje učenje napredne robotike. Crobotic Solutions dizajnira, razvija i proizvodi pristupačne, raznovrsne robote koje će prodavati diljem svijeta, sveučilištima, poduzećima i individualcima. Povrh vlastitih robota, Crobotic Solutions osmišljava materijale za samostalno učenje te korištenje i razvoj robotskih aplikacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji. Vizija Crobotic Solutionsa je učiniti naprednu robotiku zabavnom i pristupačnom svakome.

CyberArrange

CyberArrange redefinira pripremu vježbi u kibernetičkoj sigurnosti. Uz CyberArrange, domenski stručnjaci moći će opisati osnovne parametre vježbe kakvu žele pripremiti te će im na temelju njih automatski biti izgrađena potpuna konfiguracija vježbenog okruženja i pripadajući relevantni scenarij vježbe. Jednom kada CyberArrange bude u potpunosti dovršen, poslužit će kao temelj za razvoj brojnih inovativnih usluga u kibernetičkoj sigurnosti.

Cyclops

Cyclops je open source alat koji pojednostavljuje postupak implementiranja softvera u Kubernetes okruženje. Prevođenjem složenih konfiguracijskih datoteka u intuitivno korisničko sučelje, Cyclops pomaže programerima da rade brže i učinkovitije, a u isto vrijeme smanjuje mogućnost pogrešaka. S naglaskom na Kubernetes zajednicu, Cyclops je vrijedan resurs za one koji se suočavaju s izazovima razvijanja distribuiranih sustava.

Green Energy Pal

Green Energy Pal je inovativna tvrtka u području energetske učinkovitosti, energetske digitalizacije i korištenja umjetne inteligencije u energetskom sektoru. Green Energy Pal želi osvijestiti ljude i upoznati ih s njihovom potrošnjom energije što ih dovodi do energetski učinkovitijeg i održivijeg ponašanja kao i do nižih troškova energije. Njihov glavni proizvod, Enpulse, sveobuhvatan je IKT alat dizajniran za mala i srednja poduzeća, javne ustanove i kućanstva za praćenje potrošnje električne energije koji im omogućuje donošenje mjera energetske učinkovitosti putem personaliziranih obavijesti, savjeta i edukativnog materijala.

Marenda

Marenda je mobilna aplikacija koja transformira iskustvo kuhanja i objedovanja kod kuće integrirajući personalizirano planiranje obroka, pojednostavljenu kupovinu namirnica i vrhunske savjete za kuhanje u jedinstvenu intuitivnu platformu. S personaliziranim preporukama za obroke i besprijekornom integracijom s lokalnim trgovinama, Marenda štedi korisnicima do 80% vremena potrebnog za pripremu obroka kod kuće. Namijenjena zauzetim profesionalcima i roditeljima, Marenda je vaš osobni asistent koji planira vaše obroke, pomaže vam u kupovini namirnica i daje savjete kako postati bolji kuhar, dok vam štedi vrijeme i novac.

Novela Medica

Projekt Novela Medica posvećen je razvoju medicinskog uređaja za automatsko mjerenje frekvencije disanja. Stavljajući naglasak na jednostavnost upotrebe uređaj je prilagođen kako medicinskom osoblju tako i široj populaciji. Voditelji projekta, inženjer Dominik Vitez i student 6. godine medicine Jakov Lonić, nastoje postići visoku funkcionalnost, praktičnost i kvalitetu kako bi unaprijedili medicinsku praksu i brigu o zdravlju ljudi.

PetChat

PetChat je platforma koja omogućuje vlasnicima kućnih ljubimaca da putem online video poziva komuniciraju s licenciranim veterinarima. Televet usluga je inicijalna usluga s kojom izlazimo na tržište, ali generalna ideja je ponuditi sveobuhvatne usluge za kućne ljubimce na jednom mjestu. Možete to zamisliti kao Glovo gdje svaki balončić predstavlja različitu uslugu.

Recall

Recall je aplikacija koja pomaže učenicima osnovnih i srednjih škola, pa čak i studentima da lakše i učinkovitije savladaju svoje gradivo. U svojoj srži, Recall koristi umjetnu inteligenciju za generiranje kartica za učenje, te razmaknuto ponavljanje za poboljšanje dugoročnog pamćenja. Cijelo iskustvo je gamificirano kako bi bilo konkurentno i zabavno.

RECLO

Ideja projekta RECLO počiva na istraživanju koje kaže kako u prosjeku 1/5 površine svake bale tkanine biva neiskorištena i bačena. Ovaj tim razvija softver za optimizaciju efektivnosti tekstilne proizvodnje. Softver rješava poduzeća problema blefiranja sirovinama, zbližava brendove s publikom te ih oslobađa plaćanja penala najavljenih nadolazećih EU regulativa.

Sibux Tech

Sibux Tech bavi se razvojem preciznih mjernih uređaja namijenjenih za primjenu u motorsportu i autoindustriji. Tehnološke inovacije, te inovacije u procesu provođenja mjerenja rezultirale su značajno većom razinom automatizacije, što je dovelo do povećanja preciznosti i ubrzanja samog procesa. Sibux Tech će momčadima iz cijele Europe omogućiti da početak sljedeće natjecateljske sezone dočekaju spremnije, s novom i kvalitetnijom mjernom opremom.

SUMMIT LOG

SUMMIT LOG je  mobilna aplikacija za planinare koja omogućuje vođenje dnevnika i bilježi osvojene vrhove definirane planinarskim obilaznicama. Planinarska društva brzo i jednostavno mogu kreirati uvjete osvajanja planinarske značke za prelazak planinarske obilaznice. Uvijek dostupna na mobilnom uređaju, korisnicima omogućava registraciju vrhova na koje su se popeli, datuma, koordinata i unosa fotografija.

Thorondrone

Thorondrone se bavi razvojem specijaliziranih bespilotnih zračnih sustava za nadzor i monitoring po mjeri klijenta i softverskih rješenja na bazi umjetne inteligencije za obradu prikupljenih podataka iz leta u stvarnom vremenu. Tim je razvio inovativnu proceduru projektiranja bespilotnih letjelica kojom se omogućuje izuzetno brz i precizan razvoj, uz značajno smanjenje troškova i vremena. Na taj način kreira se potpuni sustav koji savršeno odgovara specifičnim uvjetima, ostvarujući maksimalnu učinkovitost i isplativost korisniku, bilo da se radi o kriznim djelovanjima, nadzoru prometa ili inspekciji infrastrukture.

VendueTech

VendueTech gradi AI platformu za (ko)investiranje u podcjenjene nekretnine koje su objavljene na raznim aukcijama. Platforma pomaže malim I institucionalnim investitorima pronaći, analizirati te voditi kroz kompleksni, neefikasni I netransparentni proces na tržištu vrijednom vise od $200 milijardi koje broji preko 600,000 aukcija godišnje u SAD-u I Europi. Bloomberg za nekretnine na aukcijama.

Generalni partner

Partneri