Osnivači, ulagači i
startup entuzijasti,
ovo je za vas!

Na Zagreb Connectu 2022,

startup konferenciji i finalu akceleracijskog programa Startup Factory, 11 Startup Factory timova pitchalo je za ukupni fond od 800.000 kuna.

Keynote govornici donijeli su inspiraciju i proveli nas kroz proces pripreme i spremnosti za investitore. Na panel raspravi upoznali ste uspješne osnivače koji su ispričali detalje o svojem startup iskustvu i putu do primanja investicije. 

Iz ZICER-a je program išao uživo, a mogli ste ga pratiti i u izravnom prijenosu na ZICER-ovom YouTube kanalu i Facebook stranici.

4000+

posjetitelja

100+

govornika

110+

startupova

9

uspješnih godina

Govornici Zagreb Connecta 2022

Frane Šesnić

Frane Šesnić

direktor, ZICER – Zagrebački inovacijski centar

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

gradonačelnik grada Zagreba

Marijana Oreb

Marijana Oreb

članica Uprave, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Gordan Kuvek

Gordan Kuvek

izvršni direktor Sektora za strategiju, Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Luka Rožman

Luka Rožman

menadžer odjela Financijskog savjetovanja, Mazars

Jakša Krišto

Jakša Krišto

izvanredni profesor, Ekonomski fakultet Zagreb

Matija Goljar

Matija Goljar

investitor, VC fond Silicon Gardens i osnivač, Ustvarjalnik

Dino Jerković

Dino Jerković

suosnivač, Spiritus

Edo Mujkić

Edo Mujkić

suosnivač, BiteMe Nutrition

Dragana Lipovac Medić

Dragana Lipovac Medić

osnivačica, HUBBIG

Ivan Belas

Ivan Belas

suosnivač, robotiq.ai

Finalisti Zagreb Connecta —
Startup Factory 2022 timovi

Buksa

Buksa.hr je online platforma za dijeljenje prostora koja povezuje sve one kojima nedostaje prostor s onima koji imaju višak prostora, a ne znaju što bi s njim. Najmodavcima daje mogućnost da zarade na svom neiskorištenom prostoru, a najmoprimcima da oslobode svoj životni prostor suvišnih stvari, pronađu stalno i jeftino mjesto za parkiranje ili ured u lokalnoj zajednici. Rezervacija prostora, naplata najma i isplata najmodavcima vrši se preko platforme, a korisnici mogu biti i fizičke i pravne osobe.

Capra

CAPRA je projekt fokusiran na paralelni razvoj hardverskih i softverskih rješenja koja će omogućiti efikasnu kontrolu divljih vrsta životinja koje uzrokuju štete u poljoprivredi i prometu, uništavaju bioraznolikost i prenose bolesti, a sve češće ih nalazimo u urbanim sredinama. Daljinski nadzor i aktivacija te prilagođenost korisnicima uz maksimalnu sigurnost za ljude i životinje glavne su značajke CAPRA sustava. CAPRA sustavi prilagođeni su svim dionicima uključenim u gospodarenje divljim životinjama – državnim institucijama i organizacijama, gradovima, farmama, lovištima i znanstvenicima.

Food4People

Food4People je tehnologija u službi zdravlja, s daškom hedonizma! Ekspert u području prodaje i marketingu, ljubitelj umjetnosti i kreativnosti te diplomirani inženjer strojarstva, stručnjak za energetiku s međunarodnim iskustvom odlučili su spojiti sve svoje strasti i uvesti revoluciju po pitanju zdravije prehrane. Food4People namijenjen je zdravijoj budućnosti. Zašto su počeli s vinima nije teško zaključiti. Njihov je prvi pothvat smanjiti upotrebu kemijskih sredstava u poljoprivredi tretiranjem vinove loze UV svjetlošću umjesto kemijskih sredstava za zaštitu. Za UV svjetlost zadužen je poseban stroj kojeg su razvili sami. Prva berba očekuje ih uskoro, a cijeli projekt planiran je u suradnji s veleučilištima i sveučilištima u Hrvatskoj.

Just H20

Just H20 je projekt koji je još u idejnoj fazi, a ideja je napraviti filter za vodu od prirodnih materijala koji će vodu pročišćavati na kemijskoj, mehaničkoj i biološkoj razini. Filter bi se jednostavno ugrađivao u spremnik s pipom (kapaciteta oko 6 litra), također od prirodnih materijala. Spremnik će biti specifičnog oblika koji će sprječavati razvoj mikroorganizama, a cjelokupni dizajn će biti elegantan i minimalistički.

Maestralo

Svrha Maestrala je proširiti zabavu uživo te ju učiniti lako dostupnom svima. Riječ je o besplatnoj platformi koja povezuje izvođače iz raznih oblika zabavnih djelatnosti (glazbenici, komičari, klaunovi, mađioničari, snimatelji,…) s ljudima koji ih žele angažirati (klubovi, restorani, fizičke osobe, kompanije,…), a čiju je vrijednost već prepoznala i podržala i Hrvatska glazbenu unija. Cilj ovog projekta je omogućiti nove prilike izvođačima i naručiteljima, olakšati proces pronalaženja izvođača te proces ugovaranja i organizacije nastupa s naglaskom na jednostavnost i otvorenost prema svima, kao i spajanje s ljudi iz zabavne industrije ili poslovnog svijeta.

Piklean

Piklean projekt rješava problem potražnje za profesionalnim čišćenjem na inovativan, lak i brz način smještajući potrebne alate za čišćenje u samoposlužne ormariće na pristupačnim lokacijama. Pikleanov korisnik može napraviti rezervaciju unutar web aplikacije gdje dobiva kod za pristup i povrat alata na njemu najbližoj lokaciji. Ovaj projekt pruža profesionalnu uslugu čišćenja sa snažnim fokusom na potražnju ovakve usluge u turističkoj sezoni vlasnicima turističkih objekata i pružateljima usluga čišćenja.

Powerhouse Oncology

Karcinom dojke je najčešća maligna bolest na svijetu, od koje će tokom života oboljeti jedna od osam žena. Nažalost, trenutno se odabir pacijentica za zračenje u karcinomu dojke bazira temeljno na proširenosti bolesti, dok se genetska kompozicija i biologija tumora zanemaruje. Tim Powerhouse Oncology razvija dijagnostički neinvazivni proces baziran na sekvenciranju gena esencijalnih za metabolizam stanica raka kojim bi se detektirale pacijentice s najvećom šansom za odgovor na zračenje. 

Rentee

Rentee je peer-to-peer platforma putem koje je moguće iznajmiti bilo što od bilo koga, bilo kada i bilo gdje. Vizija Renteeja je omogućiti korištenje predmeta bez kupovine, a u isto vrijeme pružiti način za stvaranje dodatnog prihoda na predmete koji se ne koriste. Korištenjem Renteeja spašavate Zemlju tako što smanjujete proizvedeni otpad, dok štedite i zarađujete novac.

Inovativni prehrambeni proizvod za povezivanje hrane

Ovaj tim u kulinarstvu je prepoznao potrebu za jestivim materijalom koji se može koristiti za povezivanje sastojaka kod pripreme hrane i serviranja. Postojeća rješenja za povezivanje hrane poput čačkalica i kuharske špage nisu jestiva, te ih je potrebno ukloniti prije konzumacije. Vizija tima je tržištu ponuditi rješenje – jestivi konac – koji daje nove mogućnosti u povezivanju sastojaka, dekoriranju i prezentaciji, a pritom ne utječe na senzorske karakteristike jela. 

PlayTracker

PlayTracker je web aplikacija za praćenje podataka s raznih gaming platformi kao što su PlayStation, XBOX, i Steam. Na gaming profilu korisnici imaju ugrađeno društveno iskustvo pa mogu pratiti aktivnost svih svojih prijatelja neovisno o platformi na kojoj igraju i imati vlastite gaming uspomene – sve na jednom mjestu. Kroz naprednu analitiku koja uzima u obzir korisnikovu aktivnost preko svih platformi na kojima igraju, profesionalci iz gaming industrije mogu dobiti brzu informaciju koje igre su najpopularnije u njihovoj ciljanoj publici, ali i na kojima provode najviše vremena.

Naratour

Naratour je mobilna aplikacija za interaktivno istraživanje muzeja. Ona pomaže muzejima interpretirati, gamificirati i monetizirati njihov sadržaj jačajući tako njihovu osnovnu djelatnost. Korištenjem Naratoura posjetitelji navedenih subjekata mogu obogatiti svoj posjet interaktivnim turama (rješavanjem vizualnih, tekstualnih i audio zagonetki, igranjem uloga), preslušavanjem audio vodiča ili stvaranjem novih eksponata koji se pridružuju zbirci muzeja.

PRO
GRAM

10:00 — 10:15

Otvaranje Zagreb Connecta 2022

Pozdravni govori

10:15 — 11:30

Keynote govori: Spremnost za investiciju

Gordan Kuvek

Gordan Kuvek

izvršni direktor Sektora za strategiju, Hrvatska banka za obnovu i razvitak

  • Financijski instrumenti za poticanje razvoja startupova

Marijana Oreb

Marijana Oreb

članica Uprave, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

  • Financiranje startupova iz aspekta HAMAG-BICRO-a

Luka Rožman

Luka Rožman

menadžer odjela Financijskog savjetovanja, Mazars

  • Procjena vrijednosti startupa

Jakša Krišto

Jakša Krišto

izvanredni profesor, Ekonomski fakultet Zagreb

  • Analiza investicijskog potencijala u startupovima

Matija Goljar

Matija Goljar

Investitor, VC fond Silicon Gardens i osnivač, Ustvarjalnik

  • Spremnost startupa za primanje investicije

 

11:30 — 11:50

Pauza

11:50 — 12:20

Pitch session 1:
5 Startup Factory timova

12:20 — 12:30

Pauza

12:30 — 13:10

Pitch session 2:
6 Startup Factory timova

13:10 — 13:15 

pauza

13:15 — 13:45

Panel
Put do investicije: iskustva startupova u investicijskim pregovorima

Moderatorica:

Ivana Rajković Pavlić

Ivana Rajković Pavlić

voditeljica Odnosa s javnošću, ZICER

Panelisti:

Dino Jerković

Dino Jerković

suosnivač, Spiritus

Ivan Belas

Ivan Belas

suosnivač, robotiq.ai

Dragana Lipovac Medić

Dragana Lipovac Medić

osnivačica, HUBBIG

Edo Mujkić

Edo Mujkić

suosnivač, BiteMe Nutrition

13:45 — 14:00

pauza

14:00 — 14:15

Proglašenje Startup Factory pobjednika

Generalni partner

Partneri