Financiranje

Od ideje do rasta i skaliranja

Na poduzetničkim počecima često nije lako doći do financijskih sredstava potrebnih za razvoj. Mi u ZICER-u ne želimo da manjak novca i kompliciranost dolaska do sredstava budu kočnice izvrsnim idejama i proizvodima s potencijalom. Naša podrška poduzetnicima zaokružena je priča koja se i sama kontinuirano razvija. Njezin financijski aspekt na sljedeće načine olakšava poslovanje:

Inovatori

Grad Zagreb više od 20 godina putem Programa potpore inovatorima Grada Zagreba podržava zagrebačke inovatore. ZICER Plavi ured pruža savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja. Natječaj se raspisuje jednom godišnje.

Internacio —nalizacija

Na najvećim međunarodnim sajmovima, izložbama i konferencijama naši stanari u središtu su startup vreve. U sklopu #zicer izložbenog prostora predstavljaju svoje proizvode, a troškove puta i smještaja pokrivaju samostalno.

Startup Factory

Od 2016. godine do danas, Grad Zagreb je pobjednicima Startup Factoryja dodijelio više od 3,5 milijuna kuna. Financijsku su podršku primili kako bi razvili svoja inovativna rješenja i izašli na tržište. Akceleracijski program Startup Factory ne ulazi u vlasničku strukturu.

Proof of Concept

Program za poduzetnike Proof of Concept (PoC) pruža podršku inovacijama i razvoju proizvoda u ranim, pretkomercijalnim fazama. Pomaže daljnjem razvoju, ali i potencijalno smanjuje rizik investicije u kasnijoj fazi. PoC provodi HAMAG BICRO, a u njemu sudjeluju Prepoznati centri među kojima je i ZICER Plavi ured.

CE-Connector

Projekt CE-Connector startupove povezuje s investitorima, poslovnim anđelima i ostalim dostupnim izvorima financiranja. Zajedno s našim projektnim partnerima iz Njemačke, Poljske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke gradimo financijski ekosustav koji će pomoći startupovima u realizaciji novih ideja.