Zuluhood modernizira tržište sigurnosti, zaštite doma i obitelji!

19. 04. 2023.

Tko se ne želi osjećati sigurnim, i to uvijek i u svim okolnostima?!

Odlaziš na poslovni put, godišnji odmor ili kratko vikend putovanje. Želiš se fokusirati na posao ili se jednostavno samo želiš opustiti. Nešto ti ne da mira. Dom ti je bez nadzora, a strah od provale, poplave ili požara je uvijek nekako prisutan. Više ne treba biti tako jer postoji jednostavno rješenje. Ime mu je Zuluhood.

Zuluhood je mobilna platforma i prva digitalna tržnica za rezidencijalne usluge zaštite koja korisnicima donosi čitav niz tehničkih i servisnih inovacija sa željom da modernizira tržište sigurnosti te zaštite doma i obitelji.

Zanimalo nas je kako nam Zuluhood može olakšati život. Maja Krejci, osnivačica ovog u ZICER-u inkubiranog startupa, sve nam je pojasnila!

Zuluhood je jednostavna aplikacija za kućnu sigurnost koju možete koristiti kad god vam zatreba. Omogućuje povezivanje sa smart home sustavima i profesionalan nadzor svih alarma „na zahtjev“, npr. tijekom vikenda ili godišnjeg odmora. Ako se u tom periodu desi neki alarm, npr. aktivira se senzor pokreta, požara ili netko od vaših ukućana treba pomoć, možete biti sigurni da će netko reagirati. Čak i ako nemate pametne senzore, Zuluhood i dalje možete koristiti kao dodatni sloj sigurnosti za svoju obitelj ili povremeno zatražiti provjeru vašeg doma, recimo, kad je prazan. Dodatno, u besplatnoj verziji aplikacije možete dodati svoje susjede i prijatelje te se osloniti na njih u slučaju bilo kakvog alarma, jer će ih Zuluhood automatski obavijestiti.

Maja je uočila potencijal za uvođenje inovacija u relativno tradicionalnu industriju sigurnosti i zaštite. Pitali smo ju kako je došla na ideju za pokretanjem ovog startupa.

Ideja je nastala iz jednostavne potrebe. Svi mi ponekad brinemo o svojem domu ili ukućanima kada nismo kod kuće. I ne možemo jamčiti da ćemo biti uvijek dostupni kad je hitno. U takvim trenucima, vrlo je realna vrijednost dežurnih zaštitara, koji nam mogu pomoći i koji znaju kako reagirati. No, do Zuluhooda nije bilo načina da ih „ponekad“ ili „kad nam baš treba“ angažiramo.

Po čemu je ovo rješenje drugačije od drugih koja su dostupna na tržištu?

Zuluhood je prva platforma koje povezuje moderne smart home sustave sa zaštitarskim kućama i omogućuje kupnju usluga zaštite u trenutku kada nam one trebaju i za period na koji nam trebaju. Inovacije na ovom tržištu su uglavnom vezane za uređaje za kućnu sigurnost, dok je Zuluhood fokusiran na usluge. Korisnicima omogućuje da neovisno o proizvodu koji imaju kod kuće, dobiju adekvatnu zaštitu onda kada im onda treba. Također, to je prva „community“ platforma koja omogućuje korisnicima da se povežu i budu obaviješteni u slučaju bilo kakvog alarma u susjedstvu i na taj način dodatno podignu sigurnost doma i kvarta u kojem žive.

Iza Maje je gotovo pet godina rada na razvoju startupa. Iz prve ruke Maja zna da je upornost ključ uspjeha i da uspjeh ne dolazi preko noći.

Pitali smo Maju kako iz današnje pozicije gleda na proteklo poduzetničko razdoblje i kakva su joj očekivanja za rast u budućnosti?

Da, ušli smo u petu godinu. Na prvu to možda izgleda puno, no nama je brzo prošlo. Treba vremena da se ideja jasno definira, da se pronađu novci za razvoj, da se razvije i za sve ostalo. Mi smo imali sreću da smo dio razvoja uspjeli financirati iz bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ali i to je trebalo pripremiti i dočekati. Uz to, svijet je stao na dvije godine u tijeku pandemije i lockdown je bio poseban izazov za inovacije u području kućne sigurnosti, jer su svi, baš svi – ostali doma. Tako da je Zuluhood zapravo lansiran tek prošle godine i 2022. nam je bila odlična godina. Bilo smo na CES-u, 4YFN, osvoji nagradu na Infobip Shiftu, Idea Knockoutu, Adria Security Summitu, no najbitnije je da smo od korisnika prepoznati kao korisna inovacija i da danas imamo aktivne korisnike iz Hrvatske, SAD-a, UK-a, Njemačke i još nekih zemalja.

Vrhunski proizvod iza kojeg stoji odličan razvojni tim je recept za uspjeh!

U ovom prvom periodu testirali smo usluge, način na koji ih korisnici koriste i puno razgovarali sa zaštitarskim tvrtkama, te smo pripremili odlične pakete usluga koje ćemo lansirati u Hrvatskoj i SAD-u do ljeta. Uz to, pripremamo nove smart home integracije, pa će se baza proizvoda koje Zuluhood podržava još proširiti. Čeka nas, naravno, još puno izazova od kojih samo neke možemo sad identificirati, ali to je sve dio priče. Bitno je da imamo dobar proizvod, iza kojeg stoji odličan razvojni tim, te da su korisnici prepoznali da im rješavamo problem i pružamo dodatnu sigurnost onda kada im ona treba, bilo to svaki dan ili povremeno.

Kako je Zuluhood timu biti dio naše startup družine?

U ZICER-u smo već treću godinu i super nam je tu. Mislim da je ključno da se startup u ranoj fazi razvoja okruži s osobama i tvrtkama koje mu mogu pružiti podršku, dati dodatne informacije i kontakte ,a ponekad čak i inspiraciju za rješenje nekog problema ili jednostavnu spoznaju da svi imaju svoje izazove, ne samo ti. Mi smo to našli ovdje.

Iz Zuluhooda uskoro stižu vijesti koje će te sigurno zanimati. Prati nas i doznaj kako nesigurno postaje sigurnije!

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...