Uz pomoć mentora sudjelujte u razvoju inovativnih rješenja za energetski sektor!

11. 12. 2018.

Pozivamo vas u ZICER na InnoEnergy Business Innovation Hackathon koji će se održati 18. prosinca 2018. godine od 10:00 do 18:00 sati.

Evo još jedne izvrsne prilike za stjecanje novih znanja i vještina. Prijavite se na InnoEnergy Business Innovation Hackathon i uz pomoć mentora sudjelujte u razvoju inovativnih rješenja za energetski sektor.

Prijaviti se mogu studenti i mladi pojedinci te multidisciplinarni razvojni timovi.

Cilj hackathona je studentima i mladim razvojnim timovima osigurati stručnu pomoć u razradi poslovne ideje, pružiti smjernice za daljnji razvoj projekta te ojačati vještine potrebne za predstavljanje investitorima. 

Priliku za sudjelovanje na hackatonu ostvariti će do 5 timova (do 5 članova u timu) s inovativnim poslovnim idejama iz područja održive energije, cleantech, smart cities, smog i mobility.

Ovaj hackathon naglasak stavlja na inovativna rješenja u energetskom sektoru koja:

  • potiču korištenje obnovljivih izvora energije (vjetra, sunca, vode…)
  • smanjuju utjecaj na zagađenje zraka
  • povećavaju ulogu građana u smanjenju potrošnje energije
  • koriste inovativne poslovne modele u energetici
  • primjenjuju energetski učinkovita rješenja u kućanstvima, industriji i/ili javnim površinama 
  • potiču energetsku učinkovitost u prometu
  • promiču održivi razvoj te doprinose smanjenju i zbrinjavanju otpada
  • omogućavaju korištenje ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji
  • nude inovativne koncepte usmjerene na pohranu energije 

InnoEnergy Hackathon će se održati 18. prosinca u terminu od 10:00 do 18.00 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački velesajam, Paviljon 12, 1. kat).

Prijave su otvorene do 17. prosinaca 2018. putem linka.

InnoEnergy Business Innovation Hackathon organizira Invento Capital Partners (INVENTO) u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI), Centrom za transfer tehnologije (CTT), FERovim Studentskim startup inkubatorom (SPOCK) i Obnovljivim izvorima energije Hrvatske (OIE).

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...