Upoznajte Startup Factory finalista Gradivo.hr

15. 11. 2021.

Gradivo.hr je portal namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, te studentima.

Cilj mu je edukacija i pomoć u području matematike i fizike. Prvi je portal koji spaja sve potrebno da bi učenici savladali školsko gradivo, državnu maturu ili ispit na fakultetu.

Gradivo.hr nudi drugačije i pristupačnije materijale (online skripta i video rješenja), alate koji su se pokazali najefikasnijima za olakšavanje razumijevanja najtežih predmeta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. A nudi i pristup koji je današnjim učenicima najprihvatljiviji!

Vratili smo se u vlastite srednjoškolske dane, razgovarali s kolegama i sa srednjoškolcima te zaključili da učenici često uče neefikasno i bez motivacije. Iz tog razloga počeli smo razvijati materijale i sadržaje koji će učenicima pružati informacije koje ih zanimaju te poboljšati kvalitetu procesa učenja. – kaže Marko Sandalj, voditelj tima Gradivo.hr.

Marko je front-end developer te student treće godina računarstva.U ovome četveročlanom proaktivnom timu su i Luka Marić, student pete godine nastavničke fizike na PMF-u, Marta Mikulčić, studentica diplomskog studija nastavničke matematike na PMF-u te Niko Požega, student inženjerske matematike na PMF-u.

Ova mlada ekipa kaže da im je iskustvo sudjelovanja u Startup Factoryju izuzetno pozitivno.

Startup Factory motivirao nas je da se dodatno potrudimo u namjeri da unaprijedimo Gradivo.hr. Uz stručno vodstvo dobivamo kvalitetnu povratnu informaciju o našem dosadašnjem radu i planovima u budućnosti. To nam uvelike pomaže u razvoju i unapređenju našeg projekta. – kaže Marko.

Na Zagreb Connectu Marko, Luka, Marta i Niko očekuju lijepo druženje i nagradu za sve timove koji su marljivo radili i pokazali se najboljima proteklih mjesec dana. Osim toga očekuju izvedbu kvalitetnog pitcha na kojem rade već neko vrijeme kako bi stručnom žiriju što bolje dali do znanja tko su, čime se bave i koji su im planovi.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...