Pozivamo vas u ZICER na SACHE Matchmaking događaj

16. 11. 2021.

U okviru međunarodnog projekta SACHE poziva vas na Matchmaking događaj koji će se održati 29. studenoga 2021. od 10 do 14 sati u ZICER-u (Avenija Dubrovnik 15, ZV Paviljon 12, 1 .kat).

Cilj Matchmaking događaja je na jednome mjestu okupiti etablirane profesionalce, stručnjake i recentne snage domaćeg kreativnog/digitalnog poduzetništva i kulturnih institucija koji se bave kulturnom baštinom, a sve kako bi omogućili konstruktivnu razmjenu ideja, stvorili suradnju i nove mogućnosti zajedničkog umrežavanja te inicirali nove projekte.

U današnje izazovno doba, kulturna baština baš kao i kulturne institucije, nalaze se pod velikim pritiskom opstanka, dok s druge strane informatički sektor doživljava procvat. Iz tog razloga potrebno je raditi na umrežavanju svih navedenih područja kako bi zajedničkim snagama stvorili nove načine prezentiranja i obrade kulturne baštine.  

Imate ideju kako približiti i unaprijediti ponudu kulturne baštine grada Zagreba? Upotrebom digitalnih alata kulturna baština postaje bliža svim generacijama, prijavite se na SACHE Matchmaking događaj i svoju ideju pretočite u stvarnost!

Sudionici će biti podijeljeni u timove koji se sastoje od predstavnika kreativnog / digitalnog poduzeća te predstavnika kulturne institucije s ciljem razvoja projektne ideje. Svaki tim izradit će početnu strukturu svoje projektne ideje/proizvoda na zadanom obrascu. Također, sudionici događaja usvojiti će dodatna znanja i vještine za uspješan razvoj projektnih ideja/proizvoda. Po završetku događaja slijedi faza mentoriranja gdje će uspješne kolaboracije kroz individualne sastanke s mentorom nastaviti razvijati svoj projekt s ciljem finalnog predstavljanja istog kreatorima javnih politika na Pitch događaju 16. prosinca 2021.

Kako se prijaviti?

  1. Kreativna i digitalna poduzeća

Pojedini se Prijavitelj može prijaviti s maksimalno 5 projektnih ideja. Prijavitelj pristaje da se na početnom matchmaking događaju spoji s predstavnikom kulturne institucije kako bi zajedno razvili prijavljenu projektnu ideju ili unaprijedili postojeće rješenje. Ukoliko Prijavitelj nema vlastitu ideju pristaje da se na matchmaking događaju spoji s predstavnikom kulturne institucije kako bi zajedno razvili prijavljenu projektnu ideju od strane predstavnika kulturne institucije.

2. Kulturne institucije

Pojedini se Prijavitelj može prijaviti s maksimalno 5 projektnih ideja. Prijavitelj pristaje da se na početnom matchmaking događaju spoji s predstavnikom kreativnog / digitalnog poduzeća kako bi razvili prijavljenu projektnu ideju. Ukoliko Prijavitelj nema vlastitu ideju pristaje da se na matchmaking događaju spoji s predstavnikom kreativnog / digitalnog poduzeća kako bi zajedno razvili prijavljenu projektnu ideju/unaprijedili postojeće rješenje od strane predstavnika kreativnog / digitalnog poduzeća.

Što želimo postići?

Matchmaking događajem želimo potaknuti i dokazati da je moguća međusobna intenzivna suradnja između kulturne baštine i kreativnih / digitalnih poduzeća.

Zašto?

Zato jer Kultura (baština) može nadahnuti Kreativnost (privatno poslovanje) i obrnuto: duh kreativnog poslovanja može potaknuti pozitivnu transformaciju kulturne baštine.

Pridruži nam se!

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na Matchmaking događaju molimo prijavite se putem ove poveznice najkasnije do srijede 24. studenoga 2021. do 12 sati (broj mjesta je ograničen i dodjeljivati će se po redoslijedu prijave. Potvrdu o sudjelovanju dobit ćete na mail).

Na događaju će se primjenjivati važeće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano za koronavirus, odnosno sudjelovanje je moguće uz predočenje COVID potvrde ili negativnog PCR testa.

Članovi SACHE tima, te druge vanjske osobe uključene u ovaj projekt će sve informacije i podatke čuvati u tajnosti i neće se njima koristiti u osobne svrhe ili ih prenositi trećim osobama.

Projekt SACHE  ima za cilj proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Projekt će stvoriti mogućnosti da projektni partneri i njihovi dionici ojačaju transnacionalnu suradnju na više projekata kako bi se potaknule nove ideje kroz aktivnosti suradnje. Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje. Matchmaking događaj odvija se u sklopu projekta SACHE, deliverable D.T3.2.8 Report of Pilot Action in Croatia (Zagreb).

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...