Upoznajte Startup Factory finalista Digicyte

13. 11. 2021.

Analiza tkiva i stanica u medicini se još uvijek bazira na sporom i manualnom te često subjektivnom pregledu uzoraka pod mikroskopom.

Razvojem povoljnijeg skenera uzoraka tkiva i korištenjem brzih neuronskih mreža, Startup Factory tim Digicyte razvija tehnologije koje će omogućiti široku upotrebu digitalizacije i umjetne inteligencije u analizi tkiva.

Zanima nas kako  je došlo do ideje za razvoj ovog inovativnog rješenja.

Sve je počelo radom na primjeni umjetne inteligencije u analizi uzoraka tkiva. No, ubrzo smo shvatili da “štampanjem” radova nećemo ništa postići, već da ako zaista želimo ostaviti neki veći “impact” moramo sagledati cijelu problematiku. Naime, digitalizacija u analizi tkiva i stanica još uvijek nije zaživjela. Bez digitalnih slika nema računalne obrade slika, pa tako ni umjetne inteligencije. Iz tog razloga krenuli smo s razvojem svojeg skenera Marvina. – priča nam Krunoslav Vinicki, voditelj tima Digicyte.

Krunoslav je u timu s Dorom Machaček.  Oboje dolaze s veterinarskog fakulteta.

Podjela timskih zadataka je jasna!

Krunoslav je zadužen za razvoj softvera, dok se Dora primarno bavi razvojem AI aplikacija.

U timu je i Dominik Sremić kao glavna i odgovorna osoba za razvoj hardvera. Dominik u Digicyte donosi bogato iskustvo iz industrije koje je stekao radeći kao inženjer robotike.

Trenutačno, ZICER im je drugi dom. O Startup Factoryju kažu:

Startup Factory nam daje mogućnost da kroz niz kreativnih radionica i edukativnih predavanja unapređujemo svoje poduzetničke vještine, da se integriramo u zajednicu te povežemo s drugim poduzetnicima. Zasad smo jako zadovoljni s programom! Imali smo priliku čuti iskustva vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka, kao i drugih poduzetnika koji su također svoj put započeli upravo u ZICER-u.

Na Zagreb Connectu očekuju odlične pitcheve, zanimljiva predavanja, a nadaju se i povezivanju s potencijalnim partnerima i investitorima.

Dora, Krunoslav i Dominik vjeruju kako će Marvin otvoriti vrata širokoj upotrebi umjetne inteligencije u području medicine. Mi vjerujemo da je to #zicer!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...