Upoznajte Startup Factory finalista Digicyte

13. 11. 2021.

Analiza tkiva i stanica u medicini se još uvijek bazira na sporom i manualnom te često subjektivnom pregledu uzoraka pod mikroskopom.

Razvojem povoljnijeg skenera uzoraka tkiva i korištenjem brzih neuronskih mreža, Startup Factory tim Digicyte razvija tehnologije koje će omogućiti široku upotrebu digitalizacije i umjetne inteligencije u analizi tkiva.

Zanima nas kako  je došlo do ideje za razvoj ovog inovativnog rješenja.

Sve je počelo radom na primjeni umjetne inteligencije u analizi uzoraka tkiva. No, ubrzo smo shvatili da “štampanjem” radova nećemo ništa postići, već da ako zaista želimo ostaviti neki veći “impact” moramo sagledati cijelu problematiku. Naime, digitalizacija u analizi tkiva i stanica još uvijek nije zaživjela. Bez digitalnih slika nema računalne obrade slika, pa tako ni umjetne inteligencije. Iz tog razloga krenuli smo s razvojem svojeg skenera Marvina. – priča nam Krunoslav Vinicki, voditelj tima Digicyte.

Krunoslav je u timu s Dorom Machaček.  Oboje dolaze s veterinarskog fakulteta.

Podjela timskih zadataka je jasna!

Krunoslav je zadužen za razvoj softvera, dok se Dora primarno bavi razvojem AI aplikacija.

U timu je i Dominik Sremić kao glavna i odgovorna osoba za razvoj hardvera. Dominik u Digicyte donosi bogato iskustvo iz industrije koje je stekao radeći kao inženjer robotike.

Trenutačno, ZICER im je drugi dom. O Startup Factoryju kažu:

Startup Factory nam daje mogućnost da kroz niz kreativnih radionica i edukativnih predavanja unapređujemo svoje poduzetničke vještine, da se integriramo u zajednicu te povežemo s drugim poduzetnicima. Zasad smo jako zadovoljni s programom! Imali smo priliku čuti iskustva vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka, kao i drugih poduzetnika koji su također svoj put započeli upravo u ZICER-u.

Na Zagreb Connectu očekuju odlične pitcheve, zanimljiva predavanja, a nadaju se i povezivanju s potencijalnim partnerima i investitorima.

Dora, Krunoslav i Dominik vjeruju kako će Marvin otvoriti vrata širokoj upotrebi umjetne inteligencije u području medicine. Mi vjerujemo da je to #zicer!

Ostale novosti i projekti