U ZICERU održan Inovacijski kamp Hrvatskog klastera obrambene industrije

14. 02. 2019.

Dana 13. veljače 2019. godine u okviru djelovanja i organizacije Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije održan je Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila.

Cilj održanog Inovacijskog kampa bio je pripremiti dionika Klastera obrambene industrije na nadolazeće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u predmetnoj financijskoj perspektivi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014-2020, kao i na predstojeću financijsku perspektivu 2020-2030 te korištenje Europskog obrambenog Fonda.

U okviru Inovacijskog kampa započete su pripreme za buduće istraživačke projekte s ciljem razvoja novih inovativnih proizvoda u okviru identificiranih područja interesa sektora obrambene industrije Republike Hrvatske (u ovom slučaju područje besposadna vozila i plovila i njihov budući razvoj u svrhu obrambeno-sigurnosnih izazova).

Ovaj događaj bio je izvrsna prilika za povezivanje predstavnika akademske zajednice, institucija i realnog sektora u cilju stvaranja nove vrijednosti. Tako su se kroz događaj predstavili te svoja iskustva i smjerove razvoja s okupljenima podijelili predstavnici etabliranih tvrtki DOK-ING d.o.o., BRODOSPLIT d.d. i DIV Marine and Energy Solutions d.o.o. Raspravi su značajan doprinos dali i predstavnici Znanstveno istraživačkih institucija – Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje te tvrtki iz Zagrebačkog inovacijskog centra – Byte lab grupa d.o.o., Poslovna sigurnost d.o.o., Hexaworxd.o.o., Stratowave Connect j.d.o.o. i Pulsar Laboratories d.o.o.. Također, u radu kampa su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske.

Kroz održani Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila potaknut je razvoj novih projektnih ideja i uspostavljen temelj za buduće poslovne suradnje.

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...