U ZICERU održan Inovacijski kamp Hrvatskog klastera obrambene industrije

14. 02. 2019.

Dana 13. veljače 2019. godine u okviru djelovanja i organizacije Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije održan je Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila.

Cilj održanog Inovacijskog kampa bio je pripremiti dionika Klastera obrambene industrije na nadolazeće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u predmetnoj financijskoj perspektivi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014-2020, kao i na predstojeću financijsku perspektivu 2020-2030 te korištenje Europskog obrambenog Fonda.

U okviru Inovacijskog kampa započete su pripreme za buduće istraživačke projekte s ciljem razvoja novih inovativnih proizvoda u okviru identificiranih područja interesa sektora obrambene industrije Republike Hrvatske (u ovom slučaju područje besposadna vozila i plovila i njihov budući razvoj u svrhu obrambeno-sigurnosnih izazova).

Ovaj događaj bio je izvrsna prilika za povezivanje predstavnika akademske zajednice, institucija i realnog sektora u cilju stvaranja nove vrijednosti. Tako su se kroz događaj predstavili te svoja iskustva i smjerove razvoja s okupljenima podijelili predstavnici etabliranih tvrtki DOK-ING d.o.o., BRODOSPLIT d.d. i DIV Marine and Energy Solutions d.o.o. Raspravi su značajan doprinos dali i predstavnici Znanstveno istraživačkih institucija – Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje te tvrtki iz Zagrebačkog inovacijskog centra – Byte lab grupa d.o.o., Poslovna sigurnost d.o.o., Hexaworxd.o.o., Stratowave Connect j.d.o.o. i Pulsar Laboratories d.o.o.. Također, u radu kampa su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske.

Kroz održani Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila potaknut je razvoj novih projektnih ideja i uspostavljen temelj za buduće poslovne suradnje.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...