U ZICERU održan Inovacijski kamp Hrvatskog klastera obrambene industrije

14. 02. 2019.

Dana 13. veljače 2019. godine u okviru djelovanja i organizacije Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije održan je Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila.

Cilj održanog Inovacijskog kampa bio je pripremiti dionika Klastera obrambene industrije na nadolazeće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u predmetnoj financijskoj perspektivi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014-2020, kao i na predstojeću financijsku perspektivu 2020-2030 te korištenje Europskog obrambenog Fonda.

U okviru Inovacijskog kampa započete su pripreme za buduće istraživačke projekte s ciljem razvoja novih inovativnih proizvoda u okviru identificiranih područja interesa sektora obrambene industrije Republike Hrvatske (u ovom slučaju područje besposadna vozila i plovila i njihov budući razvoj u svrhu obrambeno-sigurnosnih izazova).

Ovaj događaj bio je izvrsna prilika za povezivanje predstavnika akademske zajednice, institucija i realnog sektora u cilju stvaranja nove vrijednosti. Tako su se kroz događaj predstavili te svoja iskustva i smjerove razvoja s okupljenima podijelili predstavnici etabliranih tvrtki DOK-ING d.o.o., BRODOSPLIT d.d. i DIV Marine and Energy Solutions d.o.o. Raspravi su značajan doprinos dali i predstavnici Znanstveno istraživačkih institucija – Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje te tvrtki iz Zagrebačkog inovacijskog centra – Byte lab grupa d.o.o., Poslovna sigurnost d.o.o., Hexaworxd.o.o., Stratowave Connect j.d.o.o. i Pulsar Laboratories d.o.o.. Također, u radu kampa su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske.

Kroz održani Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila potaknut je razvoj novih projektnih ideja i uspostavljen temelj za buduće poslovne suradnje.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...