U ZICERU održan Inovacijski kamp Hrvatskog klastera obrambene industrije

14. 02. 2019.

Dana 13. veljače 2019. godine u okviru djelovanja i organizacije Hrvatskog klastera konkurentnosti obrambene industrije održan je Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila.

Cilj održanog Inovacijskog kampa bio je pripremiti dionika Klastera obrambene industrije na nadolazeće natječaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u predmetnoj financijskoj perspektivi kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014-2020, kao i na predstojeću financijsku perspektivu 2020-2030 te korištenje Europskog obrambenog Fonda.

U okviru Inovacijskog kampa započete su pripreme za buduće istraživačke projekte s ciljem razvoja novih inovativnih proizvoda u okviru identificiranih područja interesa sektora obrambene industrije Republike Hrvatske (u ovom slučaju područje besposadna vozila i plovila i njihov budući razvoj u svrhu obrambeno-sigurnosnih izazova).

Ovaj događaj bio je izvrsna prilika za povezivanje predstavnika akademske zajednice, institucija i realnog sektora u cilju stvaranja nove vrijednosti. Tako su se kroz događaj predstavili te svoja iskustva i smjerove razvoja s okupljenima podijelili predstavnici etabliranih tvrtki DOK-ING d.o.o., BRODOSPLIT d.d. i DIV Marine and Energy Solutions d.o.o. Raspravi su značajan doprinos dali i predstavnici Znanstveno istraživačkih institucija – Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje te tvrtki iz Zagrebačkog inovacijskog centra – Byte lab grupa d.o.o., Poslovna sigurnost d.o.o., Hexaworxd.o.o., Stratowave Connect j.d.o.o. i Pulsar Laboratories d.o.o.. Također, u radu kampa su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske.

Kroz održani Inovacijski kamp za područje istraživanja i razvoja novih razvojnih projekata u području naprednih besposadnih vozila i plovila potaknut je razvoj novih projektnih ideja i uspostavljen temelj za buduće poslovne suradnje.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...