Završeno pitch natjecanje za ulazak u najveći europski CleanTech akcelerator!

15. 02. 2019.

Danas je u prostorima Sveučilišta u Zagrebu održano cjelodnevno pitch natjecanje koje će odlučiti koji timovi ulaze u najveći europski CleanTech akcelerator.

Ovaj EIT Climate-KIC RIS akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), a u Hrvatskoj će ga provoditi ZICER – član EIT Climate-KIC Huba Croatia. Hrvatski EIT Climate-KIC Hub uspostavljen je u lipnju 2018. sa svrhom osnaživanja inovacijskog kapaciteta na području klimatskih promjena te je sačinjen od sedam organizacija. To su ZICER, REGEA – Regionalna agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga i Mreža znanja.

Za sudjelovanje u akceleratoru mogli su se do 1. veljače prijaviti razvojni timovi i startupovi mlađi od 5 godina koji se sastoje od barem 2 člana, tj. osnivača te razvijaju klimatski-orijentirana inovativna rješenja. Od primljenih 26 prijava prvi krug selekcijskog procesa prošlo je 12 timova. Oni su danas pred stručnim evaluacijskim žirijem predstavili svoje projekte, a krajem veljače saznat će koji od njih ulaze u program.

Ukupni iznosi bespovratnih financijskih sredstava koja će biti dodijeljena timovima koji postanu dijelom akceleratora odredit će se ovisno o njihovoj fazi razvoja. Tako će razvojni timovi u najranijim fazama primiti do 10.000 eura, oni koji već validiraju poslovni model i imaju prve klijente do 15.000 eura te startupovi u naprednijim fazama razvoja do čak 50.000 eura za daljnji razvitak proizvoda ili usluge. Bitno je i napomenuti da akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Osim  financijske potpore, timovi i startupovi koji uđu u akcelerator, dobit će i izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje. Program će se provoditi od travnja do rujna 2019. kada će biti održan Demo Day. Na tom će završnom događaju sudionici predstaviti svoje proizvode kao i put njihovog šestomjesečnog razvoja kroz akcelerator.

Zahvaljujemo svim sudionicima natjecanja na inovativnim rješenjima koja su danas predstavili i uskoro donosimo konačne rezultate. Posebno se veselimo početku zajedničkog rada s pobjedničkim timovima i stvaranju novih vrijednosti s pozitivnim učinkom na klimatske uvjete!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...