U ZICER-u uskoro TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum

16. 01. 2019.

S ciljem jačanja tekstilne zajednice približavanjem i umrežavanjem znanstvenika i gospodarstvenika, kroz predstavljanje trendova, istraživanja, tehnologija i inovacija u našem Akceleratoru 23. siječnja održat će se TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum.

TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum međunarodna je konferencija organizirana od strane Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj (Ambassade de France en Croatie, Ministère del’Europe et des affaires étrangères) i Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles (ENSAIT). Glavna tema ovogodišnjeg TZG 2019 je “Trends and Future Directions in Textile Creativity, Innovation and Technology”

Konferencija se nalazi i u službenom programu obilježavanja 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu, a između ostalih pokrovitelji konferencije su i Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatska udruga poslodavaca, Akademija tehničkih znanosti hrvatske i drugi.

Konferencija će se održati na dvije lokacije. Prvi dan, 23. siječnja 2019., u našem prostoru na Zagrebačkom velesajmu, a drugi dan, 24. siječnja 2019., na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Konferencija će na jednom mjestu okupiti velik broj znanstveno-istraživačkih institucija te gospodarskih subjekata i organizacija, koje u okviru svog djelovanja obuhvaćaju područje tekstilne znanosti i tehnologije. Upravo ta široka lepeza  primjene i implementacije tekstilnih proizvoda kroz gotovo sve segmente i područja istraživanja i gospodarskog djelovanja naglašava iznimnu multidisciplinarnost, a samim time i važnost ove konferencije.

U sklopu bogatog programa koji podrazumijeva plenarna i pozvana predavanja eminentnih hrvatskih i francuskih znanstvenika i stručnjaka, istodobno će se održati Science and Economy Fair, na kojem će sudjelovati i naši stanari, a bit će predstavljeni i projekti, patenti, inovacije i idejne brojnih drugih znanstvenika i gospodarstvenika.

Plenarna predavanja održati će eminentni znanstvenici:

  • Prof. dr. sc. Vladan Končar, redoviti je profesor Sveučilišta ENSAIT (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles), Roubaix, Francuska, voditelj istraživačkog laboratorija GEMTEX te Predsjednik AUTEX-a – Udruženja tekstilnih sveučilišta u razdoblju 2007-2010. godine. Svoja dugogodišnja iskustva podijelit će sa sudionicima konferencije kroz predavanje „Global Approach to New Technologies – Movement and Practice“
  • Prof. dr. sc. Dominique Charles Gaston Adolphe, redoviti je profesor Sveučilišta Haute-Alsace (UHA) i Ecole Nationale Supérieured’Ingénieurs Sud Alsace (ENSISA), Mulhouse, Francuska, predsjednik AUTEX-a u razdoblju od 2013.-2016. te predsjednik The Fibre Society u razdoblju 2009-2010. Svoju viziju tehnološkog razvoja tekstilne i odjevne industrije predstavit će predavanjem: „Creativity – The Conditions and Requirements of Technological Development of Textile and Clothing Industry“.

Pozvana predavanja održati će predstavnici gospodarstva:

  • Dr. sc. Jacek Mlynarek, predsjednik i glavni izvršni direktor CTT grupe iz Kanade. CTT grupa je centar za transfer tehnologije specijalizirana za istraživanje, razvoj i ispitivanje tehničkih tekstila, naprednih materijala na bazi tekstila i geosintetike. Svojim predavanjem: „R&D Partnership Between Industry and Academia“ prikazat će nezaobilaznu povezanost i suradnju znanosti i gospodarstva u svrhu istraživanja i razvoja.
  • Gospodin Damir Tomičić kao član Uprave i direktor Kelteksa te gospođa Maja Relić kao osoba zadužena za razvoj i širenje tržišta na međunarodnoj razini, predstavit će mogućnosti novih dimenzija primjene tehničkog tekstila i kompozita kroz djelovanje tvrtke Kelteks d.o.o.

Osim navedenih, predavanja će održati i brojni predstavnici znanstvenih i gospodarskih subjekata: Ghent University – Paul Kiekens, Sara Couture Paris ˛& Croatian Professionals Network in Paris – Pierr Salatović i Antoine Salatović, Regeneracija d.o.o. – Alan Đurek, Šestan Busch – Goran Basarac, Belina – Tomislav Fućkar, ZICER – Matej Celega.

Pridružite nam se 23. siječnja! Program počinje u 9:00 sati čije detalje možete pronaći ovdje na linku.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu putem ove poveznice.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...