U ZICER-u uskoro TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum

16. 01. 2019.

S ciljem jačanja tekstilne zajednice približavanjem i umrežavanjem znanstvenika i gospodarstvenika, kroz predstavljanje trendova, istraživanja, tehnologija i inovacija u našem Akceleratoru 23. siječnja održat će se TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum.

TZG 2019 – Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum međunarodna je konferencija organizirana od strane Sveučilišta u Zagrebu Tekstilno-tehnološkog fakulteta u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj (Ambassade de France en Croatie, Ministère del’Europe et des affaires étrangères) i Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles (ENSAIT). Glavna tema ovogodišnjeg TZG 2019 je “Trends and Future Directions in Textile Creativity, Innovation and Technology”

Konferencija se nalazi i u službenom programu obilježavanja 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu, a između ostalih pokrovitelji konferencije su i Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatska udruga poslodavaca, Akademija tehničkih znanosti hrvatske i drugi.

Konferencija će se održati na dvije lokacije. Prvi dan, 23. siječnja 2019., u našem prostoru na Zagrebačkom velesajmu, a drugi dan, 24. siječnja 2019., na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Konferencija će na jednom mjestu okupiti velik broj znanstveno-istraživačkih institucija te gospodarskih subjekata i organizacija, koje u okviru svog djelovanja obuhvaćaju područje tekstilne znanosti i tehnologije. Upravo ta široka lepeza  primjene i implementacije tekstilnih proizvoda kroz gotovo sve segmente i područja istraživanja i gospodarskog djelovanja naglašava iznimnu multidisciplinarnost, a samim time i važnost ove konferencije.

U sklopu bogatog programa koji podrazumijeva plenarna i pozvana predavanja eminentnih hrvatskih i francuskih znanstvenika i stručnjaka, istodobno će se održati Science and Economy Fair, na kojem će sudjelovati i naši stanari, a bit će predstavljeni i projekti, patenti, inovacije i idejne brojnih drugih znanstvenika i gospodarstvenika.

Plenarna predavanja održati će eminentni znanstvenici:

  • Prof. dr. sc. Vladan Končar, redoviti je profesor Sveučilišta ENSAIT (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles), Roubaix, Francuska, voditelj istraživačkog laboratorija GEMTEX te Predsjednik AUTEX-a – Udruženja tekstilnih sveučilišta u razdoblju 2007-2010. godine. Svoja dugogodišnja iskustva podijelit će sa sudionicima konferencije kroz predavanje „Global Approach to New Technologies – Movement and Practice“
  • Prof. dr. sc. Dominique Charles Gaston Adolphe, redoviti je profesor Sveučilišta Haute-Alsace (UHA) i Ecole Nationale Supérieured’Ingénieurs Sud Alsace (ENSISA), Mulhouse, Francuska, predsjednik AUTEX-a u razdoblju od 2013.-2016. te predsjednik The Fibre Society u razdoblju 2009-2010. Svoju viziju tehnološkog razvoja tekstilne i odjevne industrije predstavit će predavanjem: „Creativity – The Conditions and Requirements of Technological Development of Textile and Clothing Industry“.

Pozvana predavanja održati će predstavnici gospodarstva:

  • Dr. sc. Jacek Mlynarek, predsjednik i glavni izvršni direktor CTT grupe iz Kanade. CTT grupa je centar za transfer tehnologije specijalizirana za istraživanje, razvoj i ispitivanje tehničkih tekstila, naprednih materijala na bazi tekstila i geosintetike. Svojim predavanjem: „R&D Partnership Between Industry and Academia“ prikazat će nezaobilaznu povezanost i suradnju znanosti i gospodarstva u svrhu istraživanja i razvoja.
  • Gospodin Damir Tomičić kao član Uprave i direktor Kelteksa te gospođa Maja Relić kao osoba zadužena za razvoj i širenje tržišta na međunarodnoj razini, predstavit će mogućnosti novih dimenzija primjene tehničkog tekstila i kompozita kroz djelovanje tvrtke Kelteks d.o.o.

Osim navedenih, predavanja će održati i brojni predstavnici znanstvenih i gospodarskih subjekata: Ghent University – Paul Kiekens, Sara Couture Paris ˛& Croatian Professionals Network in Paris – Pierr Salatović i Antoine Salatović, Regeneracija d.o.o. – Alan Đurek, Šestan Busch – Goran Basarac, Belina – Tomislav Fućkar, ZICER – Matej Celega.

Pridružite nam se 23. siječnja! Program počinje u 9:00 sati čije detalje možete pronaći ovdje na linku.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu putem ove poveznice.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...