Podijeli svoju viziju željene budućnosti i otputuj u Lisabon!

16. 01. 2019.

Red Bull Futur/io poziva kreativne umove i pripovjedače iz cijelog svijeta da zamisle i oblikuju vizije poželjne budućnosti!

Filmovi znanstvene fantastike nadahnuli su svijet novim tehnologijama koje poboljšavaju život kakav danas poznajemo ili kakvom težimo – od letećih automobila, 3D pisača do prepoznavanja lica. Međutim, većina filmova opisuje distopijsku budućnost u kojoj tehnologija ima negativan utjecaj na ljudski život.

Kako bi se udaljio od negativne slike predstavljene u popularnoj kulturi i umjesto toga dao pozitivnu viziju budućnosti, Red Bull Futur/io okupit će kreativne umove iz cijelog svijeta u misiji dijeljenja vizije poželjne budućnosti 2030. godine. Kreativci iz više država svijeta naći će se pred zadatkom prikazivanja svoje ideje o budućnosti u obliku videa od 60 sekundi.

Najbolje vizije na globalnoj razini odvest će njihove tvorce na Red Bull Futur/io akademiju u ožujku 2019. u Lisabon, Portugal. Ova trodnevna akademija stvorit će jedinstveno okruženje i okupiti vizionare, ali i poznate govornike na inspirativnim radionicama i predavanjima. Na kraju programa, sudionici će imati priliku sudjelovati u natječaju za najbolju viziju budućnosti koja će postati film u produkciji Red Bull Media Housea.

Sudjelovati je moguće pojedinačno ili u grupi te je potrebno biti punoljetan. U slučaju da je za putovanje u Lisabon odabrana ideja na kojoj je radio tim, putovanje će biti omogućeno samo jednoj osobi, voditelju tima. Za prijavu je potrebno otići na web stranicu Red Bull Futur/io te poslati kratki video u trajanju do 60 sekundi. Video treba prikazivati viziju poželjne budućnosti 2030. godine. Kvaliteta, animacija i vizualni efekti videa ne utječu na odabir ili rangiranje najboljih videa. Prijave traju do 10. veljače 2019., a pobjednici će biti izabrani sredinom veljače kako bi sudjelovali na Red Bull Futur/io Akademiji koja će se održati krajem ožujka.

Zainteresirani ste?

Za više informacija posjetite Red Bull Futur/io

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...