Podijeli svoju viziju željene budućnosti i otputuj u Lisabon!

16. 01. 2019.

Red Bull Futur/io poziva kreativne umove i pripovjedače iz cijelog svijeta da zamisle i oblikuju vizije poželjne budućnosti!

Filmovi znanstvene fantastike nadahnuli su svijet novim tehnologijama koje poboljšavaju život kakav danas poznajemo ili kakvom težimo – od letećih automobila, 3D pisača do prepoznavanja lica. Međutim, većina filmova opisuje distopijsku budućnost u kojoj tehnologija ima negativan utjecaj na ljudski život.

Kako bi se udaljio od negativne slike predstavljene u popularnoj kulturi i umjesto toga dao pozitivnu viziju budućnosti, Red Bull Futur/io okupit će kreativne umove iz cijelog svijeta u misiji dijeljenja vizije poželjne budućnosti 2030. godine. Kreativci iz više država svijeta naći će se pred zadatkom prikazivanja svoje ideje o budućnosti u obliku videa od 60 sekundi.

Najbolje vizije na globalnoj razini odvest će njihove tvorce na Red Bull Futur/io akademiju u ožujku 2019. u Lisabon, Portugal. Ova trodnevna akademija stvorit će jedinstveno okruženje i okupiti vizionare, ali i poznate govornike na inspirativnim radionicama i predavanjima. Na kraju programa, sudionici će imati priliku sudjelovati u natječaju za najbolju viziju budućnosti koja će postati film u produkciji Red Bull Media Housea.

Sudjelovati je moguće pojedinačno ili u grupi te je potrebno biti punoljetan. U slučaju da je za putovanje u Lisabon odabrana ideja na kojoj je radio tim, putovanje će biti omogućeno samo jednoj osobi, voditelju tima. Za prijavu je potrebno otići na web stranicu Red Bull Futur/io te poslati kratki video u trajanju do 60 sekundi. Video treba prikazivati viziju poželjne budućnosti 2030. godine. Kvaliteta, animacija i vizualni efekti videa ne utječu na odabir ili rangiranje najboljih videa. Prijave traju do 10. veljače 2019., a pobjednici će biti izabrani sredinom veljače kako bi sudjelovali na Red Bull Futur/io Akademiji koja će se održati krajem ožujka.

Zainteresirani ste?

Za više informacija posjetite Red Bull Futur/io

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...