U ZICER-u uskoro međunarodna konferencija „SMART evolucija – inovacijama prema održivosti“

08. 05. 2019.

Kako bismo zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će u srijedu 15. svibnja 2019. u ZICER-u međunarodnu konferenciju pod nazivom SMART evolucija – inovacijama prema održivosti.

Zagrebački energetski tjedan manifestacija je koja se s velikim uspjehom održava već 10 godina zaredom. Tijekom „prvih 10“ Energetski tjedan je pratio razvoj i važne projekte iz područja energetike, ali i zaštite okoliša te klimatskih promjena, neprestano ističući važnost pozitivnog stava prema energiji te naglašavajući važnost uloge pojedinca za održivi razvoj.

Tijekom deset godina postojanja, Zagrebački energetski tjedan ostvario je uspješnu suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama, ministarstvima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, strukovnim udruženjima i komorama, gospodarskim subjektima, međunarodnim organizacijama te mnogim drugima koji su svojim aktivnim sudjelovanjem uvelike pridonijeli podizanju svijesti o potrebi racionalnog korištenja energije.

Prateći međunarodne trendove, ove godine Zagrebački energetski tjedan okreće se pojmu SMART gradova – gradova po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, održiv gospodarski rast, podržavaju jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije te osiguravaju visoku kvalitetu života i dostupnost javnih digitalnih usluga svim svojim građanima.

Kako bismo zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će u srijedu 15. svibnja 2019. međunarodnu konferenciju pod nazivom SMART evolucija – inovacijama prema održivosti.

Konferencija će se održati u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15 s početkom u 8,30 sati.

Na konferenciji će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske unije te inovativnih mogućnosti financiranja te ćemo također imati prilike vidjeti i konkretne primjere već provedenih inovacija.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i svojom nazočnošću i sudjelovanjem pridonesete uspjehu ove međunarodne konferencije te tako podržite nastojanja Grada Zagreba za očuvanje planeta kroz provedbu pametnih rješenja za zeleniju, čišću i održiviju budućnost.

Svoj dolazak potvrdite putem Prijavnog obrasca koji se nalazi OVDJE.  

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...