U ZICER-u uskoro međunarodna konferencija „SMART evolucija – inovacijama prema održivosti“

08. 05. 2019.

Kako bismo zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će u srijedu 15. svibnja 2019. u ZICER-u međunarodnu konferenciju pod nazivom SMART evolucija – inovacijama prema održivosti.

Zagrebački energetski tjedan manifestacija je koja se s velikim uspjehom održava već 10 godina zaredom. Tijekom „prvih 10“ Energetski tjedan je pratio razvoj i važne projekte iz područja energetike, ali i zaštite okoliša te klimatskih promjena, neprestano ističući važnost pozitivnog stava prema energiji te naglašavajući važnost uloge pojedinca za održivi razvoj.

Tijekom deset godina postojanja, Zagrebački energetski tjedan ostvario je uspješnu suradnju s obrazovnim i znanstvenim institucijama, ministarstvima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, strukovnim udruženjima i komorama, gospodarskim subjektima, međunarodnim organizacijama te mnogim drugima koji su svojim aktivnim sudjelovanjem uvelike pridonijeli podizanju svijesti o potrebi racionalnog korištenja energije.

Prateći međunarodne trendove, ove godine Zagrebački energetski tjedan okreće se pojmu SMART gradova – gradova po mjeri čovjeka koji omogućavaju učinkovito korištenje prirodnih resursa i postojeće gradske infrastrukture, održiv gospodarski rast, podržavaju jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije te osiguravaju visoku kvalitetu života i dostupnost javnih digitalnih usluga svim svojim građanima.

Kako bismo zajedno otkrili što je to zapravo SMART grad te kako odgovoriti na njegove izazove, Gradski Ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša održat će u srijedu 15. svibnja 2019. međunarodnu konferenciju pod nazivom SMART evolucija – inovacijama prema održivosti.

Konferencija će se održati u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), Avenija Dubrovnik 15 s početkom u 8,30 sati.

Na konferenciji će stručnjaci iz područja energetike i financija dati pregled energetske politike Hrvatske i Europske unije te inovativnih mogućnosti financiranja te ćemo također imati prilike vidjeti i konkretne primjere već provedenih inovacija.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i svojom nazočnošću i sudjelovanjem pridonesete uspjehu ove međunarodne konferencije te tako podržite nastojanja Grada Zagreba za očuvanje planeta kroz provedbu pametnih rješenja za zeleniju, čišću i održiviju budućnost.

Svoj dolazak potvrdite putem Prijavnog obrasca koji se nalazi OVDJE.  

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...