U ZICER-u je otvoreno razdoblje razvoja velikih CASSINI ideja! 

07. 03. 2023.

CASSINI Space Tech Hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja. Hrvatsko izdanje održava se u Zagrebu, u ZICER-u, gdje te očekuje odlična zabava i novčani fond od 6.000 eura.

Cilj hackathona je izrada rješenja za jačanje sigurnosti Europe uz korištenje svemirskih tehnologija. Kako bi svima zainteresiranima približili temu, prije Hackarhona organiziramo (virtualno i uživo) događaje pod zajedničkim imenom The Big Ideas Campaign. Prvi u nizu je Business over Breakfast na kojem smo danas ugostili naše CASSINI partnere iz SES Techcoma i TIS Grupe.

Znaš li da je posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona? 

Iz Luxembourga u Hrvatsku (samo zbog ove prigode) došli su Rene Michel i Thomas Bäumer, predstavili nam SES Techcom i uveli nas u teme kvantne distribucije ključeva (QKD) te pomorske sigurnosti i nadzora.

TIS Grupu predstavio je Karlo Klečina, mentor na CASSINI Hackathonu koji će te svojim znanjima i iskustvom podržati u radu tijekom Hackathona.

Business over Breakfast kroz druženje povezuje našu zajednicu. Danas smo još bolje upoznali SeaCras, Startup Factory pobjednika iz 2020. koji se sada razvija u ZICER-ovom inkubatoru. Mario Špadina predstavio je SeaCrasova inovativna rješenja zahvaljujući kojima je moguće pratiti status priobalnih morskih i vodenih ekosustava u gotovo stvarnom vremenu. Njihov pristup daje dodanu vrijednost okolišnom monitoringu, akvakulturi i turizmu.

The Big Ideas Campaign program ide dalje. Danas u 17 sati prati nas virtualno, a sve o programu i prijavi doznaj na poveznici u opisu.

I ne zaboravi, prijave na CASSINI Space Tech Hackathon traju do 17. ožujka!

Ostale novosti i projekti

Pokreni nešto svoje 2023.

Program potpore poduzetnicima ACT Grupe „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima odgovarajući na njihove potrebe za financijskom i mentorskom potporom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja. Ove godine program doživljava svoje...

Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača“. Predmet Poziva Poziv je namijenjen uspostavi start-up/spin...