U ZICER-u je otvoreno razdoblje razvoja velikih CASSINI ideja! 

07. 03. 2023.

CASSINI Space Tech Hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja. Hrvatsko izdanje održava se u Zagrebu, u ZICER-u, gdje te očekuje odlična zabava i novčani fond od 6.000 eura.

Cilj hackathona je izrada rješenja za jačanje sigurnosti Europe uz korištenje svemirskih tehnologija. Kako bi svima zainteresiranima približili temu, prije Hackarhona organiziramo (virtualno i uživo) događaje pod zajedničkim imenom The Big Ideas Campaign. Prvi u nizu je Business over Breakfast na kojem smo danas ugostili naše CASSINI partnere iz SES Techcoma i TIS Grupe.

Znaš li da je posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona? 

Iz Luxembourga u Hrvatsku (samo zbog ove prigode) došli su Rene Michel i Thomas Bäumer, predstavili nam SES Techcom i uveli nas u teme kvantne distribucije ključeva (QKD) te pomorske sigurnosti i nadzora.

TIS Grupu predstavio je Karlo Klečina, mentor na CASSINI Hackathonu koji će te svojim znanjima i iskustvom podržati u radu tijekom Hackathona.

Business over Breakfast kroz druženje povezuje našu zajednicu. Danas smo još bolje upoznali SeaCras, Startup Factory pobjednika iz 2020. koji se sada razvija u ZICER-ovom inkubatoru. Mario Špadina predstavio je SeaCrasova inovativna rješenja zahvaljujući kojima je moguće pratiti status priobalnih morskih i vodenih ekosustava u gotovo stvarnom vremenu. Njihov pristup daje dodanu vrijednost okolišnom monitoringu, akvakulturi i turizmu.

The Big Ideas Campaign program ide dalje. Danas u 17 sati prati nas virtualno, a sve o programu i prijavi doznaj na poveznici u opisu.

I ne zaboravi, prijave na CASSINI Space Tech Hackathon traju do 17. ožujka!

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...