U Codemap investirano 1.7 milijuna kuna

25. 01. 2022.

Codemap.io, prva svjetska talent platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate ostvarila je svoju prvu investiciju u iznosu od 1.7 milijuna kuna (€225,000).

U Codemapovu globalnu viziju investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i u ulozi strateškog savjetnika. U posljednih nekoliko godina, venture partner Codemapa SQ Capital, značajno je proširio svoj investicijski portfolio ulaganjima u nekoliko obećavajućih startupa, uključujući Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal te Miret.

Za pojedine tehničke aspekte Codemap platforme te strategiju rasta u Sjedinjenim Državama, Codemapu se kao savjetnik pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphany-a, koji je 15 godina karijere proveo i u Googleu radeći na strateškim projektima u doba najvećeg rasta tvrtke, a zadnjih desetak kao aktivan član uprave nekoliko uspješnih startupova, uključujući i ProductionPro, platforme za kreativnu kolaboraciju koja je ostvarila svjetski uspjeh kroz partnerstva s nekim od najvećih medijskih i produkcijskih kompanija.

Codemap.io je platforma koja povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na platformi je danas registrirano 4,500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila 5.5 milijuna dolara.

Codemapov tim sklopio je i partnerstva s vodećim no-code/low-code razvojnim platformama koje su i same u značajnim investicijskim ciklusima, npr. Bubble, Adalo, Glide, Stacker itd. Tako je u Bubble.io nedavno investirano 100 milijuna dolara, u Stacker 20, a u Adalo 8 milijuna dolara, što jasno svjedoči o globalnom momentumu no-codea. Cijeli pokret se nezaustavljivo širi, ne samo velikom brzinom, nego i opsegom – portal AI Multiple, specijaliziran za praćenje AI, IoT, RPA, te poslovnih razvojnih platformi, danas identificira čak 222 različite no-code/low-code kompanije.

U kontekstu cjelokupnog no-code/low-code ekosustava, Codemap.io donosi jedinstvenu vrijednost krajnjim korisnicima, nudeći najveću bazu provjerenih stručnjaka te „one-stop-shop“ iskustvo s razvojem na no-codeu. Potrebno je samo da klijent navede osnovne zahtjeve i raspoloživi budžet ili satnicu, a Codemap.io. platforma te informacije pretvara u sveobuhvatni prijedlog tehnološkog rješenja s preporukama najprikladnijih razvojnih partnera.

Po riječima osnivača Saše Janićijevića i suosnivača Gorana Bušelića i Karla Mamića, koji su dosadašnje rezultate postigli u tzv. „bootstrap“ okruženju bez investicija ili plaćenog marketinga, sada je pravo vrijeme za širenje Codemap tima i poslovanja. Također, tim intenzivno radi na velikoj nadogradnji platforme robusnom tehnološkom analitikom za koju vjeruju da će promijeniti način na koji koristimo digitalne alate, zapošljavamo, te radimo u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu. Dobivena investicija u najvećoj će mjeri biti usmjerena na zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljnji rast baze korisnika, te ključnapartnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu.

U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo 5 milijardi dolara, što samo potvrđuje nezaustavljiv rast ove industrije te globalni utjecaj koji će no-code imati na budućnost softvera i tehnologije, što je svakako i više nego dobar razlog za pomno praćenje daljnjeg razvoja ovog revolucionarnog pokreta.

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...