U Codemap investirano 1.7 milijuna kuna

25. 01. 2022.

Codemap.io, prva svjetska talent platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate ostvarila je svoju prvu investiciju u iznosu od 1.7 milijuna kuna (€225,000).

U Codemapovu globalnu viziju investirali su SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i u ulozi strateškog savjetnika. U posljednih nekoliko godina, venture partner Codemapa SQ Capital, značajno je proširio svoj investicijski portfolio ulaganjima u nekoliko obećavajućih startupa, uključujući Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal te Miret.

Za pojedine tehničke aspekte Codemap platforme te strategiju rasta u Sjedinjenim Državama, Codemapu se kao savjetnik pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphany-a, koji je 15 godina karijere proveo i u Googleu radeći na strateškim projektima u doba najvećeg rasta tvrtke, a zadnjih desetak kao aktivan član uprave nekoliko uspješnih startupova, uključujući i ProductionPro, platforme za kreativnu kolaboraciju koja je ostvarila svjetski uspjeh kroz partnerstva s nekim od najvećih medijskih i produkcijskih kompanija.

Codemap.io je platforma koja povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na platformi je danas registrirano 4,500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila 5.5 milijuna dolara.

Codemapov tim sklopio je i partnerstva s vodećim no-code/low-code razvojnim platformama koje su i same u značajnim investicijskim ciklusima, npr. Bubble, Adalo, Glide, Stacker itd. Tako je u Bubble.io nedavno investirano 100 milijuna dolara, u Stacker 20, a u Adalo 8 milijuna dolara, što jasno svjedoči o globalnom momentumu no-codea. Cijeli pokret se nezaustavljivo širi, ne samo velikom brzinom, nego i opsegom – portal AI Multiple, specijaliziran za praćenje AI, IoT, RPA, te poslovnih razvojnih platformi, danas identificira čak 222 različite no-code/low-code kompanije.

U kontekstu cjelokupnog no-code/low-code ekosustava, Codemap.io donosi jedinstvenu vrijednost krajnjim korisnicima, nudeći najveću bazu provjerenih stručnjaka te „one-stop-shop“ iskustvo s razvojem na no-codeu. Potrebno je samo da klijent navede osnovne zahtjeve i raspoloživi budžet ili satnicu, a Codemap.io. platforma te informacije pretvara u sveobuhvatni prijedlog tehnološkog rješenja s preporukama najprikladnijih razvojnih partnera.

Po riječima osnivača Saše Janićijevića i suosnivača Gorana Bušelića i Karla Mamića, koji su dosadašnje rezultate postigli u tzv. „bootstrap“ okruženju bez investicija ili plaćenog marketinga, sada je pravo vrijeme za širenje Codemap tima i poslovanja. Također, tim intenzivno radi na velikoj nadogradnji platforme robusnom tehnološkom analitikom za koju vjeruju da će promijeniti način na koji koristimo digitalne alate, zapošljavamo, te radimo u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu. Dobivena investicija u najvećoj će mjeri biti usmjerena na zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljnji rast baze korisnika, te ključnapartnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu.

U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo 5 milijardi dolara, što samo potvrđuje nezaustavljiv rast ove industrije te globalni utjecaj koji će no-code imati na budućnost softvera i tehnologije, što je svakako i više nego dobar razlog za pomno praćenje daljnjeg razvoja ovog revolucionarnog pokreta.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...