Studenti Veleučilišta Velika Gorica u Tehnološkom parku Zagreb

17. 04. 2018.

U Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb danas smo ugostili osamdeset studenata Veleučilišta Velika Gorica.

Studenti su imali priliku čuti korisne informacije o pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata te o programima i projektima kroz koje im možemo pomoći pri realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

Ivana Mišetić, voditeljica projekta u Razvojnoj agenciji Zagreb studentima je prezentirala djelatnosti triju odjela Agencije – Centra za razvojne projekte, Plavog ureda i Tehnološkog parka Zagreb. Naglasak je, pošto se prezentacija održala u srcu zbivanja startup ekosustava, bio na stvaranju tehnološki napredne i inovativne tvrtke kroz programe Predinkubacije, Inkubacije i Postinkubacije koji su im dostupni u okviru TPZ-a.

Nakon zanimljivog uvodnog dijela studenti su imali prilike upoznati neke od uspješnih startupova.

Svoje brzorastuće i inovativne tvrtke predstavili su Diana Gluhak (Red Fork), Irena Jurišić (Creative Fields), Igor Kolar (Gamechuck) te Goran Ladišić (Freewa). Svi oni nalaze se u raznolikim branšama te su kao takvi odlični primjeri svestranosti Tehnološkog parka Zagreb, mjesta gdje iz ideje nastaju uspješne inovacije i poduzetnički pothvati.

Studenti su tijekom prezentacija startupova mogli uvidjeti da sve što ih inače okružuje u svakodnevnom životu upravo na ovakvom mjestu postaje realnost. Pitanja za startupove bila su brojna, a na neka su čak i sami studenti pokušali odgovoriti. Tako je jedan pametan odgovor na pitanje o broju bačenih plastičnih boca usrećio i nagradio velikogoričkog studenta Freewa bocom.

Ulazak u svijet konkretnih i praktičnih postignuća odlično je nadopunio da sada stečena znanja naših današnjih gostiju. 

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...