Startup iz ZICER-a razvija rješenje za uzgoj mikrobilja u zatvorenim prostorima

02. 02. 2024.

„Briga o okolišu i stvaranje inovativnih proizvoda uvijek mi je bila strast. Nakon godina istraživanja i eksperimentiranja, došlo je vrijeme da pokažemo rezultat uzgoja mikrobilja u zatvorenim prostorima, koje doslovno može biti vaš ured, soba za sastanke, kafić ili bilo koje zatvoreno mjesto pogodne temperature. Cilj nam je razviti potpuno autonomni sustav čiji će troškovi održavanja biti minimalni, a kvaliteta vrhunska“, o svome novom projektu nam govori  Davor Predavec, direktor i osnivač startupa SymbIoTic.

Svestrani Davor ima mnogo različitih interesa. Kroz karijeru posebno se fokusirao na razvoj IoT rješenja za praćenje parametara okoline u prostoru. Njegovi su senzori instalirani i u ZICER-u, a prikupljaju rezultate o temperaturi, kvaliteti zraka i zauzetosti soba za sastanke. Dobivene podatke možete pratiti na ekranu koji je instaliran kod ulaza u ZICER.

Davorov sustav za uzgoj mikrobilja sada je u fazi prototipa. Jedva čekamo njegovu komercijalizaciju, a prije toga i degustaciju u ZICER-u u uredu broj 37!

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...