Proširite poslovanje uz Vienna Startup Package

21. 02. 2024.

Želite proširiti poslovanje na zemlje njemačkog govornog područja i zanima vas što vam Austrija ovdje može ponuditi?

Nastavite li čitati doznat ćete u kojem smjeru krenuti!

Vienna Business Agency vam predstavlja Vienna Startup Package. Riječ je o jednomjesečnom programu koji je posebno prilagođen međunarodnim startupovima. Program se odvija u okviru etabliranog startup festivala ViennaUP’24 koji će se održati u lipnju 2024. godine.

Kada?

Od 18. svibnja do 16. lipnja 2024. uživo, uz napomenu kako online sesije započinju već sredinom travnja.

Gdje?

U Beču, središtu vibrantne europske startup scene.

Što možete očekivati?

Kroz program ćete doći do važnih insajderskih informacija, povezat ćete se s ključnim akterima startup ekosustava, upoznat ćete potencijalne partnere i dobiti profesionalnu podršku za unapređenja strategije izlaska na tržište Austrije.

Što sve Vienna Startup Package uključuje?

• Smještaj u trajanju od četiri tjedna za jednu osobu/startup

• Coworking prostor u trajanju od četiri tjedna za jednu osobu/startup

• Povratnu kartu za jednu osobu/startup

• Posvećeno 1:1 poslovno savjetovanje

• Učenje i razmjenu znanja s kolegama iz cijeloga svijeta

• Pristup događajima ViennaUP’24 i ekskluzivnim mogućnostima za umrežavanje

Koji su selekcijski kriteriji prema kojima će prijavljeni biti rangirani?

Inovativnost i jedinstvenost: Traže se startupovi koji inovativnim rješenjima donose promjene u svojoj industriji koristeći se najnovijim tehnologijama ili pokazujući inovativnu upotrebu postojeće tehnologije.

Tržišni potencijal: Startupovi bi trebali pokazati jasno razumijevanje svojeg ciljnog tržišta i predstaviti skalabilan poslovni model sa značajnim tržišnim potencijalom.

Tržišna održivost i skalabilnost: Kroz prijavu je potrebno pojasniti kako startup planira rasti i održati se na tržištu, uzimajući u obzir izazove i potencijalne prepreke.

Trakcija i ključni ciljevi: Prilikom selekcije prednost će imati startupovi koji su već postigli značajne ciljeve ili pokazali obećavajući rast, bilo u smislu privlačenja korisnika, prihoda, ostvarenih partnerstava ili razvoja proizvoda.

Društvena i ekološka održivost: Startupovi fokusirani na održivost, društveni utjecaj ili odgovornu poslovnu politiku bit će dodatno cijenjeni. Prilikom prijave zato istaknite kako vaš startup pozitivno pridonosi društvu i/ili okolišu.

Uklapanje i motivacija za ulazak u bečki ekosustav: U prijavi jepotrebno objasniti kako se vaš startup uklapa u bečki ekosustav, kakve koristi očekujete od njega i što namjeravate postići tijekom programa.

Rok za prijavu i ključni datumi selekcijskog procesa

Prijave su otvorene do 10. ožujka 2024. Od svih prikupljenih prijava, do 30 startupova će biti odabrano na predselekcijskom postupku 18. i 19. ožujka 2024.

Konačna odluka žirija o selektiranim startupima bit će donesena 27. ožujka 2024. Pobjednici će biti obaviješteni 28. ožujka 2024.

Uhvatite priliku i prijavite se putem Vienna Startup Package 2024 – Apply now! – StartUs Insights – Application Management Platform (startus-insights.com). Sretno!

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...