Poziv za odabir stručnjaka za “SMATH Scientific Committee”

10. 04. 2019.

Pozivamo Vas, prijavite se i postanite članom Znanstvenog odbora (Scientific Committee) EU projekta SMATH koji za cilj ima ojačati konkurentnost kreativnih industrija na području Mediterana strukturiranjem pametnih atmosfera kao inovativnog clusteringa kulturnih pogona i usluga koje unapređuju vrijednost.

Svrha uspostave Znanstvenog odbora (Scientific Committee) projekta SMATH je oformiti neovisno tijelo (odbor) sastavljeno od stručnjaka iz sektora kulturno-kreativne industrije, koji imaju za cilj napraviti evaluaciju pilot akcija koje su provedene u projektu SMATH na temelju dostavljene metodologije.

Projektom SMATH

 • stvorit će se svijest o gospodarskom potencijalu kulture u pogledu razvoja kreativnog poduzetništva,
 • razvit će se procesi i modeli za društvene inovacije prilagođeni specifičnim karakteristikama i potrebi MSP-ova u kreativnom sektoru i
 • omogućit će se učinkovitiji prijenos sadržaja vezanog za kulturu kreativnim industrijama te veći angažman lokalnih i regionalnih vlasti.
 • Poseban naglasak bit će stavljen na razvoj i komercijalizaciju kreativnih ideja.

Projekt SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area)sufinanciran je sredstvima Europske unije, kroz  program Interreg Mediterranean.

UVJETI koje kandidat mora zadovoljiti 

 1. Minimalno 10 godina profesionalnog iskustva iz područja kulturne i kreativne produkcije
 2. Dokazano iskustvo u povezivanju umjetnika i poduzetnika
 3. Minimalno 3 godine u vođenju ili sudjelovanju na međunarodnim projektima iz područja kulturne i kreativne produkcije
 4. Aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

*kandidat mora zadovoljiti minimalno dva od tri uvjeta pod rednim brojevima od 1. do 3., te obavezno uvjet broj 4.

ZADATCI člana Znanstvenog odbora

 1. Sudjelovanje na sastancima Znanstvenog odbora

Planirana su 3 dvodnevna sastanaka. Prvi će se održati 13. ili 14. svibnja 2019. godine u Barceloni, drugi sastanak planiran je za listopad 2019., također u Barceloni, dok je treći sastanak planiran za travanj/svibanj 2020. godine (lokacija će se utvrditi naknadno).

 1. Validacija i prihvaćanje metodologije za evaluacija pilot akcija
 2. Među-evaluacija pilot akcija, sudjelovanje u izradi izvješća
 3. Završna evaluacija pilot akcija, sudjelovanje u izradi izvješća

Očekivani angažman člana Znanstvenog odbora je 10 radnih dana.

Službeni jezik komunikacije je engleski.

Troškove putovanja i smještaja snosi Zagrebački inovacijski centar iz proračuna Projekta.

SADRŽAJ PRIJAVE

1. Motivacijsko pismo – ukratko istaknite svoje iskustvo koje je komplementarno s pozivom (na hrvatskom ili engleskom jeziku).

2. Životopis kandidata (isključivo na engleskom jeziku).

Ako ste zainteresirani molim Vas da se prijavite na e-mail adresu: mateja.gudelj@zicer.hr najkasnije do ponedjeljka 15. travnja 2019. godine do 16 sati.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...