DiVan spreman osvojiti svijet

12. 04. 2019.

ZICER-ov stanar i pobjednik druge generacije Startup Factoryja Divan.hr službeno je preselio na međunarodnu domenu Divan.fyi odakle kreće osvojiti svijet!

Divan.fyi jedino je mjesto u gradu kojeg mjesečno posjeti 50.000 korisnika kako bi saznali što se sve nudi od zanimljivih i uzbudljivih događanja u Zagrebu. Kamo izaći van? Što pojesti? Gdje popiti dobru kavu? Koju predstavu pogledati? Koji koncert poslušati? Popularna zagrebačka aplikacija Divan.fyi, servis je koji pruža pregled svih događanja na jednom mjestu, te broji čak 10 kategorija u kojima će svaki Divanovac pronaći svoje mjesto.

Popularni zagrebački servis za pregled događanja Divan.hr početkom travnja službeno je preselio na međunarodnu domenu fyi, skraćenicu za for your information te predstavio niz novih funkcija poput pretraživanja prema geo lokaciji što će omogućiti njegovu primjenu na druge hrvatske gradove te prijevoda cjelokupnog sadržaja na engleski jezik što će olakšati i stranim posjetiteljima da doznaju što se sve događa u gradu kojeg posjećuju.

Promjena adrese i softverska nadogradnja dio su dugoročne razvojne strategije, kaže pokretačica i jedan od partnera na projektu Matina Tenžera.

U naredne dvije godine cilj je proširiti uslugu na druge hrvatske gradove, a zatim i na veće centre u regiji i šire što je glavni razlog promjene adrese pa tako i imidža lokalnog karaktera. Projekt ponikao iz Zagrebačkog inovacijskog centra na Velesajmu, 2017. godine bio je jedan od pobjednika razvojnog programa Startup Factory, pritom osvojivši financijsku potporu od 125.000 kuna što je samo dio utrošen na dosadašnji razvoj.

U protekle dvije godine u tehnološku doradu inicijalnog rješenja te njegov rad i promociju investirano je više od 400.000 kuna, a u planu su daljnja ulaganja u dodatne funkcionalnosti servisa kao i njegovo širenje na nova tržišta, poručila je ova mlada poduzetnica.

Portal tako mjesečno posjeti više od 50.000 korisnika dok je aplikaciju do sada skinulo njih 10.000. Od noviteta koji se mogu pronaći na novoj adresi i platformi jesu pregled događanja za djecu, sportskih aktivnosti, posebnih ponuda u obliku nagrada i popusta te najboljih lokala za hranu i piće.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...