Podrškom crowdfunding kampanje “Kroz autizam – zaigrano” poboljšajmo kvalitetu života obiteljima suočenima s autizmom!

10. 02. 2021.

Udruga roditelja i volontera „Progovori autizam – širi ljubav“ zna kako poboljšati kvalitetu života za obitelji suočene s autizmom. Za ostvarenje potrebne podrške trebaju sredstva. Zato na Valentinovo putem Croinvest platforme pokreću crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano”. Uključimo se i podržimo ovu vrijednu akciju!:

Autistična djeca često  imaju nedovoljno razvijene socijalne i komunikacijske vještine, što im otežava integraciju u svakodnevni život. Ove obitelji suočene su s velikim izazovima te im je prijeko potrebna adekvatna podrška. Kada je društvena osvještenost o autizmu niska i/ili za roditelje tabu tema, dijete odrasta u odraslu osobu koja nije ostvarila svoj potencijal, te joj je na taj način uskraćena aktivna uloga u društvu. Stručnjaci i volonteri iz udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ znaju kako, uz prihvaćanje i ljubav, otključati potencijale ove divne djece. Oni svojim iskustvom i predanošću mogu doprinijeti uspjehu. Podržite ih u tome!

Čak i uz doprinos od 50 kuna ostvarenje cilja je bliže!

Sredstva koja će se prikupiti kroz crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano”  namijenjena su osnaživanju komunikacijskih vještina ove neurorazličite djece. Rad u obitelji s educiranim volonterima ima presudnu ulogu. Zato će kroz kampanju volonteri biti  educirani i povezani s obiteljima te usmjereni na direktan rad s djecom. Time će roditelji dobiti stručnu pomoć u svoj dom, a djeca pouzdanu podršku za rast i razvoj.

Cilj kampanje je prikupiti iznos od 70.000,00 kn koji bi podržao proces osposobljavanja barem desetak asistenata koji bi potom bili spremni osnaživati nove volontere koji će pomagati obiteljima kroz igru s djecom.

Iz našeg iskustva možemo reći da, što više sati tjedno dijete provodi u ovakvoj interakciji, veći su izgledi da će prije razviti interaktivnu pažnju i motivaciju za kontaktom s drugim ljudima, kao i sposobnost komuniciranja svojih potreba. – kaže Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Podržati ovu akciju možete uplatom iznosa već od 50 kuna ili 100 kn. Uplatom od 700 kn omogućujete jednoj obitelji i timu volontera superviziju međunarodnog trenera za terapiju igrom Seana Fitzgeralda.

Pridružite nam se uživo – virtualno i doznajte više!

Pridružite nam se na virtualnom predstavljanju kampanje “Kroz autizam – zaigrano”  koje će se održati u ponedjeljak, 15. veljače 2021. godine s početkom u 10 sati.

Prijavite se putem LINKA, a program pratite putem Microsoft Teams platforme.

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju “Kroz autizam – zaigrano” osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationn (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar partner.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...