Peekator – startup koji uvodi ekonomiju dijeljenja u mystery shopping

02. 03. 2018.

Fascinacija digitalizacijom i tehnologijom potaknule su Marina Mršu na izradu aplikacije i osnivanje obećavajućeg startupa Peekator.

U kratkom razgovoru otkrio nam je kako je došao od ideje do same aplikacije te nam je objasnio što za njega znači djelovanje u poticajnom okruženju TPZ-a.

“Nedostatak izazova na mojem bivšem korporativnom poslu probudio je u meni poduzetnika te sam pokušavao smisliti inovativno rješenje koje bih predočio u poduzetnički pothvat. Kako sam od malih nogu bio opsjednut “mjerenjem” svega što je mjerljivo zapitao sam se kako bi ispitao tj. mjerio uslugu ugostiteljskog objekta.”

Mystery shopping, njegova trenutna ponuda i potencijal tajnih kupaca je niša u kojoj je Marin vidio prostor za napredak u industriji. Njegov idući korak bio je ulazak u poduzetništvo te razvoj aplikacije u skladu s potrebama tržišta.

“Rad na ideji započeo sam prošlog ljeta u Urbanom centru Šibenik nakon kojeg sam preselio u Zagreb kako bi sve to pokrenuo.”

Upravo na radionici za razvoj poslovne ideje u Šibeniku upoznao je Keitha Bradleya, inače jednog od mentora na našem predakceleracijskom programu Startup Factory Zagreb. S Keithom je četiri tjedna radio na ideji te na istraživanju tržišta, a nakon toga posvetio se izradi konkretnog alata i aplikacije.

“U relativno kratkom roku od ideje smo došli do formiranja tima, osnivanja tvrtke i izrade našeg minimalnog tehničkog proizvoda odnosno beta verzije. Željeli smo što prije početi s radom tj. omogućavanjem korištenja mystery shoppinga svakoj tvrtki u ugostiteljstvu, trgovini i šire. Za sada smo dostupni u Zagrebu gdje možete isprobati našu beta verziju s idejnim konceptom baziranim na jednostavnosti, brzini I dostupnosti.”

Peekator je tako s Marinom na čelu osmislio istoimenu aplikaciju za angažiranje tajnog kupca baziranu na ekonomiji dijeljenja. Vlasnike ugostiteljskih objekata i trgovina su uz pomoć aplikacije spojili s tajnim kupcima, a u čitavom procesu su uspješno zaobišli posrednike i agencije.

Dolazak u Zagreb i želja za daljnjim uspješnijim radom doveli su startup Peekator u Tehnološki park Zagreb.

“TPZ je od samog početka bio u planu kao naše mjesto rada te nam je izuzetno drago što smo dio istoga. Ovo je uistinu inspirativan prostor koji omogućava odlične uvjete rada, networking sa zanimljivim ljudima te hrpu događanja što sve zajedno čini vrhunsku sredinu za poduzetnike I startupe.”

Marinu želimo puno uspjeha s razvojem rješenja i njegovom beta verzijom, a sve koji žele znati kako se snalaze u ulozi tajnog kupca pozivamo da svakako isprobaju Peekator aplikaciju!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...