Peekator – startup koji uvodi ekonomiju dijeljenja u mystery shopping

02. 03. 2018.

Fascinacija digitalizacijom i tehnologijom potaknule su Marina Mršu na izradu aplikacije i osnivanje obećavajućeg startupa Peekator.

U kratkom razgovoru otkrio nam je kako je došao od ideje do same aplikacije te nam je objasnio što za njega znači djelovanje u poticajnom okruženju TPZ-a.

“Nedostatak izazova na mojem bivšem korporativnom poslu probudio je u meni poduzetnika te sam pokušavao smisliti inovativno rješenje koje bih predočio u poduzetnički pothvat. Kako sam od malih nogu bio opsjednut “mjerenjem” svega što je mjerljivo zapitao sam se kako bi ispitao tj. mjerio uslugu ugostiteljskog objekta.”

Mystery shopping, njegova trenutna ponuda i potencijal tajnih kupaca je niša u kojoj je Marin vidio prostor za napredak u industriji. Njegov idući korak bio je ulazak u poduzetništvo te razvoj aplikacije u skladu s potrebama tržišta.

“Rad na ideji započeo sam prošlog ljeta u Urbanom centru Šibenik nakon kojeg sam preselio u Zagreb kako bi sve to pokrenuo.”

Upravo na radionici za razvoj poslovne ideje u Šibeniku upoznao je Keitha Bradleya, inače jednog od mentora na našem predakceleracijskom programu Startup Factory Zagreb. S Keithom je četiri tjedna radio na ideji te na istraživanju tržišta, a nakon toga posvetio se izradi konkretnog alata i aplikacije.

“U relativno kratkom roku od ideje smo došli do formiranja tima, osnivanja tvrtke i izrade našeg minimalnog tehničkog proizvoda odnosno beta verzije. Željeli smo što prije početi s radom tj. omogućavanjem korištenja mystery shoppinga svakoj tvrtki u ugostiteljstvu, trgovini i šire. Za sada smo dostupni u Zagrebu gdje možete isprobati našu beta verziju s idejnim konceptom baziranim na jednostavnosti, brzini I dostupnosti.”

Peekator je tako s Marinom na čelu osmislio istoimenu aplikaciju za angažiranje tajnog kupca baziranu na ekonomiji dijeljenja. Vlasnike ugostiteljskih objekata i trgovina su uz pomoć aplikacije spojili s tajnim kupcima, a u čitavom procesu su uspješno zaobišli posrednike i agencije.

Dolazak u Zagreb i želja za daljnjim uspješnijim radom doveli su startup Peekator u Tehnološki park Zagreb.

“TPZ je od samog početka bio u planu kao naše mjesto rada te nam je izuzetno drago što smo dio istoga. Ovo je uistinu inspirativan prostor koji omogućava odlične uvjete rada, networking sa zanimljivim ljudima te hrpu događanja što sve zajedno čini vrhunsku sredinu za poduzetnike I startupe.”

Marinu želimo puno uspjeha s razvojem rješenja i njegovom beta verzijom, a sve koji žele znati kako se snalaze u ulozi tajnog kupca pozivamo da svakako isprobaju Peekator aplikaciju!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...