Započeo Kreativni kamp Co-Create projekta koji najbolje projekte vodi na Milano Design Week

05. 03. 2018.

Danas, 5. ožujka 2018. godine, u Akceleratoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb započeo je Kreativni kamp EU projekta Co-Create.

Tijekom razdoblja trajanja Javnog poziva za sudjelovanje na Kreativnom kampu prikupili smo više od 40 zanimljivih prijava pripadnika drvnog i kreativnog sektora. 

Na samome početku okupljenima se obratio Ante Janko Bobetko, voditelj projekta Co-Create koji je kroz svoje izlaganje pojasnio sve relevantne činjenice vezane uz aktivnosti i ciljeve Projekta. Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, okupljenima je pobliže prezentirala tijek aktivnosti, mogućnosti i očekivanja od Kreativnog kampa. 

Po uvodnim riječima redom su se predstavili svi prijavljeni kandidati. Ovakvo predstavljanje u daljnjim aktivnostima bit će platforma za povezivanje predstavnika kreativnog i drvnog sektora u cilju što boljeg povezivanja i budućeg razvoja njihovih ideja. Kroz predstavljanje naglašena je i važnost timskog stručno vođenog rada u procesu razvoja kvalitetnih i perspektivnih ideja.

Po završetku predstavljanja sudionici su podijeljeni u timove koji se sastoje od predstavnika drvnog te kreativnog i kulturnog sektora u različitim fazama razvoja. Informacije o tome kako su se kreativci i predstavnici drvnog sektora povezali i do kojih su inovativnih rješenja došli donosimo uskoro!

Nakon završetka današnje  radionice evaluacijski odbor će odabrati najmanje 10 razvijenih projektnih ideja/proizvoda koji će sudjelovati na samom Kreativnom kampu. Sudionici će na Kreativnom kampu imati priliku proći kroz specijalizirane stručne radionice, savjetovanje iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, edukacijski program te javnu prezentaciju rezultata. Po završetku programa evaluacijski tim će odabrati najbolje i najkvalitetnije ideje/proizvode.

Dva najbolja tima sudjelovat će na manifestaciji Milano Design Week 2018. gdje će se imati priliku prezentirati i povezati sa stručnjacima iz branše, investitorima te pobjednicima iz ostalih zemalja.

Cilj danas započetog Kreativnog kampa je povezati tvrtke iz tradicionalnog (drvnog) i kulturno-kreativnog sektora kako bi zajedno razvili nove projektne ideje ili unaprijedili postojeće proizvode.

Svim sudionicima želimo puno sreće pri razvoju ideja u kvalitetne projekte!

Projekt „Co-Create“ ciljano djeluje na podršci procesa međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj  te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država:  Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...