Započeo Kreativni kamp Co-Create projekta koji najbolje projekte vodi na Milano Design Week

05. 03. 2018.

Danas, 5. ožujka 2018. godine, u Akceleratoru Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb započeo je Kreativni kamp EU projekta Co-Create.

Tijekom razdoblja trajanja Javnog poziva za sudjelovanje na Kreativnom kampu prikupili smo više od 40 zanimljivih prijava pripadnika drvnog i kreativnog sektora. 

Na samome početku okupljenima se obratio Ante Janko Bobetko, voditelj projekta Co-Create koji je kroz svoje izlaganje pojasnio sve relevantne činjenice vezane uz aktivnosti i ciljeve Projekta. Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, okupljenima je pobliže prezentirala tijek aktivnosti, mogućnosti i očekivanja od Kreativnog kampa. 

Po uvodnim riječima redom su se predstavili svi prijavljeni kandidati. Ovakvo predstavljanje u daljnjim aktivnostima bit će platforma za povezivanje predstavnika kreativnog i drvnog sektora u cilju što boljeg povezivanja i budućeg razvoja njihovih ideja. Kroz predstavljanje naglašena je i važnost timskog stručno vođenog rada u procesu razvoja kvalitetnih i perspektivnih ideja.

Po završetku predstavljanja sudionici su podijeljeni u timove koji se sastoje od predstavnika drvnog te kreativnog i kulturnog sektora u različitim fazama razvoja. Informacije o tome kako su se kreativci i predstavnici drvnog sektora povezali i do kojih su inovativnih rješenja došli donosimo uskoro!

Nakon završetka današnje  radionice evaluacijski odbor će odabrati najmanje 10 razvijenih projektnih ideja/proizvoda koji će sudjelovati na samom Kreativnom kampu. Sudionici će na Kreativnom kampu imati priliku proći kroz specijalizirane stručne radionice, savjetovanje iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, edukacijski program te javnu prezentaciju rezultata. Po završetku programa evaluacijski tim će odabrati najbolje i najkvalitetnije ideje/proizvode.

Dva najbolja tima sudjelovat će na manifestaciji Milano Design Week 2018. gdje će se imati priliku prezentirati i povezati sa stručnjacima iz branše, investitorima te pobjednicima iz ostalih zemalja.

Cilj danas započetog Kreativnog kampa je povezati tvrtke iz tradicionalnog (drvnog) i kulturno-kreativnog sektora kako bi zajedno razvili nove projektne ideje ili unaprijedili postojeće proizvode.

Svim sudionicima želimo puno sreće pri razvoju ideja u kvalitetne projekte!

Projekt „Co-Create“ ciljano djeluje na podršci procesa međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti. Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj  te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država:  Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...