Održana Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba

23. 09. 2020.

Redovna godišnja Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ-a) Grada Zagreba održali su se 23. rujna 2020. u Udruženju obrtnika Grada Zagreba na Trgu Mažuranića 13 u Zagrebu:

Jedna točka dnevnog reda Skupštine bila je posvećena zahtjevima za učlanjenje novih organizacija u LPZ Grada Zagreba. Ovaj put bile su pristigle dvije zamolbe za učlanjenje pa su i obje usvojene glasanjem za prijem od svih nazočnih. To su SPECULUM d.o.o. te Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona – Zagreb Makerspace.

Po prihvaćanju i odobrenju Skupštine novi su članovi pristupiti potpisivanju Sporazuma o partnerstvu koji će biti priložen originalnom Sporazumu iz 2010. godine te su se ukratko predstavili. Nakon njihovog prijema LPZ Grada Zagreba povećati će brojku 61 na 63 člana, a od te brojke oko 50 % je uvijek prisutno i najviše aktivno.

U okviru Skupštine održano je i glasanje za novoga predsjednika ili predsjednicu LPZ-a Grada Zagreba. Na osnovu samo jedne pristigle prijave, svi nazočni su glasali potvrdno za novog predsjednika LPZ- a Grada Zagreba. Novi izabrani predsjednik LPZ-a Grada Zagreba je Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR).

Gospodin Matković bio je i prezenter prve tri točke dnevnog reda Skupštine te je nazočnima izložio što smo sve odradili kroz aktivnosti, ali i što nam još slijedi za odraditi do kraja 2020. godine.

Također najaktualnija tema bila je aktualni rad članova LPZ-a Grada Zagreba u pripremi nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba za period koji slijedi iza 2020. godine.

Nakon održane Skupštine i 8. Upravnoga odbora nakon kratke stanke na istoj lokaciji održali su se i ”Zagrebački razgovori o zapošljavanju” na temu Promjene na tržištu rada te koje lokalne mjere poduzeti u doba COVID-a.

Točke ovog okruglog stola bile su:

–       Promjene na tržištu rada kojima svjedočimo i koje možemo očekivati – COVID i drugi čimbenici te

–       Lokalne mjere na tržištu rada za odgovaranje na izazove COVID krize – što je potrebno poduzeti u kratkom i srednjoročnom periodu?

Nekoliko sudionika iznijelo je svoje gledište vezano uz rad od kuće ili ne te ih je nekoliko dalo preventivne prijedloge u slučaju sličnih događaja u budućnosti.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...