Održana Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba

23. 09. 2020.

Redovna godišnja Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ-a) Grada Zagreba održali su se 23. rujna 2020. u Udruženju obrtnika Grada Zagreba na Trgu Mažuranića 13 u Zagrebu:

Jedna točka dnevnog reda Skupštine bila je posvećena zahtjevima za učlanjenje novih organizacija u LPZ Grada Zagreba. Ovaj put bile su pristigle dvije zamolbe za učlanjenje pa su i obje usvojene glasanjem za prijem od svih nazočnih. To su SPECULUM d.o.o. te Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona – Zagreb Makerspace.

Po prihvaćanju i odobrenju Skupštine novi su članovi pristupiti potpisivanju Sporazuma o partnerstvu koji će biti priložen originalnom Sporazumu iz 2010. godine te su se ukratko predstavili. Nakon njihovog prijema LPZ Grada Zagreba povećati će brojku 61 na 63 člana, a od te brojke oko 50 % je uvijek prisutno i najviše aktivno.

U okviru Skupštine održano je i glasanje za novoga predsjednika ili predsjednicu LPZ-a Grada Zagreba. Na osnovu samo jedne pristigle prijave, svi nazočni su glasali potvrdno za novog predsjednika LPZ- a Grada Zagreba. Novi izabrani predsjednik LPZ-a Grada Zagreba je Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR).

Gospodin Matković bio je i prezenter prve tri točke dnevnog reda Skupštine te je nazočnima izložio što smo sve odradili kroz aktivnosti, ali i što nam još slijedi za odraditi do kraja 2020. godine.

Također najaktualnija tema bila je aktualni rad članova LPZ-a Grada Zagreba u pripremi nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba za period koji slijedi iza 2020. godine.

Nakon održane Skupštine i 8. Upravnoga odbora nakon kratke stanke na istoj lokaciji održali su se i ”Zagrebački razgovori o zapošljavanju” na temu Promjene na tržištu rada te koje lokalne mjere poduzeti u doba COVID-a.

Točke ovog okruglog stola bile su:

–       Promjene na tržištu rada kojima svjedočimo i koje možemo očekivati – COVID i drugi čimbenici te

–       Lokalne mjere na tržištu rada za odgovaranje na izazove COVID krize – što je potrebno poduzeti u kratkom i srednjoročnom periodu?

Nekoliko sudionika iznijelo je svoje gledište vezano uz rad od kuće ili ne te ih je nekoliko dalo preventivne prijedloge u slučaju sličnih događaja u budućnosti.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...