Održana Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba

23. 09. 2020.

Redovna godišnja Skupština i 8. sastanak Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ-a) Grada Zagreba održali su se 23. rujna 2020. u Udruženju obrtnika Grada Zagreba na Trgu Mažuranića 13 u Zagrebu:

Jedna točka dnevnog reda Skupštine bila je posvećena zahtjevima za učlanjenje novih organizacija u LPZ Grada Zagreba. Ovaj put bile su pristigle dvije zamolbe za učlanjenje pa su i obje usvojene glasanjem za prijem od svih nazočnih. To su SPECULUM d.o.o. te Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona – Zagreb Makerspace.

Po prihvaćanju i odobrenju Skupštine novi su članovi pristupiti potpisivanju Sporazuma o partnerstvu koji će biti priložen originalnom Sporazumu iz 2010. godine te su se ukratko predstavili. Nakon njihovog prijema LPZ Grada Zagreba povećati će brojku 61 na 63 člana, a od te brojke oko 50 % je uvijek prisutno i najviše aktivno.

U okviru Skupštine održano je i glasanje za novoga predsjednika ili predsjednicu LPZ-a Grada Zagreba. Na osnovu samo jedne pristigle prijave, svi nazočni su glasali potvrdno za novog predsjednika LPZ- a Grada Zagreba. Novi izabrani predsjednik LPZ-a Grada Zagreba je Antonio Matković iz Instituta za razvoj tržišta rada (IRTR).

Gospodin Matković bio je i prezenter prve tri točke dnevnog reda Skupštine te je nazočnima izložio što smo sve odradili kroz aktivnosti, ali i što nam još slijedi za odraditi do kraja 2020. godine.

Također najaktualnija tema bila je aktualni rad članova LPZ-a Grada Zagreba u pripremi nove Strategije razvoja ljudskih potencijala Grada Zagreba za period koji slijedi iza 2020. godine.

Nakon održane Skupštine i 8. Upravnoga odbora nakon kratke stanke na istoj lokaciji održali su se i ”Zagrebački razgovori o zapošljavanju” na temu Promjene na tržištu rada te koje lokalne mjere poduzeti u doba COVID-a.

Točke ovog okruglog stola bile su:

–       Promjene na tržištu rada kojima svjedočimo i koje možemo očekivati – COVID i drugi čimbenici te

–       Lokalne mjere na tržištu rada za odgovaranje na izazove COVID krize – što je potrebno poduzeti u kratkom i srednjoročnom periodu?

Nekoliko sudionika iznijelo je svoje gledište vezano uz rad od kuće ili ne te ih je nekoliko dalo preventivne prijedloge u slučaju sličnih događaja u budućnosti.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...