„Ako se u kućanstvima uz primjenu pametnih tehnologija mogu postići značajne uštede, zamislite kakav se tek efekt može postići u industriji.“ – kaže nam Monika Jurenić, Embedded Hardware Developer u X-Logicu, inovativnoj tvrtki koja se bavi razvojem i proizvodnjom namjenskih IoT uređaja, a razvija i bazne stanice za LoRaWAN bežičnu mrežu.

Monika je u X-Logicu počela raditi prije tri godine, dok je još studirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

O radu u ZICER-u Monika kaže: “Ovo je jako dinamično okruženje, u doticaju si s raznim tvrtkama koje imaju nove ideje, nova razmišljanja, što te na kraju i motivira da daš najbolje od sebe i da budeš konkurentan. Konkretno za tvrtku koja se bavi hardverom je možda najveća prednost ZICER-ov laboratorij u kojem se nalazi puno mjerne opreme koja je skupa, pogotovo za startup koji si u pravilu ne može priuštiti takve mjerne instrumente.“

Osim vlastitih proizvoda X-Logic razvija i proizvode po specifičnim zahtjevima klijenata, a Monika kaže kako kroz takvu dinamiku rada cijeli tim uči, jača i unapređuje već sada zavidnu razinu znanja.

„Naši uređaji su potvrđeno izvrsni, a sada želimo ići i globalno. Kontinuirano se širimo i za mene je snažan poticaj rad u ovakvome timu.“ – zadovoljno ističe Monika.

X-Logic danas zapošljava devet stručnjaka, a tim čine i tri studenta koji uskoro, zahvaljujući znanjima i izazovima kroz koje rastu, sigurno postaju stručnjaci.

Zanima li te kako je započela poduzetnička priča X-Logica? O tome pročitaj u ovome tekstu.