S X-Logicom IoT na dohvat je ruke

06. 03. 2020.

Pametni uređaji i implementacija IoT sustava nužna je za konkurentnost. Upravo zbog toga predstavljamo vam priču o inovativnom timu koji pod okriljem tvrtke X-Logic razvija nesvakidašnja, a u isto vrijeme vrlo povoljna i isplativa hardverska i softverska visokotehnološka rješenja. Poželite li da vam se IoT uređaj ili cjelokupni IoT sustav izradi „po mjeri“, tada je X-LOGIC vaša logična adresa.

Jedan poziv od Končara, ideja na stolu i vrlo kompleksan projekt s vrlo kratkim rokom realizacije, umreženost i dobra volja bili su dovoljni da ova priča dobije svoj početak. „To sam shvatio kao veliku priliku, i iako su rokovi i količine bile izvedive samo za luđake, okupio sam Tihomira Protulipca i Peru Jurića, i kao rezultat svega prihvatili smo projekt“ govori nam Zdenko Marinčić, jedan od suosnivača tvrtke.

Naime, priča koju ovaj trojac tvori započela je puno ranije. Zdenko i Tihomir kolege su iz nekih davnih dana, dok poznanstvo Zdenka i Pere ima 20-godišnji staž. Njihova prava poslovna priča krenula je oko Uskrsa 2013. godine kada je Končar Zdenku ponudio projekt razvoja elektrotehnike za pametnu bovu s vrlo zahtjevnim performansama za, tada, nadolazeću turističku sezonu. Riječ je o višefunkcionalnoj I/O upravljačkoj jedinici koja je najvažniji dio pametne bove i cjelokupnog sustava softverskog nadzora istih. Upravljačka jedinica ima funkciju detektirati vezivanje i odvezivanje broda na bovu, te tu informaciju poslati preko telekomunikacijske infrastrukture u nadzorni prateći softver. Adrenalin, glavobolje, stres i element neizvjesnosti koji je pratio tehničku izvedivost, rokove i financije rezultirali su prvim uspješno odrađenim projektom. I tako je X-Logic napravio svoje prve korake.

Dolaskom u ZICER tvrtka je značajnim koracima doživjela poslovni uzlet. Posao je uvijek lakši kad pronađete prave partnere, a oni su svoje pronašli u ZICER-u. Tim je danas bogatiji za 8 stručnjaka s bogatim iskustvom u području profesionalne elektronike i telekomunikacija.

Izvor snage X-Logica, kako i sami kažu, leži u strasti za sudjelovanjem u razvoju tvrtke i njenih rješenja u području IoT-a i industrije 4.0. i to bez iznimke radi li se o najmlađim članovima ili pak onim najiskusnijima, što ovu trojku čini iznimno sretnom, ponosnom i optimističnom.

Jeste li čuli za GSM komunikator ili IoT komunikator? Riječ je o uređaju koji postojećim industrijskim brojilima struje „udahne“ povezivost (ukoliko tu funkcionalnost nemaju integriranu) tj. omogućuje im da putem bežične mreže izmjerene podatke šalju svom nadzornom centru. Ovo IoT rješenje krajem protekle godine distribuirali su u čak 2500 primjeraka.

Stvari koje su do nedavno bile daleka budućnost, X-Logic napravio je već jučer. Stoga ne čudi što im se tržište širi van granica Lijepe naše, što je njihovih projekata sve više, a potreba za povećanjem tima sve jača.

Kada u bliskoj budućnosti budete plivali „do bova“ obratite pažnju jer možda baš jedna „pametna“ detektira vas! 🙂 

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...