MIRET eko tenisice osvojile međunarodno zlatno!

03. 02. 2021.

MIRET, inovativni ekološki brend i tvrtka za razvoj zelenih tehnologija s fokusom na održive materijale koji imaju niski utjecaj na okoliš, osvojila Zlatnu nagradu u kategoriji Održive mode na 14. međunarodnoj dodjeli IDA nagrada – The International Design Awards 2020:

Hrvoje Boljar, suosnivač i glavni dizajner hrvatskog eko brenda MIRET, osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji Održive mode – Recycle / Sustainable fashion na 14. međunarodnoj dodjeli IDA – The International Design Awards nagrada za kolekciju MIRET ecological sneakers – made with 97% natural materials.

Ova nagrada prekrasno je priznanje za godine koje je Hrvoje proveo u istraživanju, ispitivanju i razvoju prirodnih materijala kako bismo stvorili istinski ekološku tenisicu. Posebno nas veseli da smo priznanje dobili za naš rad u 2020.-oj godini u kojoj je održiva moda prepoznata kao globalni pokret. Osvajanje zlatne nagrade baš u toj kategoriji daje nam veliko ohrabrenje da nastavimo dalje našim putem i budemo predvodnici pokreta održivosti. – izjavio je Domagoj Boljar, suosnivač tvrtke MIRET.

Što je IDA – The International Design Awards?

IDA Međunarodna nagrada za dizajn postoji kako bi se prepoznali i promovirali vizionari u dizajnu te otkrili novi talenti u kategorijama arhitekture, dizajna interijera, produkt dizajna, grafičkog dizajna te modnog dizajna. Osnovana je 2007. godine u SAD-u te svake godine promovira i nagrađuje najbolje dizajnere širom svijeta. 

Što je MIRET?

MIRET je inovativni ekološki brend i tvrtka za razvoj zelenih tehnologija s fokusom na održive materijale koji imaju niski utjecaj na okoliš, a pokrenuli su ga braća Hrvoje i Domagoj Boljar.

Početkom 2020. godine MIRET na platformi za grupno financiranje Kickstarter uspješno je lansirao svoju drugu generaciju eko tenisica izrađenih od 97% prirodnih materijala. 

Misija brenda MIRET je da svojim proizvodima i primjerom podiže svijest kupaca, ali i industrije o štetnom utjecaju industrije mode i obuće na okoliš.

MIRET se razvija uz podršku ZICER-a. Dvije godine za redom rasli su kroz EIT Climate-KIC RIS Croatia akcelerator kojeg u Hrvatskoj provodi ZICER.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...