MIRET, inovativni ekološki brend i tvrtka za razvoj zelenih tehnologija s fokusom na održive materijale koji imaju niski utjecaj na okoliš, osvojila Zlatnu nagradu u kategoriji Održive mode na 14. međunarodnoj dodjeli IDA nagrada – The International Design Awards 2020:

Hrvoje Boljar, suosnivač i glavni dizajner hrvatskog eko brenda MIRET, osvojio je Zlatnu nagradu u kategoriji Održive mode – Recycle / Sustainable fashion na 14. međunarodnoj dodjeli IDA – The International Design Awards nagrada za kolekciju MIRET ecological sneakers – made with 97% natural materials.

Ova nagrada prekrasno je priznanje za godine koje je Hrvoje proveo u istraživanju, ispitivanju i razvoju prirodnih materijala kako bismo stvorili istinski ekološku tenisicu. Posebno nas veseli da smo priznanje dobili za naš rad u 2020.-oj godini u kojoj je održiva moda prepoznata kao globalni pokret. Osvajanje zlatne nagrade baš u toj kategoriji daje nam veliko ohrabrenje da nastavimo dalje našim putem i budemo predvodnici pokreta održivosti. – izjavio je Domagoj Boljar, suosnivač tvrtke MIRET.

Što je IDA – The International Design Awards?

IDA Međunarodna nagrada za dizajn postoji kako bi se prepoznali i promovirali vizionari u dizajnu te otkrili novi talenti u kategorijama arhitekture, dizajna interijera, produkt dizajna, grafičkog dizajna te modnog dizajna. Osnovana je 2007. godine u SAD-u te svake godine promovira i nagrađuje najbolje dizajnere širom svijeta. 

Što je MIRET?

MIRET je inovativni ekološki brend i tvrtka za razvoj zelenih tehnologija s fokusom na održive materijale koji imaju niski utjecaj na okoliš, a pokrenuli su ga braća Hrvoje i Domagoj Boljar.

Početkom 2020. godine MIRET na platformi za grupno financiranje Kickstarter uspješno je lansirao svoju drugu generaciju eko tenisica izrađenih od 97% prirodnih materijala. 

Misija brenda MIRET je da svojim proizvodima i primjerom podiže svijest kupaca, ali i industrije o štetnom utjecaju industrije mode i obuće na okoliš.

MIRET se razvija uz podršku ZICER-a. Dvije godine za redom rasli su kroz EIT Climate-KIC RIS Croatia akcelerator kojeg u Hrvatskoj provodi ZICER.