Uključite se u CE-Connector mrežu i za razvoj svoga startupa osigurajte sredstva međunarodnih investitora!

02. 02. 2021.

Pokrenuta je međunarodna CE-Connector platforma koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Platforma osigurava podršku startupovima s inovativnim rješenjima u području energije i održivog okoliša, sigurnosti i novih tehnologija kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Prvi poziv za startupove i poslovne anđele upravo je otvoren i trajat će do kraja veljače:

Jeste li znali da je drugi najčešći razlog neuspjeha startup poduzeća nedostatak financijskih sredstava? Prema CB Insights istraživanju čak 29% startupova ističe kako je baš financijski jaz jedan od najčešćih faktora nemogućnosti prelaska tzv. doline smrti. Financijski jaz između tzv. 3F sredstava (Friends, Family, Founders) i VC (Venture Capital) obično se kreće od 75.000 do 1.000.000 eura za pojedinačno ulaganje u startup. Kao primjer dobre prakse premošćivanja ovog problema pokazao se model korišten u Velikoj Britaniji, koji je pokazao da je jedan od najboljih odgovora na navedeni izazov uspostava javno-privatnog sustava suinvestiranja, gdje pružatelji javnih financijskih potpora ulažu zajedno s grupama poslovnih anđela za startupe. Takvi se programi nazivaju Angel Co-Investment funds (ACIF) te se direktno primjenjuje u ovome projektu.

Kako bi potaknuli inovacije, zajedno s partnerima iz  Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Češke i Hrvatske kreirali smo transregionalnu platformu koja olakšava ulaganja poslovnim anđelima i osigurava podršku startupovima u ranoj fazi razvoja. Spajamo poslovne anđele koji žele ulagati u startup poduzeća zajedno s grupom lokalnih i međunarodnih investitora te ih povezujemo s inovativnim startupovima. Ovo je izvrsna prilika koja startupovima osigurava pametan novac za početni rast. Zato pozivam sve startupove zrele za financiranje – dakle, one koji imaju gotov MVP (Minimum Viable Product) da iskoriste ovu priliku i prijave se. Nakon prijave, odabrani startupovi dobit će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima. Prvi krug poziva za prijavu otvoren je do kraja veljače. Projekt CE-Connector traje još godinu dana tako da će u tome periodu poziv biti otvoren još dva puta. – kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Kroz prijavu u CE-Connector mrežu startupovi dobivaju i institucionalnu pomoć koja im pomaže iskoristili raspoloživa javno dostupna sredstva financiranja (kao što su bespovratne potpore), infrastrukturnu, mentorsku te dodatnu stručnu podršku.

Projekt CE-Connector provodi se u 6 zemalja: Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do ožujka 2022. godine. Cilj mu je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnih pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako Projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava.

Trenutno je u tijeku prvi poziv za startupove i poslovne anđele koji traje do 28. veljače 2021.

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners te pridruženi partner HAMAG-BICRO.

Više informacija o trenutno otvorenom pozivu za startupove i poslovne anđele dostupno je OVDJE.

Za sva pitanja obratite nam se mailom na ce-connector@zicer.hr.

Veselimo se vašoj prijavi!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...