Uključite se u CE-Connector mrežu i za razvoj svoga startupa osigurajte sredstva međunarodnih investitora!

02. 02. 2021.

Pokrenuta je međunarodna CE-Connector platforma koja olakšava i ubrzava ulaganja u razvoj inovacija. Platforma osigurava podršku startupovima s inovativnim rješenjima u području energije i održivog okoliša, sigurnosti i novih tehnologija kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Prvi poziv za startupove i poslovne anđele upravo je otvoren i trajat će do kraja veljače:

Jeste li znali da je drugi najčešći razlog neuspjeha startup poduzeća nedostatak financijskih sredstava? Prema CB Insights istraživanju čak 29% startupova ističe kako je baš financijski jaz jedan od najčešćih faktora nemogućnosti prelaska tzv. doline smrti. Financijski jaz između tzv. 3F sredstava (Friends, Family, Founders) i VC (Venture Capital) obično se kreće od 75.000 do 1.000.000 eura za pojedinačno ulaganje u startup. Kao primjer dobre prakse premošćivanja ovog problema pokazao se model korišten u Velikoj Britaniji, koji je pokazao da je jedan od najboljih odgovora na navedeni izazov uspostava javno-privatnog sustava suinvestiranja, gdje pružatelji javnih financijskih potpora ulažu zajedno s grupama poslovnih anđela za startupe. Takvi se programi nazivaju Angel Co-Investment funds (ACIF) te se direktno primjenjuje u ovome projektu.

Kako bi potaknuli inovacije, zajedno s partnerima iz  Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Češke i Hrvatske kreirali smo transregionalnu platformu koja olakšava ulaganja poslovnim anđelima i osigurava podršku startupovima u ranoj fazi razvoja. Spajamo poslovne anđele koji žele ulagati u startup poduzeća zajedno s grupom lokalnih i međunarodnih investitora te ih povezujemo s inovativnim startupovima. Ovo je izvrsna prilika koja startupovima osigurava pametan novac za početni rast. Zato pozivam sve startupove zrele za financiranje – dakle, one koji imaju gotov MVP (Minimum Viable Product) da iskoriste ovu priliku i prijave se. Nakon prijave, odabrani startupovi dobit će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima. Prvi krug poziva za prijavu otvoren je do kraja veljače. Projekt CE-Connector traje još godinu dana tako da će u tome periodu poziv biti otvoren još dva puta. – kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Kroz prijavu u CE-Connector mrežu startupovi dobivaju i institucionalnu pomoć koja im pomaže iskoristili raspoloživa javno dostupna sredstva financiranja (kao što su bespovratne potpore), infrastrukturnu, mentorsku te dodatnu stručnu podršku.

Projekt CE-Connector provodi se u 6 zemalja: Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji i traje do ožujka 2022. godine. Cilj mu je promjena ekosustava povećanjem broja poslovnih anđela i njihovih investicijskih kompetencija izgradnjom održivih veza među njima, povezivanjem s javnih pružateljima financijskih usluga i industrijom u svakoj od zemalja partnera na projektu. Jednako tako Projekt radi na osnaženju međugranične suradnje poduzetničkih ekosustava.

Trenutno je u tijeku prvi poziv za startupove i poslovne anđele koji traje do 28. veljače 2021.

Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER – Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners te pridruženi partner HAMAG-BICRO.

Više informacija o trenutno otvorenom pozivu za startupove i poslovne anđele dostupno je OVDJE.

Za sva pitanja obratite nam se mailom na ce-connector@zicer.hr.

Veselimo se vašoj prijavi!

Ostale novosti i projekti

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata spremnosti...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...