Kako kreirati uspješnu startup strategiju?

30. 10. 2023.

Kreirati strategiju startupa istovremeno je i lako i teško, jer, tu je potrebno pametno odlučiti što učiniti i, što je još važnije, što ne učiniti.

Zato smo na početku Startup Factory i Global Growth programa naglasak stavili na teme strategije i fokusa.

Iz Madrida je u Zagreb, ciljano samo za naše timove, doputovao odličan Miguel Ángel L. Trujillo, etablirani stručnjak iz područja razvoja poslovanja.

Ovo su Miguelove ključne poruke iz ZICER-a:

  • Priče vaših startupova su uzbudljive. Ispričajte ih!
  • Birajte tržišta, a ne proizvode.
  • Obranite svoju maržu kao što biste branili vlastiti život.
  • Neka četiri važna segmenta u vašoj tvrtki – vođenje, kreiranje, prodaju i svakodnevnu operativu – rade različite osobe koje su stručnjaci svaki u svojem području.
  • Vaš tim ne bi trebao biti fokusiran na novac, nego na rješavanje problema. Tada će novac doći prirodno kao nuspojava djelovanja.
  • Klijenti imaju ogromne probleme koje ne znaju ni definirati. Ako im date rješenje za ono što ne znaju definirati, obogatit ćete se.
  • Statistički gledano, startupovi kroz period od tri godine propadaju jer stvore nešto što korisnici ne žele, tim im se raspadne i ostanu bez novca. Naučite kako izbjeći ove tri prijetnje.

Sretan sam što sam proveo vrijeme radeći sa ZICER-ovim startupovima. Oni su željni znanja i spremni ostvariti svoje ambicije. Zato mi je bilo posebno drago biti dijelom Startup Factory i Global Growth akceleratora. – na kraju je poručio Miguel kojem zahvaljujemo na dinamičnom predavanju i znanjima koja je prenio našim startupovima.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...