Akcelerator

Global Growth

Tvoj startup ima traction i želiš s njim izaći na novo međunarodno tržište?

 

Sudjelovanjem u programu Global Growth ubrzat ćeš globalni razvoj svog startupa. Kreirat ćeš strategiju ekspanzije i međunarodne prodaje te poduzeti odvažne korake proboja na novo ciljano tržište. 

Ukupan novčani fond:

120.000 EUR

Global Growth je no equity program.

Prijave za 2023. su zatvorene.

Tko se mogao prijaviti?

Startupovi

mlađi od

5 godina

koji imaju:

1 – 15 zaposlenika

voditelja prodaje/poslovanja 

produkt menadžera

definirano međunarodno ciljano tržište

ostvarene prihode od 70.000 EUR ili više u prošloj godini 

prednost: ostvaren izvoz u 2023. ili 2022. godini 

Što startupovi mogu očekivati?

Šest startupova koji su primljeni u Global Growth na početku će programa dobiti svaki po 20.000 EUR. Do kraja programa imat će usavršen sales pitch, sales deck, plan proboja na međunarodna tržišta i odrađene sastanke s potencijalnim poslovnim partnerima i investitorima na barem jednom globalnom tržištu. Tijekom programa rade s mentorima koji će ubrzati razvoj njihovog startupa i njegov proboj na nova područja. U prosincu će pitchati na Zagreb Connectu.

Što očekujemo od startupova?

Proaktivno sudjelovanje u programu, postavljanje i ostvarenje ključnih ciljeva i ambiciozan stav.

Očekujemo krupne korake u širenju na novo strano tržište i pregovorima s potencijalnim ulagačima.

Masterclass 1 — Strategy/Focus (24.-27.10.)

Masterclass 2 — Setting Up Business (30.10.-10.11.)

Masterclass 3 — Sales Academy (13.-24.11.)

Masterclass 4 — Market Entry (27.11. -1.12.)

Masterclass 5 — Sales Pitch and Negotiation (4.-8.12.) & Demo Day (19.12.)

Global Growth 2023 startupovi

BITE ME

BITE ME je food startup s 10 proizvoda koji pružaju energiju, izvor biljnih proteina i potporu zdravoj probavi. Njihova posebnost leži u jedinstvenoj kombinaciji izvrsnog okusa, funkcionalnosti te iznimne kvalitete, uz potpuno veganske, bezglutenske i organske (prirodne) sastojke bez aditiva i rafiniranih šećera. Njihov najnoviji proizvod Protein Cookie osvojio je titulu “The best snack in the world” na IFE sajmu u Londonu. Zato s ponosom ističu kako stvaraju najbolje snacking proizvode na svijetu!

Bitreport

Bitlightov Bitreport je aplikacija koja pomaže tvrtkama s više lokacija u održavanju standarda bržem rješavaju svakodnevnih zadataka i ubrzavanju rada na terenu. Nakon uspješne primjene u brojnim hrvatskim tvrtkama cilj je otvoriti međunarodno tržište.

Flaster

Flaster je platforma za mjerljivo pokretno oglašavanje pomoću kojeg brendovi imaju benefit od velike izloženosti u željenim gradovima, a vozači od dodatne pasivne zarade. S prisustvom u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prvi je regionalni medij koji pojednostavljuje zakup pokretnog oglašavanja na internacionalnoj razini. Jedinstveno razvijenom tehnologijom za mjerenje pokretnih reklama, stvaraju konkurentsku prednost u širenju poslovanja.

Mod-ing

Zadatak Protosferinog Mod-inga je osigurati dostupnost rijetkih dijelova za njemačke oldtimere ljubiteljima automobila iz cijelog svijeta. Korištenjem digitalizacije, tim tvrtke Mod-ing gradi digitalni arhiv nedostupnih dijelova koji se po narudžbi izrađuju u hrvatskim firmama. Putem međunarodnih distributera, ovi dijelovi su isporučeni u više od 70 zemalja, pri tome pomažući stotinama kupaca da završe obnovu svojih klasičnih automobila.

RoMb Technologies

RoMb Technologies razvija inovativnu tehnologiju autonomnih vozila koja pomiče granice primjenjivosti autonomne navigacije. Njihova misija je olakšati automatizaciju logističkih procesa te omogućiti kvalitetnije, učinkovitije i ekonomičnije rješenje za proizvodne i logističke tvrtke. Njihova inovativna rješenja ciljaju na rastuću globalnu potrebu za automatizacijom u logistici, nudeći napredan, prilagodljiv i učinkovit pristup suočavanju s izazovima moderne industrije, te tijekom ovog projekta započinju izlazak na tržište DACH regije.

sportreact

sportreact se bavi razvojem sustava koji omogućuje sportašima da se kreću i reagiraju brže. Sustav je spoj mobilne aplikacije i hardverskih komponenti, odnosno senzora koji detektiraju reakcije sportaša. Mobilna aplikacija sadrži unaprijed definirane trening rutine, mogućnost kreiranja novih od strane korisnika te analitiku i praćenje napretka sportaša i/ili tima.