Akcelerator

Startup Factory

Želiš li ubrzati razvoj svoje ideje ili prototipa? 

Startup Factory prvi je akceleracijski program u Hrvatskoj. Ne ulazi u vlasničku strukturu.

Startup Factory 2023 je završio. Najbolja 3 tima / startupa osvojila su ukupno 30.000 EUR i in-kind potporu vrijednosti 10.800 EUR.

Prijaviti su se mogu timovi ili startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja.

Prijave za 2023. su zatvorene!

Tko se mogao prijaviti?

Tim

Nema osnovan poslovni subjekt.
Treba registrirati poslovni subjekt sa sjedištem u Zagrebu prije primanja financijske potpore.
Od 2 do 7 članova tima komplementarnih znanja.

Startup

Ima registriran poslovni subjekt sa sjedištem u Zagrebu mlađi od 12 mjeseci.
U većinskom je vlasništvu fizičkih osoba.
Od 2 do 7 članova tima komplementarnih znanja.

Osmi ciklus Startup Factoryja

Jesen 2023.

14 timova/startupova koji su ušli u program radilo je s koordinacijskim timom i mentorima na razvoju svog tehnološkog proizvoda te s trenerom pitcha na prezentacijskim vještinama.

Sudjelovali su na 5 tematskih bootcampova koji uključuju radionice, predavanja te događaje za umrežavanje.

Na Demo Dayu koji se održava u sklopu startup konferencije Zagreb Connect pitchali su pred žirijem i publikom.

Tri najbolja tima osvojila su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 30.000 EUR i korištenje ureda u ZICER-u na 12 mjeseci ukupne in-kind vrijednosti 10.800 EUR.

Prvo mjesto: 15.000 EUR + 3.600 EUR

Drugo mjesto: 10.000 EUR + 3.600 EUR

Treće mjesto: 5.000 EUR + 3.600 EUR

Što timovi mogu očekivati?

Nakon što prođu kroz program, imat će izvježban pitch, napisan pitch deck, razvijen poslovni plan i unaprijeđen prototip/MVP. Dobit će mentorsku i PR podršku.

Što očekujemo od timova?

Aktivno sudjelovanje u programu, postavljanje i ostvarenje ključnih ciljeva i ambiciozan stav. 

Bootcamp 1 — Strategy/Focus (24.-27.10.)

Bootcamp 2 — Design Validation/Investment Academy (30.10.-10.11.)

Bootcamp 3 — Business Plan / Product Development (13.-24.11.)

Bootcamp 4 — Branding / Marketing (27.11.-1.12.)

Bootcamp 5 — Intellectual Property Protection (4.-8.12.) & Demo Day (19. 12.)

Startup Factory 2023 timovi

Auclio

Digitalna transformacija je ključ za uspjeh na tržištu, ali mnoge organizacije nemaju dovoljno inženjerskih resursa za takve pothvate, a razvoj specijaliziranih poslovnih aplikacija često je preskup u radu s vanjskim agencijama. Auclio je jednostavna platforma koja omogućuje izradu aplikacija za bilo koji poslovni problem bez potrebnog tehničkog znanja, namijenjena krajnjim korisnicima. Umjesto plaćanja vanjskih agencija i čekanja na aplikaciju mjesecima, Auclio omogućava korisnicima da sami kreiraju aplikacije brzo i jednostavno, te time izbjegnu ulaganje velikih financijskih i inženjerskih resursa.

Crobot Buddies

Crobot Buddies je projekt Crobotic Solutionsa u sklopu kojeg se razvija modularni, programabilni robot koji pospješuje učenje napredne robotike. Crobotic Solutions dizajnira, razvija i proizvodi pristupačne, raznovrsne robote koje će prodavati diljem svijeta, sveučilištima, poduzećima i individualcima. Povrh vlastitih robota, Crobotic Solutions osmišljava materijale za samostalno učenje te korištenje i razvoj robotskih aplikacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji. Vizija Crobotic Solutionsa je učiniti naprednu robotiku zabavnom i pristupačnom svakome.

CyberArrange

CyberArrange redefinira pripremu vježbi u kibernetičkoj sigurnosti. Uz CyberArrange, domenski stručnjaci moći će opisati osnovne parametre vježbe kakvu žele pripremiti te će im na temelju njih automatski biti izgrađena potpuna konfiguracija vježbenog okruženja i pripadajući relevantni scenarij vježbe. Jednom kada CyberArrange bude u potpunosti dovršen, poslužit će kao temelj za razvoj brojnih inovativnih usluga u kibernetičkoj sigurnosti.

Cyclops

Cyclops je open source alat koji pojednostavljuje postupak implementiranja softvera u Kubernetes okruženje. Prevođenjem složenih konfiguracijskih datoteka u intuitivno korisničko sučelje, Cyclops pomaže programerima da rade brže i učinkovitije, a u isto vrijeme smanjuje mogućnost pogrešaka. S naglaskom na Kubernetes zajednicu, Cyclops je vrijedan resurs za one koji se suočavaju s izazovima razvijanja distribuiranih sustava.

Green Energy Pal

Green Energy Pal je inovativna tvrtka u području energetske učinkovitosti, energetske digitalizacije i korištenja umjetne inteligencije u energetskom sektoru. Green Energy Pal želi osvijestiti ljude i upoznati ih s njihovom potrošnjom energije što ih dovodi do energetski učinkovitijeg i održivijeg ponašanja kao i do nižih troškova energije. Njihov glavni proizvod, Enpulse, sveobuhvatan je IKT alat dizajniran za mala i srednja poduzeća, javne ustanove i kućanstva za praćenje potrošnje električne energije koji im omogućuje donošenje mjera energetske učinkovitosti putem personaliziranih obavijesti, savjeta i edukativnog materijala.

Marenda

Marenda je mobilna aplikacija koja transformira iskustvo kuhanja i objedovanja kod kuće integrirajući personalizirano planiranje obroka, pojednostavljenu kupovinu namirnica i vrhunske savjete za kuhanje u jedinstvenu intuitivnu platformu. S personaliziranim preporukama za obroke i besprijekornom integracijom s lokalnim trgovinama, Marenda štedi korisnicima do 80% vremena potrebnog za pripremu obroka kod kuće. Namijenjena zauzetim profesionalcima i roditeljima, Marenda je vaš osobni asistent koji planira vaše obroke, pomaže vam u kupovini namirnica i daje savjete kako postati bolji kuhar, dok vam štedi vrijeme i novac.

Novela Medica

Projekt Novela Medica posvećen je razvoju medicinskog uređaja za automatsko mjerenje frekvencije disanja. Stavljajući naglasak na jednostavnost upotrebe uređaj je prilagođen kako medicinskom osoblju tako i široj populaciji. Voditelji projekta, inženjer Dominik Vitez i student 6. godine medicine Jakov Lonić, nastoje postići visoku funkcionalnost, praktičnost i kvalitetu kako bi unaprijedili medicinsku praksu i brigu o zdravlju ljudi.

PetChat

PetChat je platforma koja omogućuje vlasnicima kućnih ljubimaca da putem online video poziva komuniciraju s licenciranim veterinarima. Televet usluga je inicijalna usluga s kojom izlazimo na tržište, ali generalna ideja je ponuditi sveobuhvatne usluge za kućne ljubimce na jednom mjestu. Možete to zamisliti kao Glovo gdje svaki balončić predstavlja različitu uslugu.

Recall

Recall je aplikacija koja pomaže učenicima osnovnih i srednjih škola, pa čak i studentima da lakše i učinkovitije savladaju svoje gradivo. U svojoj srži, Recall koristi umjetnu inteligenciju za generiranje kartica za učenje, te razmaknuto ponavljanje za poboljšanje dugoročnog pamćenja. Cijelo iskustvo je gamificirano kako bi bilo konkurentno i zabavno.

RECLO

Ideja projekta RECLO počiva na istraživanju koje kaže kako u prosjeku 1/5 površine svake bale tkanine biva neiskorištena i bačena. Ovaj tim razvija softver za optimizaciju efektivnosti tekstilne proizvodnje. Softver rješava poduzeća problema blefiranja sirovinama, zbližava brendove s publikom te ih oslobađa plaćanja penala najavljenih nadolazećih EU regulativa.

Sibux Tech

Sibux Tech bavi se razvojem preciznih mjernih uređaja namijenjenih za primjenu u motorsportu i autoindustriji. Tehnološke inovacije, te inovacije u procesu provođenja mjerenja rezultirale su značajno većom razinom automatizacije, što je dovelo do povećanja preciznosti i ubrzanja samog procesa. Sibux Tech će momčadima iz cijele Europe omogućiti da početak sljedeće natjecateljske sezone dočekaju spremnije, s novom i kvalitetnijom mjernom opremom.

SUMMIT LOG

SUMMIT LOG je  mobilna aplikacija za planinare koja omogućuje vođenje dnevnika i bilježi osvojene vrhove definirane planinarskim obilaznicama. Planinarska društva brzo i jednostavno mogu kreirati uvjete osvajanja planinarske značke za prelazak planinarske obilaznice. Uvijek dostupna na mobilnom uređaju, korisnicima omogućava registraciju vrhova na koje su se popeli, datuma, koordinata i unosa fotografija.

Thorondrone

Thorondrone se bavi razvojem specijaliziranih bespilotnih zračnih sustava za nadzor i monitoring po mjeri klijenta i softverskih rješenja na bazi umjetne inteligencije za obradu prikupljenih podataka iz leta u stvarnom vremenu. Tim je razvio inovativnu proceduru projektiranja bespilotnih letjelica kojom se omogućuje izuzetno brz i precizan razvoj, uz značajno smanjenje troškova i vremena. Na taj način kreira se potpuni sustav koji savršeno odgovara specifičnim uvjetima, ostvarujući maksimalnu učinkovitost i isplativost korisniku, bilo da se radi o kriznim djelovanjima, nadzoru prometa ili inspekciji infrastrukture.

VendueTech

VendueTech gradi AI platformu za (ko)investiranje u podcjenjene nekretnine koje su objavljene na raznim aukcijama. Platforma pomaže malim I institucionalnim investitorima pronaći, analizirati te voditi kroz kompleksni, neefikasni I netransparentni proces na tržištu vrijednom vise od $200 milijardi koje broji preko 600,000 aukcija godišnje u SAD-u I Europi. Bloomberg za nekretnine na aukcijama.