Informacije korisnika temelj su za razvoj startupa Nobula

16. 02. 2023.

„U ovaj startup uloženo je puno znanja, truda, vremena i novca. Krenuli smo s idejom mijenjanja načina na koji učimo i još uvijek vjerujemo u to. I naravno, imamo more planova, od vizije same aplikacije do prodajnih ciljeva. Aplikacija Nobula Interactive Case nalazi se trenutno u drugoj fazi razvoja. Od prve faze, gdje smo imali aplikaciju koja radi na točno određenim uređajima, sada smo došli do faze u kojoj se ona može koristiti na bilo kojem uređaju. Paralelno razvijamo i editorski dio putem kojeg korisnik samostalno može kreirati slučajeve za interaktivno učenje. Neprekidno radimo i na poboljšavanju korisničkog sučelja koje mora biti intuitivno na bilo kojem uređaju.“ – kaže Zoran Milas, suosnivač startupa Nobula, čiji tim danas ima osam članova, a kvalitetnom razvoju projekta doprinos daju i vanjski stručnjaci.

Informacije korisnika temelj su za daljnji razvoj!

„Kako se kod nas radi o složenom softveru, do krajnjeg kupca nije moguće doći jednostavno, običnim oglašavanjem. Zato za potencijalne kupce organiziramo radionice. Na primjer, okupimo grupu nastavnika fakulteta, prikažemo mogućnosti, isprobamo, kreiramo edukaciju za studente i onda imamo pravi uvid od strane potencijalnih klijenata. Ovakve radionice ne radimo samo u Hrvatskoj, već i izvan naših granica. Ovoga mjeseca je na redu Ljubljana, zatim Budimpešta, Prag i tako redom. Krajem ožujka predstavit ćemo se na MEDRI 2023 First International Conference on Teaching and Learning inMedical Education. Ovdje će Nobula Interactive Case moći vidjeti i isprobati brojni nastavnici i studenti medicinskih fakulteta. Na ovaj način planiramo napraviti prvi val, a nakon toga tražiti partnere po pojedinim zemljama.“ – pojašnjava Zoran čiji intervju danas možeš pročitati u tiskanom izdanju poslovnog tjednika Lider.

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...