AIR RMLD u HRT-ovom Poslovnom planu

17. 02. 2023.

Znanje o funkcioniranju bespilotnih sistema, ljubav prema dronovima i snimanju iz zraka te želja za pokretanjem poslovanja  doveli su Ivana Vidakovića do Milana Domazeta i Davora Sladovića. Zajedno su napravili proof of concept inspekcije plinovoda na daljinu detekcijom metana uz pomoć drona i osnovali AIR RMLD.

Prvi su u Europi osmislili snimanje trasa plinovoda i mjerenje koncentracija metana (što uključuje i obradu podataka) čime su do tada težak terenski posao učinili efikasnijim i ekonomičnijim.

AIR RMLD tim konstantno širi poslovanje osvježavanjem ponude što često obuhvaća i realizaciju društveno odgovornih projekata (kao što je Projekt O2).

Pogledaj reportažu HRT-ovog Poslovnog plana i doznaj više. Reportaža je dostupna na našoj Facebook stranici.

Ostale novosti i projekti

Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Start-up/spin off poduzeća mladih istraživača“. Predmet Poziva Poziv je namijenjen uspostavi start-up/spin...

Poziv na CRO WEB 3 konferenciju

Digitalna tehnologija i infrastruktura imaju ključnu ulogu u našim privatnim životima i poslovnim okruženjima. Oslanjamo se na nju da komuniciramo, radimo, unaprijedimo znanost i da damo odgovore na aktualna ekološka pitanja. Istovremeno, pandemija COVID-19 istaknula...