AIR RMLD u HRT-ovom Poslovnom planu

17. 02. 2023.

Znanje o funkcioniranju bespilotnih sistema, ljubav prema dronovima i snimanju iz zraka te želja za pokretanjem poslovanja  doveli su Ivana Vidakovića do Milana Domazeta i Davora Sladovića. Zajedno su napravili proof of concept inspekcije plinovoda na daljinu detekcijom metana uz pomoć drona i osnovali AIR RMLD.

Prvi su u Europi osmislili snimanje trasa plinovoda i mjerenje koncentracija metana (što uključuje i obradu podataka) čime su do tada težak terenski posao učinili efikasnijim i ekonomičnijim.

AIR RMLD tim konstantno širi poslovanje osvježavanjem ponude što često obuhvaća i realizaciju društveno odgovornih projekata (kao što je Projekt O2).

Pogledaj reportažu HRT-ovog Poslovnog plana i doznaj više. Reportaža je dostupna na našoj Facebook stranici.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...