Posjet delegacije Crne Gore ZICER-u

16. 02. 2023.

Teme razvoja, modela i održivosti poslovanja kao i društvenog doprinosa bile su u fokusu druženja s kolegama iz Naučno-tehnološki park Crne Gore, klastera ICT Cortex i startupova iz Crne Gore koje smo danas ugostili u ZICER-u.

„Koji su vaši najuspješniji startupovi?“ pitanje je koje se često postavlja kada netko bolje želi upoznati ZICER.

„Naš cilj je pomoći startupu u postizanju njegove održivosti. Kada mlada tvrtka ima prihode veće od rashoda, to je već uspjeh. Iako se možemo pohvaliti imenima koja su sada zvučna, ne volimo izdvajati nekoga posebno. Naše iskustvo često pokazuje da oni koji su samozatajni i skromni na riječima, postižu najbolje rezultate.“ – u uvodu je naglasio Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Gostima su se predstavili naši startupovi DING.jobs i Gamechuck.

David Rey Hudeček, suosnivač i direktor DING-a naglasio je važnost kvalitetnog istraživanja tržišta kao temelja poslovanja, dok je Aleksandar Gavrilović, direktor i suosnivač Gamechucka akcent stavio na suradnju startupova unutar ZICER-a koja rezultira novim proizvodima i vrijednostima.

Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM oduševio je goste postignutim rezultatima – doniranom opremom, educiranim nastavnicima i organiziranim aktivnostima za djecu i mlade. Paolo Zenzerović je istaknuo kako su za uspjeh njihovih projekata ključni motivirani učitelji koji rade volonterski, konstantne aktivnosti te nagrade učenicima koje će im biti poticaj za sudjelovanje i rad.

Ostale novosti i projekti

Ideas Powered for Business 2023.

Fond za MSP-ove u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” osmislio je program za dodjelu bespovratnih sredstava kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IV). Fond za MSP-ove inicijativa je...

Pozivamo te u ZICER na peti CASSINI Hackathon!

Jesi li spreman stvoriti rješenja koristeći svemirsku tehnologiju za jačanje sigurnosti Europe? Uz 5. CASSINI Hackathon možeš uspjeti! Pridružite nam se na CASSINI Space Tech Hackathonu koji će se održati u ZICER-u od 24. do 26. ožujka 2023. godine. Ovogodišnja tema...