Finalni događaj projekta SACHE u Muzeju Grada Zagreba povezao kulturnu baštinu i inovativnu tehnologiju

10. 06. 2022.

Znaš li da se Muzej grada Zagreba nalazi u nekadašnjem samostanu klarisa? I da je kroz projekt SACHE razvio ideju o virtualnom vremeplovu kroz prošlost Zagreba?

Na događaju kojim smo priveli kraju projekt u čijem je središtu povezivanje kulturne baštine s visokom tehnologijom predstavljene su projektne ideje, primjeri odlične prakse promidžbe kulturne baštine kao i načini financiranja inovacija u kulturnoj baštini.

A na koncu smo i sami sudjelovali u putovanju kroz vrijeme putem tematskog vodstva kroz muzej.

Zahvaljujemo Muzeju grada Zagreba na tome što je bio odličan domaćin ovog finalnog SACHE događaja kao i Gradskom uredu za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Institutu za razvoj i međunarodne odnose i Virtualnim tehnologijama na inspirativnim govorima.

Nastavljamo sa zanimanjem i dalje pratiti razvoj ideja koje su stvorene kroz SACHE!

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...