Dragana Lipovac Medić o HUBBIGu

31. 01. 2023.

„Ako ste svjesni da trebate napraviti neki MVP, a ne znate odakle krenuti kako bi prikupili informacije od što više klijenata, krenite jednostavnim koracima. Za početak vam ne treba vlastita gotova platforma koju ćete puno platiti . Dovoljna vam je neka od dostupnih aplikacija. Mi smo tako najbrže prikupili prijevoznike putem WhatsAppa, dok smo ih preko vlastite platforme prikupili znatno manje.“ – buduće poduzetnike ohrabruje Dragana Lipovac Medić, osnivačica startupa HUBBIG koji razvija digitalnu platformu za logistiku kroz koju objedinjuju prijevoznike i naručitelje prijevoza tereta.

Draganin se startup u ZICER-u razvija od 2017. godine. O počecima nam je ispričala:

„Moji koraci prema poduzetništvu započeli su kada sam sa svojih nepunih 20 godina počela raditi u špediciji. Tu sam deset godina učila na konkretnim primjerima i zaključila da se ovaj posao može raditi brže i jeftinije. Odlučila sam pokrenuti startup. U to se vrijeme na Velesajmu otvorio ZICER. Prijavila sam se na Startup Factory i bila sam vrlo počašćena što sam primljena kao sudionik. Krenula sam s nula kuna uloženih sredstava. Uskoro se ispostavilo da moja ideja ima potencijal. Kroz Startup Factory sam ostvarila svoju prvu pre-seed investiciju, a nagradu sam osvojila i na Zagreb Connectu. Nakon toga je uslijedila i jedna značajna investicija, a u premošćivanju financijskog jaza bio nam je značajan i ZICER-ov konvertibilni zajam.“

HUBBIGov poslovni model je specifičan i striktno je orijentiran na B2B klijente. Kontinuirano rade na privlačenju što više prijevoznika na njihovu platformu. HUBBIG ima petstotinjak klijenata s kojima svakodnevno komuniciraju i surađuju, a taj broj iz mjeseca u mjesec raste.

Dragana je u studenom prošle godine na Zagreb Connectu sudjelovala u panel raspravi o investiranju u startupove. Snimka je dostupna na ZICER-ovom YouTube kanalu.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...