Ideas Powered for Business 2023.

02. 02. 2023.

Fond za MSP-ove u okviru inicijative „Ideas Powered for Business” osmislio je program za dodjelu bespovratnih sredstava kako bi se malim i srednjim poduzećima (MSP) iz EU-a pomoglo u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IV)Fond za MSP-ove inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 23. siječnja 2023. do 8. prosinca 2023. godine.

Intenzitet potpore i prihvatljive aktivnosti

Fond za MSP-ove program je povrata sredstava na temelju izdanih vrijednosnih kupona koji se mogu iskoristiti za djelomično pokriće plaćenih pristojbi za odabrane aktivnosti. Dostupno je nekoliko vrsta vrijednosnih kupona, ovisno o aktivnosti koju želite provesti, a to su:

  1. Vaučer 1 – 1.350 EUR – Koristi se za pristojbe za preddijagnostičke usluge povezane s intelektualnim vlasništvom („IP Scan”).
  2. Vaučer 2 – 1000 EUR – Koristi se za žigove i dizajne.

Sredstva su ograničena i dostupna su prema redoslijedu prijave.

Prihvatljive aktivnosti

Fond za MSP-ove za 2022. pokriva nekoliko aktivnosti koje će vam pomoći u provedbi vaše strategije u pogledu intelektualnog vlasništva, ovisno o potrebama vašeg poslovanja:

  • Preddijagnostičke usluge povezane s IV-om („IP Scan“)
    • povrat do 90% troškova
  • Žigovi i dizajni
    • povrat do 75% troškova pristojbi za žigove i dizajne na razini EU
    • povrat do 50% troškova pristojbi za prijavu izvan EU

Tko može koristiti sredstva iz Fonda za MSP-ove?

Fond za MSP-ove nudi financijsku potporu MSP-ovima s poslovnim nastanom u Europskoj uniji. Prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni zastupnik MSP-a iz EU-a koji djeluje u njegovo ime. Bespovratna sredstva uvijek se prenose izravno na bankovni račun tog MSP-a.

Način i rok prijave

Prijave traju od 23. siječnja 2023. do 8. prosinca 2023. godine.

Više informacija saznajte na službenim stranicama „Ideas Powered for Business“, a sva konkretna pitanja u vezi s ovim pozivom mogu se uputiti Informativnom centru EUIPO-a na: information@euipo.europa.eu.

Ostale novosti i projekti

Poziv na CRO WEB 3 konferenciju

Digitalna tehnologija i infrastruktura imaju ključnu ulogu u našim privatnim životima i poslovnim okruženjima. Oslanjamo se na nju da komuniciramo, radimo, unaprijedimo znanost i da damo odgovore na aktualna ekološka pitanja. Istovremeno, pandemija COVID-19 istaknula...

Samozapošljavanje hrvatskih branitelja 2023.

Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za samozapošljavanje sredstvima državnog proračuna u 2023. godini. Cilj mjere Ovaj javni poziv objavljuje se na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih...

Pozivamo te u ZICER na peti CASSINI Hackathon!

Jesi li spreman stvoriti rješenja koristeći svemirsku tehnologiju za jačanje sigurnosti Europe? Uz 5. CASSINI Hackathon možeš uspjeti! Pridružite nam se na CASSINI Space Tech Hackathonu koji će se održati u ZICER-u od 24. do 26. ožujka 2023. godine. Ovogodišnja tema...