Pozivamo te u ZICER na peti CASSINI Hackathon!

30. 01. 2023.

Jesi li spreman stvoriti rješenja koristeći svemirsku tehnologiju za jačanje sigurnosti Europe? Uz 5. CASSINI Hackathon možeš uspjeti!

Pridružite nam se na CASSINI Space Tech Hackathonu koji će se održati u ZICER-u od 24. do 26. ožujka 2023. godine. Ovogodišnja tema je Security via Space Tech.

Inspirirajte se stručnjacima, naučite pristupiti podacima iz Copernicusa, EGNOS-a i Galilea i povežite se s timom kako biste izgradili svoje rješenje.

Pred nama su tri izazova iz područja obrane i sigurnosti:

#1 MOBILNOST

#2 SIGURNOST MORA

#3 ZAŠTITA INFRASTRUKTURE

Što su CASSINI hackathoni?

CASSINI hackathoni izvrsna su prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima i timovima/startupima u vrlo ranim fazama. Dio su inicijative CASSINI Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima koristeći svemirske tehnologije.

10 lokacija, jedna zajednička misija

CASSINI vikend hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. ZICER organizira hrvatsko CASSINI izdanje.

Što možeš osvojiti?

Kroz hackathon sudionicima ćemo pružiti sve što je potrebno kako bi se formirali odlični timovi. To obuhvaća predavanja i mentorstva o pristupu svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima. Ujedno, tebe i tvoj tim čeka rad u proaktivnom i kreativnom prostoru vodećeg hrvatskog startup huba.

Hackathon je natjecateljskog karaktera.

Najbolje rangirani tim očekuje 5.000 eura i poklon-paket sponzora, drugoplasirani tim 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasirani tim poklon-paket sponzora.

Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona.

Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim timovima otvara novi izazov – pitchanje u ukupnom finalu gdje će tri najbolja tima iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva najboljih Space Tech stručnjaka u Europi.

Trebaš dodatni poticaj za sudjelovanje?

Uvest ćemo te u teme svemirskih tehnologija kroz keynote govore, seminar o koracima koji vode do inovacija i fireside chat u tjednima prije hackathona. Tada ćeš se povezati i s ostalim prijavljenima kao i ZICER zajednicom!

Kako se prijaviti za sudjelovanje na CASSINI Hackathonu?

Prvi korak je registracija putem TAIKAI platforme.

Tvoja prijava će biti važeća nakon popunjavanja zadanog upitnika. Tamo ćeš izabrati i željenu lokaciju s koje ćeš sudjelovati u hackathonu. Mi te pozivamo da izabereš Hrvatsku! Bez obzira prijavljuješ li se kao pojedinac ili kao tim, TAIKAI je tvoja prva stanica.

Prijave na CASSINI hackathon su otvorene do 17. ožujka 2023.

Svi detalji dostupni su na web stranici www.cassini.eu/hackathons/Croatia.

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...