Cro-Create i Milan Design Week osnažuju povezivanje kulturno-kreativne industrije i poduzetnika

15. 04. 2019.

Suradnjom kulturno-kreativne industrije i MSP-ova stvara se novi tržišni potencijal stoga je ZICER, zahvaljujući partnerstvu na EU projektu Co-Create, i u 2019. godini sudjelovao na Milan Design Weeku.

I ove smo godine sudjelovali na Milan Design Weeku u sklopu internacionalnog seminara “The Co-Create Ecosystem” koji je organiziran 12. travnja 2019. godine od strane projekta Co-Create. Seminar je organiziran kao internacionalni događaj koji okuplja menadžere klastera i kreatore politika kako bi se osvijestila važnost  međusektorske suradnje između kulturno-kreativne industrije i MSP-a. Uz Zagrebački inovacijski centar koji je partner na projektu, na seminaru su sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koje smo detektirali kao ključne dionike za potrebe implementacije projekta u Hrvatskoj.

Projekt Co-Create ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. Ukupni proračun projekta je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 207.500,00 eura.

Više informacija o projektu Co-Create potražite ovdje na linku

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...