Crowdfunding kampanja “Kroz autizam – zaigrano” donosi nadu i radost

15. 02. 2021.

Udruga roditelja i volontera Progovori autizam – širi ljubav putem Croinvest platforme pokrenula je crowdfunding kampanju Kroz autizam – zaigrano. Podržite ih svojim doprinosom!

Danas je u ZICER-u predstavljena crowdfunding kampanja Kroz autizam – zaigrano. Sredstva koja će se prikupiti namijenjena su osnaživanju komunikacijskih vještina autistične djece kroz pridruživanje volontera u igri. Zato će kroz kampanju volonteri biti educirani i povezani s obiteljima te usmjereni na direktan rad s djecom. Time će roditelji dobiti stručnu pomoć u svoj dom, a djeca pouzdanu podršku za rast i razvoj.

Cilj kampanje je prikupiti 70.000 kuna. Kako se možete uključiti?

Putem Croinvest platforme moguće je donirati 10, 50, 150, 200 ili 700 kuna. Sredstva se ulažu u edukaciju volontera koji potom spremni i osnaženi odlaze u obitelji i pružaju direktnu pomoć.

Iz našeg iskustva možemo reći da ovaj način rada osnažuje „socijalne mišiće“ djece, potiče razvoj spontanosti i motivacije i djeca ga uglavnom vole, jer im se pridružujemo u njihovoj igri. Što više sati tjedno dijete provodi u ovakvoj prijateljskoj interakciji s roditeljima i volonterima, veći su izgledi da će brže razviti interaktivnu pažnju i motivaciju za kontaktom s drugim ljudima, kao i sposobnost komuniciranja svojih potreba. – kaže Nataša Bahun, voditeljica udruge Progovori autizam – širi ljubav.

Drago mi je kada je tehnologija u službi ostvarenja vrijednih ciljeva poput ovoga. ZICER će i u budućnosti biti tu za podršku projektima koji djeci mogu omogućiti kvalitetniji život. Pozivam vas da se uključite i podržite ovu kampanju. – rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Članica udruge Karolina De Vrgna predstavila je korake realizacije projekta ovim riječima: Nakon završetka kampanje, udruga Progovori autizam – širi ljubav će obaviti proces selekcije volontera i njihove edukacije nakon čega će se volonteri povezati s obiteljima i započeti dolaske na tjednoj bazi. Tijekom šest mjeseci projekta predviđeno je osposobljavanje bar deset volontera koji bi dalje kroz udrugu širili mrežu podrške. Kampanja bi također osigurala mogućnost supervizije trenera za terapiju igrom.

Zahvalna sam što aktivno, kao volonterka, mogu sudjelovati u čudima koja se svakodnevno dešavaju kroz igru s djecom. Mene ovakvo iskustvo nadahnjuje. – rekla je Sandra, volonterka u udruzi Progovori autizam – širi ljubav.

Uključite se i vi u kampanju Kroz autizam – zaigrano i doprinesite ostvarenju vrijednog cilja!

Snimanje video materijala za crowdfunding kampanju Kroz autizam – zaigrano osigurano je sredstvima Europske unije u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationn na kojem je ZICER partner.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...