Kroz prethodnih 10 tjedana 16 inovativnih timova uz edukacijsku, mentorsku, tehničku i infrastrukturnu pomoć razvijalo je svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire. Sada je došlo vrijeme da pokažu što su naučili, u kojem smjeru su jasnije definirali svoj proizvod te da međusobno odmjere snage, a najbolji osvoje i financijsku potporu za daljnji razvoj započetih projekata. U subotu 16. prosinca pred evaluacijskim žirijem sastavljenim od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka Startup Factory Zagreb timovi  predstavit će svoje inovativne projekte. Četiri do osam najbolje ocijenjenih finalista osvojit će sredstva novčanog fond vrijednog 100 000 eura kao i nagrade partnera Programa, s kojima vrijednost Programa kumulativno iznosi iznad 200 000 eura.

Da podsjetimo, kroz Startup Factory Zagreb program, pokrenut od strane Razvojne agencije Grada Zagreba, osigurani su najbolji uvjeti za poslovanje startupova u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja. Projekt Startup Factory Zagreb ove godine bio je usmjeren na 4 tematska područja: Smart Energy, Smart Living – Silver Economy,  Smart Mobility i Smart Tourism.

Ovo su imena timova koji su kroz ovaj jedinstveni javno financirani no equity program (bez ulaska u vlasničku strukturu) razvijali svoje inovativne ideje:

SMART ENERGY

ADVENE - aplikacija pomoću koje će se zaustaviti gubitak energije kućanskih aparata. 

SEAA – SMART ENERGY AQUAPONICS APPLICATIONS - tehnološki startup koji omogućava građevinskim tvrtkama i arhitektima da unaprijede nova i postojeća energetska upravljanja te nedostatak svježe hrane u urbanim područjima, implementacijom pametne zelene infrastrukture.

SMART MOBILITY

EzzyPark - sustav pametnog parkiranja, koji pomoću inovativnih senzora prepoznaje mjesta za parkiranje, te podatke o broju slobodnih parkirnih mjesta u stvarnom vremenu prikazuje na karti, kojoj vozači mogu pristupiti putem EzzyPark mobilne aplikacije.

FLOW - inovativni sustav koji regulira promet u gradu na način da putem senzora postavljenih na raskrižjima prikuplja podatke o broju vozila i putem hardverskog modula šalje na cloud platformu.

HUBBIG  - Digitalna platforma za intermodalni prijevoz tereta koja povezuje prijevoznike s njihovim krajnjim korisnicima.

WEPARK - nudi inovativno i napredno rješenje za problem parkinga kako u centru tako i u ostatku grada.

SMART LIVING - SILVER ECONOMY

MY RENT - sustav za upravljanje najmovima kao potreba za boljim i jednostavnijim vođenjem najma. 

MEDINEL – MEDICAL INSTRUMENTATION FOR ELDERLY - kopča za remen koja posjeduje senzorski čvor za pomoć osobama s ograničenom mogućnošću kretanja i zdravstvenim poteškoćama. Proizvod poboljšava komunikaciju između korisnika i skrbnika.

MODULOS - predstavlja novi pristup dizajnu i proizvodnji namještaja uz potpuno nov koncept radne površine. Osnovna ideja je ekološka održivost i davanje trajne vrijednosti vlasniku.

TECHNICALLY ADVANCED BIOMEDICINE (TAB) - biomedicinski startup koji svojim uređajima za nadzor (pato)fizioloških procesa organizma omogućava bolju kvalitetu života i dugovječnost..

PICKUP SOLUTIONS - rješenje za unaprjeđenje korisničkog iskustva te optimizaciju poslovanja trgovina namirnicama. Pametna potrošačka košarica kupcu omogućuje skeniranje proizvoda tijekom prolaska kroz trgovinu, a proces na blagajni svodi se na automatsku sigurnosnu provjeru te naplatu.

SMART TOURISM

TRAKBAR - PAMETNI BAR - pametna poslovna inteligencija namjenjena malim i srednjim barovima i restoranima kojima pomaže pri svakodnevnom odlučivanju, štedeći pritom vrijeme i novac.

THE BASETRIP - platforma koja omogućuje jednostavan pronalazak svih praktičnih informacija koje su potrebne prilikom putovanja u inozemstvo.

BOK BOT - turistički chatbot u kojem tijekom razgovora s intrigantnim povijesnim osobama i zanimljivim imaginarnim likovima korisnik otkriva nepoznate dijelove grada.

VR POLE - fiksni uređaj koji pretvara poznata turistička mjesta u nezaboravnu virtualnu stvarnost. Producira visoko kvalitetne 360 animacije poznatog mjesta iz određene točke.

DIVAN -  besplatni servis za pregled društvenih događanja u gradu Zagrebu. 

Svim Startup Factory Zagreb timovima želimo sreću u sutrašnjem izlaganju!