Dođite u ZICER na predstavljanje projekta Play Your Airport i doznajte kako osvojiti nagrade iz novčanog fonda od 10.000 eura!

06. 05. 2024.

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) i Groupe ADP pokreću projekt Play Your Airport, natječaj za inovativna rješenja, s ciljem unapređenja aerodromskih usluga i iskustva putovanja u zračnoj luci. Ovaj jedinstveni izazov, prvi put predstavljen u Hrvatskoj, malim i srednjim poduzećima, akademskoj i start up zajednici pruža priliku da implementiraju svoje ideje i osiguraju napredna tehnološka rješenja u zračnoj luci te osvoje vrijedne nagrade.

Play Your Airport organiziran je do sada u zračnim lukama u Parizu i na Madagaskaru, u zračnoj luci Antananarivo, a peto izdanje izazova Play Your Airport održat će se u Zagrebu. Prijave su otvorene i trajat će do 26. srpnja 2024.  putem linka http://www.pyazagreb.zag.aero/.

„Kroz ovaj projekt želimo pronaći kandidate koji će na inovativan način osmisliti i poboljšati putničko iskustvo u zračnoj luci, a sve kroz zajednički nazivnik: Zračna luka budućnosti. Sam natječaj će biti otvoren do 26. srpnja 2024. a za svo vrijeme njegova trajanja kandidati će moći pregledati uvjete, dobiti dodatne informacije te prijaviti svoj projekt“, pojasnili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Dođite u ZICER 13. 5. 2024. i doznajte sve o natjecanju!

Kako bi vam što bolje približili izazove i benefite koje možete ostvariti sudjelovanjem u natjecanju, pozivamo vas u ZICER – Zagrebački inovacijski centar u ponedjeljak, 13. svibnja, u 10:30 sati na predstavljanje projekta Play Your Airport. Kroz događaj doznat ćete sve o kategorijama prijava, nagradama i selekcijskom procesu. Predviđeno vrijeme trajanja događaja je sat vremena. Ulaz je besplatan uz obaveznu prethodnu prijavu putem e-mail adrese pr@zag.aero. Za sve koji nisu u mogućnosti doći uživo u ZICER, na događaju mogu sudjelovati virtualno putem MS Teamsa (link za povezivanje ćemo vam poslati nakon iskaza interesa putem e-mail adrese pr@zag.aero).

Zašto se natjecati?

Zato jer možete osvojiti vrijedne nagrade! Naime, inovativnost projekata će se vrednovati kroz tri ključne kategorije: zeleni aerodrom, automatizacija usluga i osobito putničko iskustvo. Na kraju natjecanja će biti odabrana i nagrađena tri pobjednička rješenja iz svih kategorija.

Najbolji tim će osvojiti 5.000 eura, putovanje u Pariz i posjet Inovacijskom centru Groupe ADP-a, mentorsku podršku od strane MZLZ u trajanju od 3 do 6 mjeseci, globalnu promociju zahvaljujući društvenim medijima Groupe ADP-a i MZLZ te sudjelovanje na međunarodnim mrežnim i inovacijskim sastancima radi promocije pobjedničkog rješenja.

Drugoplasirani tim osvojit će nagradu u iznosu 3.000 eura, a trećeplasirani tim nagradu u iznosu do 2.000 eura. I drugoplasirani i trećeplasirani timovi dobit će  globalnu izloženost zahvaljujući društvenim mrežama Groupe ADP-a i MZLZ te sudjelovati na međunarodnim mrežnim i inovacijskim sastancima radi promocije izabranog rješenja.

Prijedloge projekata će ocjenjivati stručni žiri sastavljen od članova MZLZ-a i ADP-a, predstavnika lokalne zajednice, akademske zajednice te medijskog partnera. Ocjenjivat će se sljedeći kriteriji: relevantnost predloženog rješenja za zagrebački aerodrom, inovativnost projekta, kvaliteta opisa projekta, izvedivost te sastav, odnosno prezentacija tima.

Iz MZLZ naglašavaju da projekt “Play Your Airport” predstavlja izvanrednu priliku za inovatore iz različitih područja koji će ponuditi rješenja za unapređenje usluga zračne luke te jedinstveno iskustvo putovanja, stoga se pozivaju svi  zainteresirani da se prijave na ovaj zanimljivi natječaj.

ZICER partnerski podržava ovo natjecanje.

Više informacija o natječaju potražite na  http://www.pyazagreb.zag.aero/

O partnerima projekta:

Autor  projekta „Play Your Airport“, grupa ADP,  posjeduje i upravlja s tri glavne zračne luke u pariškoj regiji (Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly i Paris-Le Bourget), 10 čvorišta općeg zrakoplovstva i ukupno 28 zračnih luka diljem svijeta. Izravno ili putem svojih podružnica, posebice TAV Airports i GMR Airports, ADP Grupa je strateški partner i glavni posrednik za komunikaciju između vlasti zračnih luka i lokalnih vlasti ovih 28 međunarodnih zračnih luka. Kao takve, te zračne luke imaju koristi od ADP-ovog znanja i iskustva, svjetski poznate reputacije u kvaliteti putničkih usluga, dekarbonizaciji zračnih luka i inovacijama. Inovacijski pristup Groupe ADP sa svojim Innovation Hubom služi strateškom planu Pioneers 2025.

Zagrebačka zračna luka bilježi 3,7 milijuna putnika godišnje na terminalu koji se prostire na 65 000 četvornih metara. Terminal je otvoren u ožujku 2017. godine, a već sada omogućuje cjelogodišnje veze s najvažnijim europskim središtima. Posljednjih je godina Zračna luka Franjo Tuđman privukla nekoliko novih zračnih prijevoznika koji su uspostavili izravne interkontinentalne veze sa Zagrebom. Koncesionar Zračne luke Franjo Tuđman, MZLZ d.d., tvrtka je sa šest dioničara koji donose međunarodnu ekspertizu u razvoju zračnih luka – Groupe ADP, BBI, Marguerite, IFC, TAV i Viadukt.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...