Uskoro će biti poznati najbolji timovi Startup Factory Zagreb programa

15. 12. 2017.

Još samo jedan dan dijeli nas do završetka Startup Factory Zagreb programa kada će biti poznata imena timova koji osvaju financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 100 000 eura!

Kroz prethodnih 10 tjedana 16 inovativnih timova uz edukacijsku, mentorsku, tehničku i infrastrukturnu pomoć razvijalo je svoja pametna gradska rješenja usmjerena rastu kvalitete života u gradu Zagrebu, ali i mnogo šire. Sada je došlo vrijeme da pokažu što su naučili, u kojem smjeru su jasnije definirali svoj proizvod te da međusobno odmjere snage, a najbolji osvoje i financijsku potporu za daljnji razvoj započetih projekata. U subotu 16. prosinca pred evaluacijskim žirijem sastavljenim od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka Startup Factory Zagreb timovi  predstavit će svoje inovativne projekte. Četiri do osam najbolje ocijenjenih finalista osvojit će sredstva novčanog fond vrijednog 100 000 eura kao i nagrade partnera Programa, s kojima vrijednost Programa kumulativno iznosi iznad 200 000 eura.

Da podsjetimo, kroz Startup Factory Zagreb program, pokrenut od strane Razvojne agencije Grada Zagreba, osigurani su najbolji uvjeti za poslovanje startupova u fazi razvoja te širenje njihova poslovanja na postojeća i nova tržišta. Izabranim timovima kroz program je omogućena sveobuhvatna podrška u kreiranju kvalitetnih i inovativnih rješenja. Projekt Startup Factory Zagreb ove godine bio je usmjeren na 4 tematska područja: Smart Energy, Smart Living – Silver Economy,  Smart Mobility i Smart Tourism.

Ovo su imena timova koji su kroz ovaj jedinstveni javno financirani no equity program (bez ulaska u vlasničku strukturu) razvijali svoje inovativne ideje:

SMART ENERGY

ADVENE – aplikacija pomoću koje će se zaustaviti gubitak energije kućanskih aparata. 

SEAA – SMART ENERGY AQUAPONICS APPLICATIONS – tehnološki startup koji omogućava građevinskim tvrtkama i arhitektima da unaprijede nova i postojeća energetska upravljanja te nedostatak svježe hrane u urbanim područjima, implementacijom pametne zelene infrastrukture.

SMART MOBILITY

EzzyPark – sustav pametnog parkiranja, koji pomoću inovativnih senzora prepoznaje mjesta za parkiranje, te podatke o broju slobodnih parkirnih mjesta u stvarnom vremenu prikazuje na karti, kojoj vozači mogu pristupiti putem EzzyPark mobilne aplikacije.

FLOW – inovativni sustav koji regulira promet u gradu na način da putem senzora postavljenih na raskrižjima prikuplja podatke o broju vozila i putem hardverskog modula šalje na cloud platformu.

HUBBIG  – Digitalna platforma za intermodalni prijevoz tereta koja povezuje prijevoznike s njihovim krajnjim korisnicima.

WEPARK – nudi inovativno i napredno rješenje za problem parkinga kako u centru tako i u ostatku grada.

SMART LIVING – SILVER ECONOMY

MY RENT – sustav za upravljanje najmovima kao potreba za boljim i jednostavnijim vođenjem najma. 

MEDINEL – MEDICAL INSTRUMENTATION FOR ELDERLY – kopča za remen koja posjeduje senzorski čvor za pomoć osobama s ograničenom mogućnošću kretanja i zdravstvenim poteškoćama. Proizvod poboljšava komunikaciju između korisnika i skrbnika.

MODULOS – predstavlja novi pristup dizajnu i proizvodnji namještaja uz potpuno nov koncept radne površine. Osnovna ideja je ekološka održivost i davanje trajne vrijednosti vlasniku.

TECHNICALLY ADVANCED BIOMEDICINE (TAB) – biomedicinski startup koji svojim uređajima za nadzor (pato)fizioloških procesa organizma omogućava bolju kvalitetu života i dugovječnost..

PICKUP SOLUTIONS – rješenje za unaprjeđenje korisničkog iskustva te optimizaciju poslovanja trgovina namirnicama. Pametna potrošačka košarica kupcu omogućuje skeniranje proizvoda tijekom prolaska kroz trgovinu, a proces na blagajni svodi se na automatsku sigurnosnu provjeru te naplatu.

SMART TOURISM

TRAKBAR – PAMETNI BAR – pametna poslovna inteligencija namjenjena malim i srednjim barovima i restoranima kojima pomaže pri svakodnevnom odlučivanju, štedeći pritom vrijeme i novac.

THE BASETRIP – platforma koja omogućuje jednostavan pronalazak svih praktičnih informacija koje su potrebne prilikom putovanja u inozemstvo.

BOK BOT – turistički chatbot u kojem tijekom razgovora s intrigantnim povijesnim osobama i zanimljivim imaginarnim likovima korisnik otkriva nepoznate dijelove grada.

VR POLE – fiksni uređaj koji pretvara poznata turistička mjesta u nezaboravnu virtualnu stvarnost. Producira visoko kvalitetne 360 animacije poznatog mjesta iz određene točke.

DIVAN –  besplatni servis za pregled društvenih događanja u gradu Zagrebu. 

Svim Startup Factory Zagreb timovima želimo sreću u sutrašnjem izlaganju!

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...