Završna konferencija EU projekta StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije

12. 07. 2019.

U Zagrebačkom inovacijskom centru 29. svibnja 2019. godine na završnoj konferenciji EU projekta StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije predstavljeno šest laboratorija za budućnost Zagreba.

Projekt StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije s provedbom je započeo 1. lipnja 2017. godine i trajao je dvije godine. Implementacijom provedenih projektnih aktivnosti opremljeni su novi kapaciteti ZICER-a, pri čemu se poseban naglasak stavio na opremanje šest vrhunskih visokotehnoloških centara kojima se pak omogućuje sveobuhvatno ubrzanje razvoja zagrebačkog tehnološki-orijentiranog poduzetništva. Kroz nove kapacitete stvoreni su preduvjeti za intenzivniju suradnju poduzetničke i akademske zajednice koja će uskoro rezultirati multiplikacijom koristi za gospodarstvo i društvo grada Zagreba, ali i cijele Hrvatske.

Gospodarskoj i akademskoj zajednici sada su za istraživanje i razvoj na raspolaganju vrhunski opremljeni tehnološki centri (Centar za razvoj sučelja, Centar za elektroniku, Centar za digitalnu forenziku, Centar za tehnologiju zaštite okoliša, Centar za 3D modeliranje i Centar za Internet of Things) te drvno-metalska radionica s CNC obradnim centrom.

Projekt StartUp Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“. Zagrebački inovacijski centar d.o.o je nositelj, dok je Grad Zagreb partner Projekta.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 15.726.785,40 kn.

Video sadržaj sa završne konferencije ovog Projekta pogledajte na ZICER-ovom YouTube kanalu!

Ostale novosti i projekti