Započela provedba projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“ usmjeren hrvatskim braniteljima

17. 10. 2017.

Grad Zagreb, Gradski ured za branitelje u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb započinje s provođenjem projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“, koji je namijenjen nezaposlenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. 

Cilj projekta je osposobiti nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem s fokusom na stjecanje poduzetničkih vještina i praktičnih znanja kroz edukaciju.

Edukacije se provode u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb u novom prostoru Tehnološkog parka na Zagrebačkom velesajmu u kojem više od 30 inovativnih tvrtki razvijaju svoje inovativne poslovne projekte.

Riječ je o četverodnevnoj radionici kroz koju će nezaposleni hrvatski branitelji i članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata putem edukacije i savjetovanja biti osposobljeni za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem.

Prva radionica okupila je ukupno 22 hrvatska branitelja u cilju stjecanja novih znanja i kompetencija iz područja samostalnog ulaska u poduzetništvo. Kroz sveobuhvatan program edukacije nezaposleni hrvatski branitelji upoznat će se s metodama kreiranja i generiranja poduzetničkih ideja, financijskom i pravnom regulativom, oblicima poduzetničkog organiziranja, procedurama registriranja obrta i tvrtki, izvorima financiranja poduzetničkih pothvata, osnovama marketinga, upravljanjem ljudskim potencijalima i mnogim drugim temama.

Tijekom programa posebna pažnja bit će posvećena poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova utemeljenih na praktičnim idejama koje će predstavljati temelj za pokretanje vlastitog poslovanja. Nakon provedene edukacije polaznicima će se pružiti mogućnost dodatnog savjetovanja kako bi uz stručno vodstvo pronašli najbolje rješenje za svoju poslovnu ideju, a za one koji su svoju poslovnu ideju već razvili, moći će koristiti usluge mentorstva koje će im pomoći pri izradi poslovnog plana.

Provedbom ovog projekta razvijat će se i jačati poduzetnički duh nezaposlenih hrvatskih branitelja, kreativnost i međusobna suradnja. 

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...