Započela provedba projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“ usmjeren hrvatskim braniteljima

17. 10. 2017.

Grad Zagreb, Gradski ured za branitelje u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb započinje s provođenjem projekta „Razvojem poduzetničkih vještina do pokretanja samostalnog poduzeća“, koji je namijenjen nezaposlenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. 

Cilj projekta je osposobiti nezaposlene hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem s fokusom na stjecanje poduzetničkih vještina i praktičnih znanja kroz edukaciju.

Edukacije se provode u partnerstvu s Razvojnom agencijom Zagreb u novom prostoru Tehnološkog parka na Zagrebačkom velesajmu u kojem više od 30 inovativnih tvrtki razvijaju svoje inovativne poslovne projekte.

Riječ je o četverodnevnoj radionici kroz koju će nezaposleni hrvatski branitelji i članovi obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata putem edukacije i savjetovanja biti osposobljeni za pokretanje i upravljanje vlastitim poduzećem.

Prva radionica okupila je ukupno 22 hrvatska branitelja u cilju stjecanja novih znanja i kompetencija iz područja samostalnog ulaska u poduzetništvo. Kroz sveobuhvatan program edukacije nezaposleni hrvatski branitelji upoznat će se s metodama kreiranja i generiranja poduzetničkih ideja, financijskom i pravnom regulativom, oblicima poduzetničkog organiziranja, procedurama registriranja obrta i tvrtki, izvorima financiranja poduzetničkih pothvata, osnovama marketinga, upravljanjem ljudskim potencijalima i mnogim drugim temama.

Tijekom programa posebna pažnja bit će posvećena poslovnom planiranju i izradi poslovnih planova utemeljenih na praktičnim idejama koje će predstavljati temelj za pokretanje vlastitog poslovanja. Nakon provedene edukacije polaznicima će se pružiti mogućnost dodatnog savjetovanja kako bi uz stručno vodstvo pronašli najbolje rješenje za svoju poslovnu ideju, a za one koji su svoju poslovnu ideju već razvili, moći će koristiti usluge mentorstva koje će im pomoći pri izradi poslovnog plana.

Provedbom ovog projekta razvijat će se i jačati poduzetnički duh nezaposlenih hrvatskih branitelja, kreativnost i međusobna suradnja. 

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...