Proglašen pobjednik nacionalnog natjecanja „Ideje iz Europe“

17. 10. 2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator, održalo je 16. listopada 2017. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“ („IDEAS FROM EUROPE“). 

Tom prilikom, proglašen je pobjednik, odnosno hrvatski predstavnik za polufinalno natjecanje „Ideje iz Europe“ koje će se održati u studenom, u Tallinu (Estonija). Također, odabrano je i deset poduzetnika čije će ideje biti predstavljene na digitalnoj platformi koja će omogućiti predstavljanje istih potencijalnim ulagačima i ostalim zainteresiranima, kao što su predstavnici poslovnog sektora ili ostali zainteresirani za razvoj i skaliranje projekta. Sukoordinator ovog natjecanja je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO.

Nakon predstavljanja svih projekata i ocjenjivanja, kao pobjednica proglašena je Martina Cvetković za projekt poduzeća Balmaris „Inovativna, eco-friendly tehnologija za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina“. Kao izvršna direktorica i osnivačica Balmarisa, poduzeća koje razvija inovativnu i ekološki prihvatljivu tehnologiju za obradu balastnih voda na brodovima te drugih tekućina, Martina Cvetković sa svojim je timom razvila novu tehnologiju za koju su dobili hrvatski patent i trenutno su u fazi dobivanja međunarodnog patenta.

Na javnom predstavljanju bili su sljedeći projekti: Agro Cloud, FREEWA projekt, Identifikacijska ekološka vrećica – VELEBIT, Inovativna eco-friendly tehnologija za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina, Juvo – Home Friend, Olive Manager, Parklio, Reuse not only use, SHIP IT LAB, UMO globalna neurofeedback platforma i Waste is the best.

Članak je preuzet s web stranice Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO te ga kompletnog možete pročitati na linku.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...