Proglašen pobjednik nacionalnog natjecanja „Ideje iz Europe“

17. 10. 2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator, održalo je 16. listopada 2017. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe“ („IDEAS FROM EUROPE“). 

Tom prilikom, proglašen je pobjednik, odnosno hrvatski predstavnik za polufinalno natjecanje „Ideje iz Europe“ koje će se održati u studenom, u Tallinu (Estonija). Također, odabrano je i deset poduzetnika čije će ideje biti predstavljene na digitalnoj platformi koja će omogućiti predstavljanje istih potencijalnim ulagačima i ostalim zainteresiranima, kao što su predstavnici poslovnog sektora ili ostali zainteresirani za razvoj i skaliranje projekta. Sukoordinator ovog natjecanja je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO.

Nakon predstavljanja svih projekata i ocjenjivanja, kao pobjednica proglašena je Martina Cvetković za projekt poduzeća Balmaris „Inovativna, eco-friendly tehnologija za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina“. Kao izvršna direktorica i osnivačica Balmarisa, poduzeća koje razvija inovativnu i ekološki prihvatljivu tehnologiju za obradu balastnih voda na brodovima te drugih tekućina, Martina Cvetković sa svojim je timom razvila novu tehnologiju za koju su dobili hrvatski patent i trenutno su u fazi dobivanja međunarodnog patenta.

Na javnom predstavljanju bili su sljedeći projekti: Agro Cloud, FREEWA projekt, Identifikacijska ekološka vrećica – VELEBIT, Inovativna eco-friendly tehnologija za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina, Juvo – Home Friend, Olive Manager, Parklio, Reuse not only use, SHIP IT LAB, UMO globalna neurofeedback platforma i Waste is the best.

Članak je preuzet s web stranice Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO te ga kompletnog možete pročitati na linku.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...