Vodimo te na Milano Design Week 2018!

02. 02. 2018.

Tradicionalna industrija povezana s kreativcima znači dobitnu tržišnu kombinaciju. Prijavite se i uz našu pomoć pronađite put do svjetskih investitora!

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Kreativnom kampu EU projekta Co-Create. Prijavite se jer Razvojna agencija Zagreb – TPZ najboljim sudionicima omogućava sudjelovanje i prezentiranje pred internacionalnim investitorima na prestižnom svjetskom dizajnerskom događaju Milano Design Week 2018.   

Cilj Kreativnog kampa je povezati tvrtke iz tradicionalnog (drvnog) i kulturno-kreativnog sektora kako bi zajedno razvili nove projektne ideje ili unaprijedili postojeće proizvode.  Sudionicima će se u periodu od 1. do 19. ožujka 2018. putem stručnih radionica pružiti dodatna znanja i vještine za uspješan razvoj projektnih ideja/proizvoda.

Početna radionica – Kreativni kamp – Milano Design Week 2018.

Priprema za Kreativni kamp počinje na obaveznoj početnoj jednodnevnoj radionici na kojoj će se sudionici upoznati s programom i obvezama koje zahtjeva sudjelovanje u projektu te se međusobno umrežiti. Prijavljeni sudionici bit će podijeljeni u timove koji se sastoje od predstavnika drvnog te kreativnog i kulturnog sektora, a sve sa ciljem  razvoja projektne ideje/proizvoda uz odabrane metode stručnjaka. 

Nakon radionice evaluacijski odbor će odabrati najmanje 10 razvijenih projektnih ideja/proizvoda koji će sudjelovati na samom Kreativnom kampu. Sudionici će na Kreativnom kampu imati priliku proći kroz specijalizirane stručne radionice, savjetovanje iz područja zaštite intelektualnog vlasništva, edukacijski program te javnu prezentaciju rezultata. Po završetku programa evaluacijski tim će odabrati najbolje i najkvalitetnije ideje/proizvodi.

Dva najbolja projektna tima nakon Kreativnog kampa će sudjelovati na Milano Design Week 2018.gdje će se imati priliku prezentirati i povezati sa stručnjacima iz branše, investitorima te pobjednicima iz ostalih zemalja.

Tko se sve može prijaviti?  

TRADICIONALNI DRVNI SEKTOR

  • tvrtke (MSP) s registriranim sjedištem na području Kontinentalne Hrvatske
  • razvojni timovi (max 3 člana)

Prijava može sadržavati najviše 5 projektnih ideja ili gotovih proizvoda.

KREATIVNO-KULTURNI SEKTOR (DIZAJN, UMJETNOST, ARHITEKTURA)

  • tvrtke (MSP), obrti, projektni timovi i samostalni kandidati

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete putem online obrasca na linku. Rok za podnošenje prijava traje od 2. do 25. veljače 2018 u 24:00 sati.

Dodatne informacije o projektu Co-Create i njegovim ciljevima pronađite na linku.

Javni poziv i materijale vezane uz Kreativni kamp preuzmite ovdje.

Projekt „Co-Create“ ciljano djeluje na podršci procesa međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnike i predstavnike javnih vlasti.  

Projekt je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država:  Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...