Delegacija Općine Sarajevo-Centar posjetila Tehnološki park Zagreb

05. 02. 2018.

U petak, 2. veljače 2018. godine, Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb (TPZ) posjetila je delegacija Općine Sarajevo – Centar. Tijekom posjeta okupljeni su imali priliku detaljno se upoznati s aktivnostima kroz koje Grad Zagreb putem svoje Razvojne agencije potiče poduzetništvo.

Delegaciju Općine Sarajevo – Centar u ime Grada Zagreba te kao inicijator posjeta predvodila je Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije , dok su delegaciji posjetitelja prisustvovali predstavnici Centra za kreativni rast i razvoj LER iz Sarajeva, predstavnici Službe za prostorno uređenje i Službe za obrazovanje, kulturu i sport Sarajeva.

Po obilasku prostora Tehnološkog parka te upoznavanja gostiju s mogućnostima koje se poduzetnicima ovdje nude, ali i onima koje ih uskoro očekuju, otvoren je formalni dio posjeta.

S programima i projektima koje provodimo okupljene je detaljnije upoznao Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb . Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb okupljenima je pojasnila detalje o funkcionalnosti i fokus djelatnosti Parka dok je Goran Dautović voditelj programa Startup Factory Zagreb ukratko predstavio predakceleracijski  program Startup Factory Zagreb.

Kako bi slika o prezentiranim mogućnostima bila potpuna te potkrijepljena konkretnim primjerima okupljenima se predstavilo pet tvrtki članica TPZ-a.

Tako je tvrtka Talent Lyft predstavila svoj online regrutacijski alat koji modernizira i olakšava proces zapošljavanja. Ujedno se okupljenima pohvalila nominacijom za titulu Best Recruiting Startups of the Year za koju se natječu u okviru jedne od najuglednijih konferencija za ljudske potencijale.

Mario Panjičko predstavio je tvrtku CroTeh –  Centar za razvoj održivih tehnologija te njihove djelatnosti u sklopu obrade i energetskog iskorištavanja biorazgradivih materijala i otpada te komunalnih i industrijskih otpadnih voda.

Zanimljivu prezentaciju posjetitelji su mogli čuti i od Franje Juretića iz tvrtke Creative Fields koja se bavi programiranjem, razvojem i prodajom alata za izradu mreža i pripremu računalnih simulacija tokova fluida.

Jednostavno i efikasno digitalno potpisivanje dokumenata predstavila je tvrtka ViziBit kojeg je moguće provesti uz njihov sustav SignumID. Ovo inovativno rješenje predstavio je Robert Vurušić i to na primjeru brzog i sigurnog ispunjavanja dokumentacije upravo na primjeru dokumenata iz sarajevske lokalne uprave.

Najmlađu tvrtku,  Recogno , koja je nedavno završila predakceleracijski program Startup Factory Zagreb predstavio je Luka Vida . On je u svojem kratkom predstavljanju pokazao budućnost trgovina uz pametne košarice koje očitavaju svaki proizvod bez pomoći blagajne.

U okviru ovog događaja delegacija je imala priliku upoznati se i s projektom Sisačko-moslavačke županije – poduzetničkim inkubatorom PISMO  – Novska kojeg je predstavio Mario Čelan,  direktor Razvojne agencije Sisačko – moslavačke županije.

Ovaj zanimljiv i proaktivan posjet zaključila je Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije, koja je iznijela zaključke posjeta i prijedloge za buduću suradnju.

Ovakvi posjeti promiču širenje znanja i iskustva stoga smo s velikim zadovoljstvom bili domaćini ovoga događaja.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...