BIZ IMPULS 2018. rješava izazove prijava na EU natječaje

01. 02. 2018.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. kao pokrovitelj događaja poziva Vas na Konferenciju za EU fondove i potpore BIZ IMPULS 2018 koja će se održati 8. veljače 2018. godine u hotelu Westin u Zagrebu (dvorana Zrinjevac – Tuškanac) od 9 do 13 sati.

Konferencija je namijenjena svim poduzetnicima koje zanimaju EU poticaji ili subvencionirani krediti. Kako bi konferencija dala praktični pristup EU fondovima, govornici su stručnjaci iz akademskog i konzultantskog sektora, ocjenjivači projektnih prijava za EU fondove te korisnici EU fondova. 

Konferencija se održava pod glavnim pokroviteljstvom Razvojne agencije Grada Zagreba u suradnji s organizatorima, tvrtkama IMPULS savjetovanje te Culmena i GOinfo.

U ime pokrovitelja, na temu važnosti ove konferencije izjavu je dao g. Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb: „Korištenje sredstava EU fondove predstavlja izvrsnu mogućnost kroz koju se ciljano može jačati domaća proizvodnja i na inovacijama bazirano poduzetništvo te time utjecati na rast konkurentnosti našeg gospodarstva. Temelj gospodarskog uspjeha je sposobnost prilagođavanja tržišnim izazovima koji se konstantno mijenjaju. Za uspješnu pripremu i provedbu EU projekata nužno je imati dobro educirane i informirane kadrove koji imaju potencijal za vođenje projekata u skladu s traženim procedurama. Samo sinergijom znanja, inovacija i predanog rada moguće je doći do uspjeha. Stoga podupirem inicijativu za organiziranjem ovakve konferencije koja će zasigurno dati odgovore na mnoga kompleksna pitanja vezana uz EU fondove.“

U ime organizatora, mr. sc. Goran Becker, partner u tvrtki IMPULS savjetovanje izjavio je: “Konferencija BIZ IMPULS 2018 nastala je iz realnih potreba poduzetnika za demistificiranjem EU fondova te vezanih procesa, posebice pripreme i provedbe projekata. Tijekom konferencije proći ćemo kroz najveće izazove u pripremi projektnih prijava na EU natječaje za male, srednje, ali i velike poduzetnike te će stručnjaci iz akademskog sektora, kao i ocjenjivači samih projekata dati svoje preporuke. Ovim putem pozivam sve poduzetnike koji razmišljaju o bespovratnim sredstvima da posjete našu konferenciju.”

Kao poticaj poduzetnicima početnicima u apliciranju na EU fondove, svoj doprinos će dati g. Stanislav Janjac, direktor tvrtke Commondo d.o.o. iz Zagreba, s temom „Uspješna priča poduzetnika početnika: Kako do bespovratne potpore do jednog milijuna kuna“.

Na koji način fakulteti i poduzeća mogu naći zajednički interes u razvijanju inovacija putem EU fondova jedna je od tema koju će predstaviti prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić, redoviti profesor, Fakultet strojarstva i brodogradnje, dok će svoj osvrt na razloge najčešćih odbačaja projekata dati dr. sc. Goran Klepac, Voditelj katedre za informacijske sustave na Algebra visokom učilištu.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici BIZ IMPULS 2018.

Ostale novosti i projekti