BIZ IMPULS 2018. rješava izazove prijava na EU natječaje

01. 02. 2018.

Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. kao pokrovitelj događaja poziva Vas na Konferenciju za EU fondove i potpore BIZ IMPULS 2018 koja će se održati 8. veljače 2018. godine u hotelu Westin u Zagrebu (dvorana Zrinjevac – Tuškanac) od 9 do 13 sati.

Konferencija je namijenjena svim poduzetnicima koje zanimaju EU poticaji ili subvencionirani krediti. Kako bi konferencija dala praktični pristup EU fondovima, govornici su stručnjaci iz akademskog i konzultantskog sektora, ocjenjivači projektnih prijava za EU fondove te korisnici EU fondova. 

Konferencija se održava pod glavnim pokroviteljstvom Razvojne agencije Grada Zagreba u suradnji s organizatorima, tvrtkama IMPULS savjetovanje te Culmena i GOinfo.

U ime pokrovitelja, na temu važnosti ove konferencije izjavu je dao g. Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb: „Korištenje sredstava EU fondove predstavlja izvrsnu mogućnost kroz koju se ciljano može jačati domaća proizvodnja i na inovacijama bazirano poduzetništvo te time utjecati na rast konkurentnosti našeg gospodarstva. Temelj gospodarskog uspjeha je sposobnost prilagođavanja tržišnim izazovima koji se konstantno mijenjaju. Za uspješnu pripremu i provedbu EU projekata nužno je imati dobro educirane i informirane kadrove koji imaju potencijal za vođenje projekata u skladu s traženim procedurama. Samo sinergijom znanja, inovacija i predanog rada moguće je doći do uspjeha. Stoga podupirem inicijativu za organiziranjem ovakve konferencije koja će zasigurno dati odgovore na mnoga kompleksna pitanja vezana uz EU fondove.“

U ime organizatora, mr. sc. Goran Becker, partner u tvrtki IMPULS savjetovanje izjavio je: “Konferencija BIZ IMPULS 2018 nastala je iz realnih potreba poduzetnika za demistificiranjem EU fondova te vezanih procesa, posebice pripreme i provedbe projekata. Tijekom konferencije proći ćemo kroz najveće izazove u pripremi projektnih prijava na EU natječaje za male, srednje, ali i velike poduzetnike te će stručnjaci iz akademskog sektora, kao i ocjenjivači samih projekata dati svoje preporuke. Ovim putem pozivam sve poduzetnike koji razmišljaju o bespovratnim sredstvima da posjete našu konferenciju.”

Kao poticaj poduzetnicima početnicima u apliciranju na EU fondove, svoj doprinos će dati g. Stanislav Janjac, direktor tvrtke Commondo d.o.o. iz Zagreba, s temom „Uspješna priča poduzetnika početnika: Kako do bespovratne potpore do jednog milijuna kuna“.

Na koji način fakulteti i poduzeća mogu naći zajednički interes u razvijanju inovacija putem EU fondova jedna je od tema koju će predstaviti prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić, redoviti profesor, Fakultet strojarstva i brodogradnje, dok će svoj osvrt na razloge najčešćih odbačaja projekata dati dr. sc. Goran Klepac, Voditelj katedre za informacijske sustave na Algebra visokom učilištu.

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici BIZ IMPULS 2018.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...